logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

cezar_bichescuRectorul caloriferist al Universităţii de stat suferă doar de Jaguar, Mercedes şi BMW…din munca în cercetare!

 Aşa-i trebuie unei universităţi rătăcită prin funduri de buzunare personale. Aşa-i trebuie unui mediu academic anemic, nesigur pe capacitatea sa intelectuală, impusă şi nu aşternută pe cale de consecinţă, adică prin ştiinţă de carte şi competiţie reală. Când personajele din romanele lui Nicolae Filimon şi Marin Preda devin active la drumul mare şi acum, îţi vine să te „angajezi” la 416 unde, pe degeaba, dai cu pompa-n deratizare, bărbiereşti iarba şi dai cu var în borduri în loc de gândit. Dar nu asta se poate spune despre Cezar – Ionuţ Bichescu, căruia rectorul UGAL, Iulian-Gabriel Bîrsan, i-a dat mai mult decât ce-i al Cezarului. I-a dat un buget de stat uriaş, i-a dat investiţiile şi resursele umane, gazonul, căminele, cantinele şi serviciul suflete!

Iar pentru toate astea, oficial, îi mai dă şi venituri de circa 2,54 miliarde de lei vechi, pe 2015, dimpreună cu soaţă – sa.

 Alde Bichescu, neam de cercetători!

Trăiască sistemul bugetar, cel generos pentru „elitele” din Justiţie, învăţământul universitar de stat şi din servicii! Astăzi ne oprim puţin asupra familiei Bichescu, Cezar-Ionuţ şi Adina-Florentina. Ei au câştigat în anul fiscal 2015, conform declaraţiei de avere, pentru munca la stat, ca salariaţi şi cercetători de STAT, fabuloasa sumă de 253.943 de lei noi, adică circa 2,54 miliarde de lei. Bani care ar putea însemna salariile pe un an a 20 de români. Sigur că nu vom intra în această ediţie pe fondul chestiunii, datele noastre despre Cezar Bichescu, un fel de rector din umbră, cum i se spune în mediul universitar de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi – finanţată din bani publici, adunându-se şi crescând ca o pâine bună.

Acum ne oprim la partea mai şlăgăroasă aceea care plasează această familie în spaţiul public. Ce nu spun ei, vom spune noi, după o discuţie prealabilă cu domnul rector, pardon, domnul director general interimar al UDJ, Cezar-Ionuţ Bichescu.

 Orăşeni de Şendreni

Conform mârlănismului plagiat, cam toată populimea care câştigă mai bine la stat decât la privat şi-a tras căsoaie la Vânători şi Şendreni, aici mai ales după ce dinozaurul de Combinat abia mai scoate de câteva ori pe an niscaiva pucioasă, pe o singură nară şi aia.

Deci, şi familia Bichescu şi-a tras un teren de 1000 mp la Şendreni, preluând o concesiune în 2007, pe care nu spune cu cât a cumpărat-o… şi lipeşte de ea, în 2015, încă 295 mp. În 2014, Bichescu, dimpreună cu Iulian Broască şi cu Daniel Boroi, cumpără un hectar de pădure, tot în Şendreni. Că doară codru-i frate cu românu şi alta-i viaţa când ai pădurea ta unde poţi paşte în voie… ce vrei. Şi după acea cumpărare de concesiune, prin credit ipotecar, zice dom Bichescu, familia sa a edificat o căsoaie de 160 mp, la foc automat (în acelaşi an 2007), contractând un credit ipotecar, cică.

Mamăăă…iacătă că în 2015, familia domnului cu comportament de rector cumpără încă o vilă de 164 mp în intravilanul municipiului Galaţi. Ei, mai poţi acum să-i zici că-i de la ţară? Nuuu!

Da, dar oamenii cinstiţi au mereu acoperire, aşa că tot în 2015, familia Bichescu vinde lui Cristina Susac un apartament în Galaţi cu 135.700 de lei.

Haideţi să dăm un ultim ochi peste venituri, până la ediţiile viitoare când vom sonda şi caractere. Deci, C.I. Bichescu, aşa interimar cum se dă, a câştigat din activitatea de bază 89.579 lei, iar din activitatea de cercetare, 74.701 lei.

Soaţa sa, care prăşeşte nu la Şendreni, ci tot la stat în UDJ, a avut un venit anual  de …femeie de serviciu: 18.739 lei. În schimb este iute de mână în cercetare, de unde câştigă în 2015 fabuloasa sumă de 70.928 lei.

Per total, soţii Bichescu, cei care s-au înţepat în conducta de bani proveniţi din taxele şi impozitele noastre (sigur că şi ei plătesc impozite), au câştigat anul trecut suma de 253.943 de lei. Ceea ce nu mi se pare a fi atâta de principial căci rectorul Iulian Bîrsan, a câştigat singur, în acelaşi an, doar 244.189 lei.

Revenim cu cercetarea asta atâta de bănoasă.

A consemnat, Gelu CIORICI 7 - octombrie - 2016

2 Responses so far.

  1. Dan spune:

    TRebuie facuta curatenie in sitemul bugetar si ajustate salariile caci nu este corect ca omul care munceste sa ia 1400 lei si altii 20 000 lei. SE cheama genocid asta!!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...