logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

În loc să-l rejecteze complet din sistem pe directorul Direcţiei Regionale Vamale Galaţi, Mihai Bucur, preşedintele ANAF România l-a renumit iarăşi şef al instituţiei cu competenţă pe şase judeţe şi, tot săptămâna trecută (13-19 mai), apoi Bucur a fost teleportat la DRV Cluj, cu sediul la Oradea.
Bucur şi Dorin Nistor, cel care a emis o autorizaţie complexă de importuri băuturi alcoolice din Republica Moldova în favoarea SC Murfatlar SA din judeţul Constanţa, au calitatea de inculpaţi în Dosarul „Murfatlar”, instrumentat de către procurori ai DNA-Structura Centrală, cei doi beneficiind de „prezumţia de vinovăţie”. Dar, să re-citim răspunsul DNA, remis la solicitarea Impact-est, pe baza Legii 544/2001, în data de 19 iunie, 2017.
„Către IMPACT EST
În atenţia lui Gelu Ciorici
La solicitarea dvs. din data de 15 iunie 2017, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:
La data de 25 februarie 2017 a fost constatată încetarea de drept a măsurii controlului judiciar faţă de Nistor Dorin Ciprian, având în vedere că aceasta nu a mai fost prelungită.
În acel moment, raportat la stadiul anchetei, prelungirea măsurii controlului judiciar, ce fusese instituită la data de 28 octombrie 2016, nu s-a mai impus.
Persoana respectivă are în continuare calitatea de inculpat, fiind cercetată în stare de libertate.
Cu referire la Mihai Bucur, acesta are calitate de inculpat, fiind cercetat în stare de libertate. Faţă de acesta nu s-a dispus măsura controlului judiciar.
În prezent se efectuează acte procedurale pentru a se stabili prejudiciul total, în funcţie de faptele reţinute în sarcina fiecărui participant la activitatea infracţională.
Cele două persoane beneficiază de prezumţia de vinovăţie.”
Se aude-vede, domnule preşedinte al ANAF, domnule ministru al Finanţelor Publice?
De ce îi tot protejaţi pe aceşti vameşi corupţi şi-i tot purtaţi ca pe sfintele moaşte? Ce la DRV Cluj, nu va face Bucur tot ce facea în DRV Galaţi, de şase ani de când a fost înfiinţată regionala Galaţi?

Gelu CIORICI 24 - mai - 2019

2 Responses so far.

  1. Ilascu V. spune:

    Citind articolul sunt stupefiat: cum este posibil ca un personaj de acest fel să fie numit într-o funcţie atât de importantă? În ce ţară trăim? Cum este posibil ca astfel de specimene să ajungă în posturi înalte, posturi ce presupun(într-o ţară normală), persoane integre, bine pregătite profesional etc., etc.La noi în ţară totul este pe invers!

  2. Victor I. spune:

    Am o mare curiozitate: acest domn Bucur era şef la Vama Galaţi când s-a produs sustragerea celor două tiruri de ţigarete? Atât aş vrea să-mi spuneţi dacă ştiţi. Oricum, vă mulţumesc anticipat.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...