logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Unul din candidaţii la postul de primar al comunei Rediu este tehnicianul veterinar Buruiană Dorin, care deţine, împreună cu soţia Cerasela, două firme importante în zonă, Dorin SRL şi Doragra SRL. Apreciabil întotdeauna spiritul de antreprenor, mai puţin în situaţiile în care afectează substanţial bugetul comunei prin datoriile acumulate la primăria unde, culmea, candidează. Este cel puţin imorală o candidatură la funcţia de primar al comunei pe care o sărăceşti prin neplata datoriilor firmelor personale.

Datorii la Primărie – 606.961 lei, profit la firmă 4.705.602 lei

Candidatul afacerist a realizat un profit de 4.705.602 lei în anul 2019, numai că familia Buruiană se pare că a uitat de ceva vreme să treacă şi pe la casieria primăriei, aceştia figurând în scripte cu datorii de 606.961 lei, reprezentând impozit pe clădiri cu penalizările de rigoare. Şi ca ruşinea să fie mai mare, un control efectuat de reprezentanţii primăriei Rediu la diverse locaţii din comună au constatat că mulţi concetăţeni s-au cam dat la apa comunală: unii aveau contorul pe invers, la unii blocat, iar la firma Doragra SRL, aparţinând soţiei domnului Buruiană Dorin, contorul derivaţie spre fermă lipsea cu desăvârşire. Ruşinea a fost destul de mare, familia Buruiană fiind verificată de vreo patru angajaţi ai primăriei la care se vrea primar domnul Dorin, ori la sate se duce rapid vorba. Ce explicaţii ar putea da domnul Buruiană pentru aceaste aspecte, nu ştim, oricum situaţia este mai mult decât jenantă. Cum să explici oamenilor cărora le ceri să te voteze că tu însuţi eviţi în a-ţi îndeplini obligaţiile faţă de comunitate?
Concluzia: postul de primar comunal a devenit o atracţie irezistibilă pentru antreprenorii satului, mai ales pentru cei cu ceva restanţe la plăţi. Sătenii să decidă cine merită a fi primar, dar votul de încredere nu e un cadou, ci se câştigă.

Observator 25 - septembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...