logoImpact EST nr. 860 - 02.03.2021

Ne avertizează nişte cunoscători în ale furatului cu toptanul la vremuri de tulbureală a minţii, că se fură fără număr la energia termică. Se fură foarte mult, se fură mereu, se jefuieşte cetăţeanul, cu gigacaloria, cu debitmetrul de Punct Termic, cu neruşinare şi cu tehnici de altfel primitive şi grosiere. Se înlocuieşte raportarea de referinţă la suprafaţa radiantă din fiecare apartament cu volumul de apă circulată prin conducte, combinată cu diferenţe de temperatură între intrare şi ieşire din radiatoare foarte mici. Aşa se încarcă facturile cu sume care nu se regăsesc în randamentele de transfer termic, normale oricărei prestaţii de termoficare. Se repetă la scară mare (în varianta termoficare) şmecheria cu apa rece vândută fraierilor de la bloc cu titlu (şi preţ) de apă caldă. Are cuvântul ecologistul (şi proprietarul de apartament termoficat) Romeo Cândea.

 

Stimate Domnule Primar, ing Marius Stan.  Spre ştiinţă: S.C Apaterm S.A  şi                                                                         Comisariatul  Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.  Dacă nu exista Calorgal, atunci Apaterm este actualul furnizor de energie termică, iar Contractul şi Convenţia, concepute pentru Calorgal, trebuie să fie aplicate şi la Apaterm.  Cât de simplu ar fi fost ca furnizorul ( SC 20 Apaterm ) să colaboreze cu utilizatorul (Asociaţia 313) pentru reglarea debitului de agent termic prin manevre corecte.  Blocurile B1, B2, B4 (nu au repartitoare) trebuie să primească agent termic proporţional cu suprafeţele radiante existente (un mp = 419 Kcal). Aceste suprafeţe sunt cunoscute la furnizor şi utilizator. Normalitatea a domnit pana în luna noiembrie 2012, inclusiv. Începand cu luna decembrie 2012, furnizorul S.C 20 , şi-a abandonat vanele de reglaj termoficare, lasându-le pe mâna infractorilor . Aşa s-a ajuns ca blocul B1, să fie încărcat cu debit maxim posibil pe D.N. 65 mm (25 mc pe oră) la un ecart de 5-6 grade C. S-a ajuns la 8,9714 lei/mp încălzire. Comparând cu situaţia din iarna viscolită (ianuarie-februarie 2012 = 7,41 lei/mp ) rezultă o încărcare de 70 lei/apartament sau 5110 lei pentru cele 73 apartamente racordate la termoficare. În luna ianuarie 2013, situaţia se repetă (8,6579 lei/mp) şi 56 lei/apartament sau 4088 lei/ 73 apartamente B1. Cine plăteşte 5110 + 4088 = 9198 lei proprietarilor din blocul B1? Este locul în care trebuie să spunem că toţi trebuie să ne facem datoria: utilizatorii (asociaţiile de proprietari) să urmărească modificarile ce se fac la instalaţiile de încălzire. Noi, consumatorii, trebuie să avem robinete la fiecare calorifer din apartament . Atunci nu vom avea nevoie  de repartitoare şi nu vom arunca căldura pe fereastră. Cei ce nu ştiu încă, să afle că la bloc nu se poate trăi fără asociaţii de proprietari.

 Cu deosebită consideraţie , Romeo Cândea – Ecologiştii P.E.R – filialaGalaţi

S.V. 22 - martie - 2013

One Response so far.

  1. Revoltator spune:

    Asociatia 183 din Mazepa 2 are cel mai mare consum de caldura trecut in facturile APATERM. Administratorul nu a refuzat plata facturilor pt. ca e dezinteresat. Cine imi poate explica un consum de 14 GCal (sunt scari in care consumul e chiar si de 16 GCal)pe scara unui bloc de 19 ap. din care 4 ap. cu CT si 4 ap. nelocuite????? Daca s-au furat debitmetrele si Gigacalorimetrele din tot cartierul, care a fost unitatea etalon dupa care s-au facut calculele de catre APATERM asa cum a spus salariatul punctului termic de care apartine asociatia 183? La 2 camere cu 2 calorifere/13 elementi e posibil domnilor sa vina o factura de 535roni/ianuarie 2013 ? Cum sa se fure de peste tot aparatele de masura a consumului de caldura, ce fel de servicii asigura cei de la APATERM, cum isi onoreaza contractele cu administratorii blocurilor????? Cine se face vinovat de toata mizeria asta?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...