logoImpact EST nr. 886 - 17.09.2021

Vă amintiţi ce scriam acum vreo două ediţii despre mâlurile şi nămolurile directorale aşezate prin birourile luxoase de la AFDJ? Era o chestie care te făcea să te prăpădeşti de râs, pentru că băieţii de la Camera de Conturi aveau mari mirări despre cum se draghează până la fund şi chiar mai adânc depunerile bugetare ale statului român. Ha, ha, ha, ha, ha, ha! Să pocneşti de râs, bre! Cică Camera de Conturi descoperise că operaţiunile economico-financiare ale AFDJ Galaţi nu bat cu realitatea economică, adică cum că s-au plătit către SC Argos 267.000 de lei, sumă care nu era prevăzută în contract. Cică ar fi trebuit să reprezinte material săpat, pe măsuratelea, şi în realitate sunt depuneri de materiale pe fundul apei. Ce nostimi s-au dovedit băieţii de la Curtea de Conturi pe bune, despre conturile false de la AFDJ Mircea Cristea.

 

Bune maniere de conturi, pentru neamuri proaste de AFDJ

Cum naiba de sunt birocraţii ăştia atât de dezorientaţi cu bunele maniere ale neamurilor proaste de sinecurişti trimise în misiune de partide? E de neînţeles, stimaţi fraieri votanţi şi contribuabili. Votaţi bine, plătiţi la termen, dragajele bugetare cu băieţi pricepuţi la răzuit fondurile duduie. Păi nu asta asta este însăşi raţiunea pentru care toate scursurile şi mâlurile de partid (Mircea Cristea de la PNL, Florin Uzumtoma de la PDL, Alexandros Galiaţatos,de la minorităţi,  Ovidiu Cristoloveanu, de la PSD, Florin Mihalache, de la PNL, Mioara Hogaş, de la PSD şi tot neamul lor cel neadormit) se adună la AFDJ  ca să se reverse când pe partea stângă a drăgii, când pe partea dreaptă. La mijloc de şalandă, se adună parandărăturile, ca de obicei, dar stau acolo foarte puţin. Și Dobre, şi Toader ştiu de ce.

Să aflăm niţel despre cine, ce, când, cât şi pentru cât

Mai întâi s-a trimis draga de Dunăre „Dunărea” la marea din jurul Rompetrol rafinare. Pe bază de contract, semnat de Florin Uzumtoma, Alexandros Galiaţatos şi Mioara Hogaş, draga absorbant refulantă Dunărea era trimisă pentru un an la Midia , să dragheze adâncimile de proiect, cu program de 12 ore pe zi, cu un randament de 5000 mc pe zi. Urmau să fie scoase aproximativ 310 000 mcrh (metricubi ridicare hidrografică) de mâluri. Sigur, afacerea începea să duduie odată cu începerea măsurătorilor, obţinerea avizelor şi permiselor şi plata unei garanţii de 72 000 de euro. Și acum, dragi tovarăşi şi prieteni de partide SRL, şi onorat public gură cască, urmează preţul:  2,30 euro/mcrh, exclusiv TVA, utilizând combustibilul prestatorului (adică AFDJ), plătibil în lei. Mda. Nu insistăm acum cu prea multe detalii, dar spunem în treacăt că în urmă cu ceva ani, când director era Ionel Malenda, draga lucra în Constanţa pentru 6 luni, pe combustibilul beneficiarului, inclusiv pentru deplasarea în poziţia de lucru, cu avans de 20% din valoarea contractului, cu clauze de întrerupere a prestaţiei în caz de urgenţe la Bara Sulina şi la un tarif de 5,3 euro pentru fiecare mc deversat. Mă rog, Uzumtoma este inimă largă, o ştim încă de pe vremea când falimenta Resalv şi era gata-gata să prăduiască în Egipt nava Albatros. Și pe chestiile acestea trebuie revenit, dar acum rămânem fixaţi pe nişte socoteli demente, făcute de un om de bine, care face, de regulă socoteli la faţa locului şi dă rapoarte.

Dragajul lui Pituş scoate prima de brad de 1 milion de euro

Unul din aceste rapoarte, de prin august 2012, arăta că draga lucra în draci, dar la un preţ ţicnit faţă de cel real, care era mult mai sus, cam de vreo 6,5 euro/mrch. Și mai haios (a se citi tâmpit de şmechereşte), s-a făcut remarca cheie: păi, băi tovarăşi directori, de ce nu scrie la contract nimic despre productivitatea navei şi nimic despre revizuirea preţului? Cum s-ar spune, prin încasarea a vreo 750 000 de lei, abia se acoperă motorina consumată şi accizele. Mai pe clar, la AFDJ, tov director Uzumtoma a ordonat: la muncă patriotică, afedejişti, că vă ia dracu! Am zis!  Da, dar patriotismul este pentru pulimea lucrătoare. Pentru lipitorile directoriale, munca se numeşte parandărăt, şi iese cât ai zice pleosc! Din diferenţa de tarifare. Adică, la o cantitate de circa 310 000 mrch, constatată de IPTANA, şi cunoscută la data semnării contractului, cu tariful de 6,5 ruro, ar fi ieşit un preţ de  vreo două milioane de euro. Da, dar la AFDJ Uzumtoma preţul este de 2,3 euro, deci iată care este nivelul parandărătului: cam de 1,3 milioane de euro. Vedeţi cât de tare se joacă potul la AFDJ şi înţelegeţi de ce se trag acolo băieţii buni ai politicii SRL? Ei, ce părere aveţi de socotelile noastre, băi domle director Pituş? La fel se scoate biştaru la dragaj şi pe vremea lu matale? Pe curând, la scotoceli şi mai şi.

 

Silviu VASILACHE 14 - decembrie - 2012

2 Responses so far.

  1. viki spune:

    Una din PARANDARATURI este Melania ,,Ciocaneanu,, ?

    • Bucatica lui Gali spune:

      Dar Nico…leta economista (un alt fel de Mitza bicilista) de la apdm care deserveste si pe la afdj? Prietenii lui Gali stiu de ce, „e buna tati, e buna”.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...

Bustul lui Spiru Pl

Ţărăniştii de Galaţi, nedemni de acest partid istoric, darămite ...

Modificări de trafi

Primăria municipiului Galaţi informează că, începând cu data de 15 ...