logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Din punct de vedere politic, medicul stromatolog Nicuşor Ciumacenco a mai crescut. Şi discursul său este mai articulat, dar mult prea metaforizat pentru a câştiga o bătălie electorală. Tonul pare să fi căpătat ceva bărbăţie. Scăpat de ciripit şi piţigăit acum ar putea băga în lichituri femeia de servici din Primărie, în cazul în care s-ar răsti la ea. L-am rugat să-mi trimită prin e-mail geluce@yahoo.com proiectul lui de candidat, moment bun să-i rog pe ceilalţi competitori, inclusiv pe Marius Stan, să-mi remită programele lor de aspiranţi la funcţia de Prim-Slujitor al acestui oraş…cumplit… şi fără de negustori.

În toate sondajele de opinie, indiferent de cine a comandat (deci plătit) muzica, Ciumi este pe primul loc. Ceea ce-l face să se îmbete cu apă de ghiocei. În stare de gâdilătură îl ţine şi faptul că în 2012, când a candidat ca independent, a obţinut peste 35.000 de voturi. Dar trebuie să-i treacă. Din cauză că pesede, partid care a avut mereu Galaţiul captiv, nu a avut candidat propriu, or cel puţin 75% din nucleul dur de votanţi ai acestei stângi retrograde mai bine şi-ar fi făcut harakiri decât să voteze un liberal ca Marius Stan. Aşa că au preferat să voteze CU UNUL DE-AL LOR, ceea ce au făcut şi mulţi patroni de companii care au făcut averi prin afacerile venite prin acest partid. Adică au băgat bani şi logistică la greu în Ciumi.

Şi iarăşi să nu uite Ciumi şi nici V.P. Dobre că pedele a avut în Marius-Gerard Necula un candidat de nesuferit în partid, chiar dacă pedele a băgat 1,5 miliarde de lei în campanie. Dar MGN i-a făcut jocurile şi pârtie din toate poziţiile şi pe toate canalele lui Marius Stan. Şi iarăşi să nu uite Nicuşor că în 2012 a beneficiat şi de capitalul politic al lui Dumitru Nicolae, chiar dacă mulţi dintre susţinătorii lui şi ai unui pesede prăfuit s-au mutat în cimitire.

Şi nici unii dintre ei să nu uite că în penele există exact atâtea partide câte au intrat: pedele şi penele. Păi peneliştii nu uită că Ciumacenco a fost pesedist şi pedelist, şi chiar dacă acest electorat a fost trecut cu forţa prin useleul lui Voiculescu şi Ponta, tot s-ar îndoi în ce priveşte acordarea votului acestui candidat.

Un ultim aspect: memoria colectivă e mai multă decât a lui Toader – Ciumacenco – Dobre. Electoratul care nu are încă o opţiune beton îşi va spune: „Mă, da Ciumi acesta parcă a mai candidat şi a înfrânt. Dă-l încolo, nu votăm cu el, că dacă pierde iar alegerile. Mai ghini îi ştampulim pi toţi!

Veţi vedea cine va avea de câştigat de pe urma acestei situaţii, analiza candidaţilor continuând în ediţiile viitoare cu Pucheanu, Durbacă, Marius Stan, Cătălin Cristache şi evident Daniela Chelaru, dar mai ales vrem să ştim cu ce se mănâncă medicul chirurg (?) Mihai Goldură, cel ce s-a aruncat ca independent în acest beton!

Gelu CIORICI-ŞIPOTE 18 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...