logoImpact EST nr. 871 - 16.05.2021

Am ostenit vorbind despre golănie și mizerie administrativă în Galațiul haitelor, bandelor, frățiilor și întovărășirilor de interese. Mai ostenim și azi, țintind din nou spre terenurile de pe Faleză, chiar în spatele Hotelului Faleza. Aici, de cel puțin 10 ani, nu se mai termină niște retrocedări de terenuri, pentru că pe acele terenuri au garaje provizorii (dar cu subsol tip cazemată) niște tovarăși din vechiul și noul sistem PCR (pile, cunoștințe, relații). Nu, nu este acolo tovarășa de pesedeli adânci Viorica Palade, care își face vilă – cazemată pe un teren prăduit de la realii proprietari. Azi vorbim despre tovarășa avocată Georgeta Dan, care are cazemată – garaj pe terenul proprietarei Veronica Niculescu. Dna tovarășă avocată Geta, care a fost somată să-și deființeze matahala de beton de pe terenul retrocedat, are propria lege-să moară nenorociții de proprietari, legea este pentru proști, nu pentru noi, băieții de băieți din găștile PCR. 

 

Dreptatea e iluzia celor slabi

Veronica Niculescu, proprietarul terenului de 118,6 mp situat pe fosta str. a Deșteptării nr. 10, a întabulat acest teren și plătește impozit încă din 2008. Ei, bine, din 2008, și Veronica Niculescu, și proprietarii din familiile Jora și Timofte plătesc taxe pentru terenurile lor recuperate, dar nu le pot folosi deoarece o serie de tovarăși cu garaje se încăpățânează să elibereze terenul. Să anexăm rapid și lista scurtă a acestor înrăiți în ale PCR-ului, care nu vor să înțeleagă că e musai să-și retragă stabilimentele cu subsol betonat de pe terenul retrocedat. Iată-i: Popa Mariana, Moglan Costache (administrator de firmă-Romvlay, cu sediul în garaj), Căpruciu Dan Viorel, foiletonist, Borcea Ionel (da, marele bos al PSD, pibunni!), Cătăuță Laurențiu, Manole Vasile și Dan Ion. De garajul lui Dan Ion e legată explicit avocata Dan Georgeta, care atunci când e vorba de retrocedat și de cedat în fața legii, ar cam pune mâna pe pistol. Deocamdată, pune strâmbe și momele, ca să-i facă viața grea și chinuitoare persoanei care vrea dreptate. Să cităm puțin din scrisoarea adresată presei libere de inhibiții și angoase, de către dna Veronica Niculescu: „ În anul 1962, bunica mea, Bărbieru Ecaterina, a fost forțată să doneze statului imobilul său din str. Deșteptării nr. 10, cu actul de donație nr 49, din 12 martie 1962 și recunoscut prin Decizia nr 190 din 6 martie 1962. Este un exemplu despre felul cum se luau abuziv proprietățile oamenilor de către statul comunist din România. Întâi apărea decizia și apoi veneau la poartă și îl sileau pe proprietar să semneze donația. În prezent, în statul democrat din România, subsemnata Niculescu Veronica, unică moștenitoare a bunicii mele, dar și a părinților mei, mă lupt prin judecătorii, tribunale, curți de apel și Înalta Curte de circa 13 ani, pentru a recupera proprietățile familiei mele. Nu sunt sprijinită eficient de Justiția românească, iar profitorii de altădată continuă să mintă și să fure și în prezent. Poate copii noștri vor avea o viață mai ușoară și vor fi ocrotiți de legile drepte și Justiție, care să-i ajute cu adevărat.”

Avocata Dan e rudă cu Luci Dan de la Comisia de împroprietărire?

Asta e o diversiune facilă, evident, dar să ne imaginăm cam cum ar fi ca un membru al Comisiei din Primăria Mitică Nicolae care a predat imobilul revendicat către revendicatorul V.Niculescu să fie o rudă a lui Georgeta Dan? E vorba de Luci Dan, membru al Comisiei compuse din viceprimar Nicușor Ciumacenco, Mitică Budescu, Nicolae Costache, Laura Bucă și Luci Dan. Comisia s-a întrunit și a făcut protocol de predare-preluare nr 60837/3. 02. 2011 pentru terenul din Deșteptării 10. La ultimul aliniat, citim și ne crucim: „Contractele de închiriere dintre chiriași și Primăria Galați pentru terenurile pe care sunt garajele auto încetează de drept de la data încheierii prezentului protocol de predare-primire.” Încetează pe dracu! Chiriașul avocat Georgeta Dan o arde prin judecăți, ceac, pac! După ce a pierdut contestația la retrocedarea în natură, la judecătorie, madam Dan se căciulește la justiție din nou, contestând Protocolul de predare-primire. Au copiat la xerox acțiunile și Moglan și Manole. Culmea tupeului, se solicită expertize și despăgubiri de la Primărie, pentru cazematele lor cu statut de provizorat. Și uite așa se duse încă un an din procedura de preluare, încheiată doar pe hârtie. Amarnica doamnă proprietăreasă Dan face ceva pe lege și pe protocoale, chiar dacă e clar că garajul mneaei este provizoriu și ilegal. „Arhitectul”garajului, oribila doamnă Doina Marin (o persoană cu vocația obscurului) a spus ceva, doamna Dan are la acte altceva- „…defunctul meu soț a edificat pe terenul proprietatea Primăriei un garaj construit din beton și cărămidă cu subsol, în suprafață de 21 mp”. Ce e asta? E dovada că nu s-a respectat nici autorizarea de construire, nici proiectul tehnic. Și că acolo unde e dispreț sănătos pentru lege, merge și maxima sfidare: avocata Georgeta Dan își evaluează garajul la 50. 000 lei, adică cam cât un apartament cu trei camere.

Silviu VASILACHE 30 - august - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...