logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Cronologia ocupării portofoliilor de ministru şi de vice-prim-ministru, îl scoate pe Dan Nica din zona şpăgii Microsoft. Conform surselor noastre, acesta nici nu a fost pus sub urmărire penală şi nici nu i-a fost ridicată imunitatea parlamentară de către deputaţii Parlamentului Uniunii Europene, zgomotul fiind produs doar în campania electorală pentru prezidenţialele din 2014. Dan Nica este bine mersi ditai vicepreşedintele Comisiei pentru control bugetar al PE, membru în Comisia pentru Industrie, cercetare şi energie şi în Delegaţia pentru relaţia cu SUA, precum şi supleant în Comisia pentru dezvoltare regională şi în Delegaţia pentru relaţia cu Israel. Bun. Dar noi vrem să facă chestiuni concrete pentru acest judeţ mort, din poziţia în care se află. Poate asta? Revenind la scandalul Microsoft, consemnăm pentru istorie că în luna mai sau iunie 2004 Dan Nica a plecat din Guvern, unde avea poziţia de ministrul al Comunicaţiilor, în locul său fiind numită Adriana Ţicău, el fiind desemnat să coordoneze campania electorală a lui Adrian Năstase. În acea perioadă a fost lansat planul naţional de dotare a şcolilor cu calculatoare, programe cu licenţe şi racordare la internet.

Printr-un program comun, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Tehnologiei Informaţiei au inventariat toate şcolile, necesarul şi oportunităţile, rezultatele fiind predate Guvernului. Ehei, iar contractul a fost semnat, ATENŢIE, de către secretarul general al Guvernului, pe atunci un pesedist din Botoşani. Semnarea cu Microsoft s-a produs în decembrie 2004, când nici măcar Ţicău nu mai era în Guvern. Ea a revenit în fruntea ministerului în 2008, când Dan Nica a devenit vice-premier şi ministru al Afacerilor şi Internelor. Nica revine în fruntea Ministerului Tehnologiei Informaţiei în mai 2012. În perioada iulie-decembrie 2012 a fost dispus şi efectuat un audit la toate ministerele, echipa de auditori fiind formată din membrii echipei de control ai prim-ministrului şi ai echipelor de control din fiecare minister în parte. Acest raport a fost semnat şi însuşit de aceste echipe mixte, numele lui Nica, Ţicău, Ecaterina Andronescu şi Atanasiu nefiind trecute cu roşu în achiziţia de softuri şi programe de la Microsoft, afacere care a ajuns în vârf de sarcină în anul 2010.

Funcţie de noi date, vom reveni. Până atunci, e clar măcar din punct de vedere cronologic faptul că Dan Nica nu e agăţabil aici.

Grig IONESCU 13 - februarie - 2015

One Response so far.

  1. Contra spune:

    Galatenii au scapat mereu! Ce as mai vrea sa vad cativa juganiti!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...