logoImpact EST nr. 853 - 19.01.2021

Acesta-i totalul sumelor votate de aleşi să plece din banul public la FC Oţelul

Joi seara, aşa, din senin, în liniştea blândă a serii, deodată încep să sune în draci telefoanele, care mai apoi se înroşesc. Vestea cea mare, cutremurătoare, era legată de isprava Curţii de Apel Galaţi care, iată, a dat, în sfârşit, o sentinţă istorică în peisajul politic şi administrativ al Republicuţei Galaţi. Mai direct spus, a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care se impune recuperarea (cu penalităţile aferente) sumei de 2.410.000 lei pe seama celor care au aprobat ca aceşti bani din bugetul oraşului să ajungă la Clubul de Fotbal Oţelul Galaţi. Finanţarea cu pricina a fost considerată nelegală de către auditorii Curţii de Conturi, care au şi declanşat spre cinstea lor toată această poveste. Cert este că acest litigiu dintre Primărie şi Curtea de Conturi s-a judecat ani de zile, aşa cum este obiceiul pe la noi, iar când nimeni nu mai credea în minuni, acestea tocmai s-au întâmplat. Am aflat pe surse, şi chiar în mod direct, ce îngroziţi sunt consilierii în cauză, dar nu numai ei, ci şi cei care au dat avizul de legalitate, secretarul Primăriei (Grigore Matei), cel care a făcut plata-în persoana directoarei economice Doina Stamate cât şi a celor care au validat o astfel de ilegalitate, adică Prefectul. Dacă facem o socoteală, aşa, la repezeală, cu plata în solidar a indivizilor, constituiţi, după noi, în grup infracţional, fiecare are de adus de acasă şi de vărsat în visteria Primăriei vreo treizeci şi ceva de mii de euroi.

Ca urmare, la aşa veste şi aşa sumă, persoanele în cauză au început să freamăte, să se dea de „ceasul morţii”, să le tremure mâna şi glasul, să se îngălbenească la faţă, să scape de averi, lepădându-se de ce ar putea fi pus sub sechestru. Culmea culmilor este că beneficiarul banilor, la vremea aceea, era, în persoana consilierului local şi Preşedintelui de Club de Fotbal, Marius Stan, nu a votat, prin neparticiparea la şedinţa în care s-a votat alocarea banilor. Mai pe înţelesul tuturor, „şmecherul” a luat euroii, nevotând prin lipsă, nu poate fi tras la răspundere, iar proştii, ceilalţi care au ridicat mâna, până la ultimul, vor plăti de-i va ustura şi în fund. Dar, lasă că aşa le trebuie, că doar a devenit o practică a absurdului, a prostiei, a jemanfişismului post-decembrist, ca toţi să voteze fără să gândească, fără să citească, fără să se documenteze, la comandă, ca nişte marionete, după cum le spun şefii de partid. Băi, nătăfleţilor!, acum să vă dea banii ăştia care au porcoaie, care sug cu conducta banul publicul, să vă dea, mă, alde Nica, Durbacă, Dobre, Toader, Pâslaru şi tot neamul lor şi al vostru!

Iar noi spunem, în calitate de formatori de opinie şi apărători ai statului de drept că, dacă mai încearcă toţi aceşti lingăi să mai fenteze Justiţia în vreun fel, sau să o mai conteste (vezi Primarul: „Este incredibil! Dacă şi asta mai e JUSTIŢIE!?!) organele în drept să le ia banii înapoi şi pentru perioada 2008-2011, că sunt banii poporului, din Bugetul Local. Auziţi, măi, bagabonţilor, banii aceştia pe care voi îi administraţi ca pe cei din propriul buzunar, nu sunt ai voştri, sunt ai noştri, trudiţi cu sudoare şi daţi bugetului sub formă de taxe şi impozite. Alo! JUSTIŢIA! PROCURATURA! DIICOT! DNA! puneţi mâna pe aleşii locali şi mai vedeţi şi cu celelalte procese în derulare, pentru finanţarea dată şi la ceilalţi fotbaliatori cu piciorul de la Clubul Dunărea (pe vremea lui Ninel Comşa). Daţi, măi, stimate organe, drumul şi la dosarele de falimentare şi evaporare în buzunarele lui Dan Adamescu şi nu numai, a milioanelor de euroi de la Clubul Oţelul. Dar, ce ar fi oare, dacă pe acelaşi calapod s-ar merge cu imputarea banilor alocaţi şi aruncaţi de aiurea pe studiul de prefezabilitate, al demenţei discursului legat de TUNELUL lui STAN? Sau cum s-a dat un milion de euroi de Anul Nou pe un concert cu Michael Bolton? Doamne şi câte am mai avea să vă spunem în acelaşi registru, dar ne oprim cu convingerea că au înţeles pe deplin cititorii noştri. Cert este că, după Decizia Curţii de Apel, se vor întâmpla sigur câteva lucruri extrem de importante: primul este legat de faptul că proştii (sau şmecherii) fără să aibă scăpare vor da banii înapoi; al doilea ar fi că în veci alde ăştia cu degetul în sus sau în jos (gen Pâslaru sau Toader în Parlament) din Consiliul Judeţean sau Local, nu vor mai fi ascultaţi, urmând ca degetul cu pricina să şi-l bage în cur. Ar mai fi un efect devastator pentru viitor în faptul că nu ştim cine, în atare condiţii, va mai dori să fie trecut pe liste pentru consilieri. Urmare celor de mai sus, cei care se vor înghesui la apropiatele alegeri să fie prostiţi şi băgaţi în belea vor fi, în mod firesc, mai inconştienţi, mai slab pregătiţi, mai naivi, mai pupincurişti, mai râme, decât cei de până acum. Cetăţenii, activişti de partid, oneşti, cu capul pe umeri, cu carte, cu verticalitate îşi vor vedea de treabă şi nu se vor băga în TROACĂ. Şi, uite aşa, managementul politic formator al managementului administrativ îşi dovedeşte toxicitatea prin transferul interesului politic, mafiot în instituţiile administrative

Undeva, ar trebui scurtcircuitat acest lucru în beneficiul democraţiei şi al statului de drept.

Vasilică Periscop 11 - aprilie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...