logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

E în datina românilor ca părinţii să facă daruri copiilor şi de Paşti şi de Ziua Copiilor. Dar pe banii lor, bre, nu pe banii celorlalţi cotizanţi la bugetul de stat. Căci asta a făcut Dorian Dumitru, eternalizatul director al Regiei Autonome Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi (RA AFDJ).
De Paşte i-a făcut un cadou de aproape 7.000 de lei lunar, nu odată şi gata! Căci a numit-o şefă de serviciu pe fiica lui, Adriana Dumitru.
Ea a primit cu dedicaţie părintească postul de şef compartiment – poziţia 122/1 în organigrama RA AFDJ. Adică va asigura viza de Control Financiar Preventiv (CFP), poziţie care îi aduce la salariul de 5.500 de lei un spor de 25%! Ceea ce înseamnă 1.375 lei – un salariu minim net adăugat la cel de 5.500. Şi ne tot uimim că ne pleacă tinerii dotaţi din acest sistem pe care l-au ticăloşit lipsindu-l de o competiţie corectă, cinstită, pe ştiinţă de carte. De aia alegem să ne trimitem copii la studii în străinătate, alegând ca noi să trăim în lipsuri şi foame aici, iar ei acolo, căci mulţi dintre noi am produs cei mai săraci studenţi din universităţile de top ale vestului Europei şi ale SUA.
Sigur, aflăm de la sursele noastre că Adriana Dumitru este o profesionistă şi o perfecţionistă. Dar atunci de ce a ales să fie doar fiica lui tata şi nu a luat calea unui concurs pentru ocuparea acestei funcţii într-o regie a statului bugetat de către toată populimea?

Averea şi salariile famigliei bugetofage

Aşadar, în 2010, familia de bugetofagi Dumitru, ins care ca orice intelectual făcut, nu născut, şi-a tras o vilă la ţară, la Vânători, de 212,9 mp, pe un teren de 1000 mp, pe care l-a achiziţionat în 2005. Sigur că în 2000 cumpără şi un apartament de 77,8 mp, în Galaţi.
La capitolul motorizări, Dumitru şi-a trecut în declaraţia de avere o Nubira, un Ford Focus şi, în 2018, o Honda HRV.
Dar cu siguranţă că face naveta Vânători-Galaţi cu limuzina şi şoferul plătite de statul RA AFDJ.
Între 2014 şi 2018 el spune că a depus în conturi peste 57.000 de lei şi 10.000 de euro. Cam puţin, având în vedere că în anul fiscal 2017, a încasat de la acelaşi stat RA AFDJ, ca director general, 182.375 de lei net. Soţia a încasat de la CEC Bank doar un net de 35.050. El mai aduce în viloaica de la ţară încă un net de 48.722 de lei pe an, ca atârnat politic în Consiliul Administratorilor de la Apă Canal. Aşa, ca Gelu Stan, directorul Apă-Canal, să şadă şi el în Consiliul Administratorilor de la acelaşi STAT RA AFDJ Galaţi.
Şi voi credeţi că ne mai facem bine!

Gelu CIORICI 7 - iunie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...