logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Mocirla în care se zbate Justiţia din Galaţi este ”împrospătată” de noul şef al structurii locale a DNA, prim-procurorul Diana Alexandru (foto). Demna urmaşă a prim-procurorului Gheorghe Ivan face praf dosarul privind vânzarea permiselor auto de către poliţişti de la Rutieră şi încearcă să o compromită pe Paula Tănase, procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi care a instrumentat cauza. Paula Tănase şi-a atras ura colegilor din momentul în care a instrumentat mai multe dosare privind dobândirea ilegală de apartamente sociale de către magistraţi, poliţişti, ofiţeri SRI şi politicieni. Chiar şi fostul şef al DNA Galaţi Gheorghe Ivan are un dosar privind obţinerea de locuinţe sociale, dosar instrumentat de Paula Tănase şi livrat direct şefilor DNA la nivel naţional.

 

Diana Alexandru dă NUP la tot cartierul pentru Paula Tănase

În dosarul 57/P/2013, înregistrat la DNA – Serviciul Teritorial Galaţi, document ce se referă la acte de corupţie privind obţinerea de permise auto contra cost, caz în care sunt implicaţi mai mulţi poliţişti şi magistraţi, prim-procurorul Diana Alexandru a emis o ordonanţă care albeşte pe toată lumea. În afara unor declinări de competenţă care îi favorizează pe cei cercetaţi, singurul ”agăţat” de şefa DNA Galaţi este chiar procurorul Paula Tănase, cea care a instrumentat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunal. La pagina 31 a Ordonanţei, Diana Alexandru grăieşte: ”Cât priveşte fapta procurorului Tănase Paula din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care nu ar fi sesizat organele competente cu privire la faptele de corupţie care rezultau din valorificarea interceptărilor efectuate în dosarul nr. 886/P/2011, urmează a se disjunge cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzute de ar1. 263 Cod Penal şi se va declina competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi”. Cu alte cuvinte, şefa DNA Galaţi i-a albit pe toţi cei implicaţi în acest caz de corupţie, dar nu îl iartă pe procurorul care a instrumentat dosarul şi încearcă să îi pună în spate fapte care contravin legii. Faptul că o serie de poliţişti şi magistraţi din acest dosar au pactizat cu infractorii nu a însemnat nimic pentru ”justiţiara” Diana Alexandru, care a reuşit să citească partitura tocmai în cheie inversă.

 

Afacerea cu permise auto este protejată până la cel mai înalt nivel

Una dintre cele mai mari afaceri privind eliberarea contra şpagă a permiselor auto, de talia celor din Bucureşti sau Piteşti, a fost investigată doar până la prinderea în flagrant a unui pion de rangul trei. Pintilie Ion, zis Ţăranul, intermediarul care ducea şpaga la poliţiştii de la Rutieră, a fost arestat în baza mărturiilor şi actiunilor sub acoperire ale tecucenilor Ionel Roset şi Cristina Grigore. Dosarul penal privind traficanţii de permise auto de la Tecuci nu s-ar fi oprit la intermediarul Pimtilie Ion, dacă pe teren nu ar fi acţionat ofiţerul Paul Mogoş, de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Galaţi, fostul ”doi ş-un sfert”. Acesta îi urmărea pe cei care traficau permisele auto şi tot el a fost cel care i-a anunţat pe poliţiştii corupţi că urmau să fie atraşi într-o capcană, atunci când vor primi şpaga. Dupa această „acţiune”, Paul Mogoş a fost sfătuit să părăsească DGIPI şi a fost mutat la SPP (Serviciul de Pază şi Protecţie).   Martorul Ionel Roşeţ, care este hărţuit continuu pentru că nu renunţă la elucidarea acestui caz de corupţie, a mai primit un avertisment voalat şi de la fostul ministru de Interne Radu Stroe. Încercând să afle un răspuns de la ministrul Stroe, pe care îl informase în mai multe rânduri în privinţa implicării poliţiştilor de la Galaţi în traficarea permiselor auto, martorul Roşeţ l-a aşteptat pe demnitar la ieşirea dintr-o emisiune de la Antena 3. Evident sâcâit de prezenţa lui Ionel Roşeţ, ministrul Stroe i-a replicat acestuia în stil mafiot, aparent fără nicio legătură cu cazul de corupţie: ”Vă recomand să aveţi grijă de copilul dumneavoastră!”

Sorin ŢIŢEI 28 - martie - 2014

4 Responses so far.

 1. Justitiara spune:

  Fata de procurorul incoruptibil (???) Curtea de Apel Bacau (dosar 516/32/2013) a ordonat parchetului sa inceapa urmarirea penala (este pe portal.just.ro; oare pentru ce fapte?).

 2. sorin titei spune:

  Numãr unic dosar: 516/32/2013
  vDosar_1.aspx 516/32/2013 516/32/2013 IVAN GHEORGHE si TĂNASE PAULA … cauze minori si familie 516/32/2013 plângere împotriva rezoluţiilor …
  Obiectul cauzei: plângere împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată (art.278 ind.1 C.p.p.)
  Stadiu procesual: Fond
  Materia juridicã: Penal

 3. simio spune:

  Baideti s-o clarificam! Cei de la examinari , nu sunt politisti de la rutiera! Prin articolul scris de dvs. se creaza mari confuzii.

 4. gavrila dorin spune:

  ma numesc gavrila dorin florinel sunt di tecuci cu domiciliul in italia, roma, via monte grugnanello din 2002 fac urmatoarele sesizari .,, ..Parintii mei G.I si G.S. au vindut unui frate deal meu un teren de 1000 m2 in tecucui in anul 1999 si a construit o casa ca mai tirziu unul din cei 4 frati a lui tata il da in judecata pe fratele meu si prin nu stiu ce metode dovedeste ca acel teren defapt era al parintilor lor adica a lui bunica Gavrila Niculina care de fapt este decedata ..deci acel teren se inparte in mod egal la cei cinci copii a lui G.N. …….Gavrila Constantin ,Gavrila Alexandru, Butnaciuc Elena ,Tanu Maria si tata Gavrila Ioan printro hotarire definitiva si irevocabila inputerniceste in drepturi egalepe cei cinci copii a defunctei…deci perzind acest proces fratele meu e clar ca nu mai este propietar pe acel tere de o 1000 m2 dar ramine propietar pe casa …el ( adica fratele meu ..G.Stefan )perzind procesul are de plata si cheltuelile de judecata….ne avind cu ce le plati suma de 8000 roni sa pus sechestru pe casa si teren ( 1000 )m2 si sa scos la licitatie.deci sa scos la licitatie casa lui fratele mei si terenul a acei cinci mostenitori fara aprobarea lor G.C. G.I. B.E. si in dreptul lui T.M. fiind unicul fiu al eiiTanu Daniel ca mostenitor caci ea ea e moarta .deci formulez aceasta plingere in numele a G.C,,, G.I.,,,B.E. ,,,T.D.Inpotriva executorului Gabor Robert cu sediul in tecuci …0740182729…0236812932, facind exces de putere , fals in inscrisuri ,uz de fals ,incalcare de propietate,fiind foarte grav ceiea ce face ..pentru alte informaii pentru a va pune acte doveditoare in mina cu privire la cest cas va sta la dispozitie parintii mei …ii puteti contacta la tel. 0769474357 ….str.Constantin Gherghiu 1 ,,,Tecuci ,Galati ,,,Gavrila Ioan sau Gavrila Simina .va multumesc anticipat

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...