logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

În Impact-est nr. 506 am demonstrat cu documente emise de către Procurorul General al României, Laura-Codruţa Kovesi, acum procuror şef al DNA-Structura Centrală, că Dosarul AVIASAN nu este de competenţa DNA-ST Galaţi, ci de competenţa Parchetului Curţii de Apel Galaţi, întrucât prejudiciul creat, conform actelor existente în dosar, este sub un milion de euro. Drept pentru care, în 2007, Procurorul General dispune trimiterea dosarului la PCAp Galaţi, pentru continuarea şi finalizarea cercetărilor.

Acum suntem în posesia unor documente care atestă că statul român şi-a vândut acţiunile deţinute la Tuzla-Aviasan, caz în care putem conchide că DNA-ST Ivan chiar a căzut de tot de fazan în afacerea AVIASAN!

 

Documentele pe care DNA le-a ignorat, vor ajunge în instanţă

Vă mai spuneam în ediţia nr. 506 din 5-11 septembrie 2013 că, în 19.04.2007, Costică Trifan, expert evaluator, membru al Corpului Experţilor Tehnici atestaţi de Ministerul Justiţiei şi membru ANEVAR, a stabilit că valoarea de piaţă a celor circa 40 de hectare ale fostului AVIASAN este de 127.445 de lei noi, adică cu mult sub un milion de euro, aspect care a determinat-o pe procuroarea generală să ia dosarul de la DNA şi să-l trimită la Parchetul Curţii de Apel Galaţi.

Acum, cu noile documente pe masă, constatăm că statul român nu avea cum să fie prejudiciat în afacerea AVIASAN, căci şi-a vândut toate acţiunile pe care le deţinea la SC Aviaţia Utilitară SA Tuzla, de carea ţinea şi Aerobaza Galaţi, încă din data de 04.03.1998! La acea dată, reprezentanţii Fondului Proprietăţii de Stat în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din SC Aviaţia Utilitară SA Bucureşti, au primit mandat special din partea FPS pentru a hotărâ divizarea parţială a acestei societăţi cu capital integral de stat. Aceasta, în urma hotărârii AGA, se divizează în patru societăţi pe acţiuni, la poziţia a treia figurând „SC Aviaţia Utilitară Tuzla SA, cu sediul în Constanţa, şoseaua Constanţa-Mangalia, localitatea Tuzla, având un capital social în valoare de 2.706.550 mii lei, ce cuprinde aerobazele Tuzla şi Galaţi.”

În 28.07.2000, FPS, în temeiul Deciziei nr. 22/1999 a Preşedintelui CA, în calitate de vânzător, îşi vinde toate acţiunile deţinute la SC Aviaţia Utilitară Tuzla SA, care deţine o sucursală la Galaţi-Tuluceşti, cu suma de 2.706.550 mii de lei, capital social împărţit în 108.262 de acţiuni în valoarea nominală de 25.000 de lei fiecare.

Cumpărătorul devenit proprietar se numeşte Mircea Cristu, domiciliat în Constanţa.

FPS, Direcţia Teritorială Constanţa, emite un documente către Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, în 11.08.2000, prin care atestă că Mircea Cristu este cumpărătorul SA Aviaţia Utilitară Tuzla SA, pentru care a achitat suma de 676.637.500 de lei.

Mircea Cristu îşi vinde acţiunile către Daniel Severin, nu statului!

În data de 11.12.2000, Mircea Cristu îşi cesionează (vinde) cele 106.610 acţiuni, reprezentând 100% din SC Aviaţia Utilitară Tuzla, către Daniel Severin, deci nu statului! Contractul de cesiune acţiuni este atestat ca şi conţinut şi ca identitate a părţilor, conform art. 3 din Legea 51/1995, de către Cabinetul Individual de Avocatură Ovanesian Felicia din  Constanţa.

De aici înainte, cunoaşteţi filmul, următorul proprietar al sucursalei Galaţi Tuluceşti a Aviaţiei Utilitare SA Tuzla devenind SC FITICOM SRL Galaţi.

Aşadar, avem două elemente care lasă DNA-ST Galaţi fără obiect în Dosarul AVIASAN. Unul este dat chiar de către Procurorul General al României care după ce a analizat conflictul de competenţe invocat de DNA, a transmis dosarul Parchetului Curţii de Apel Galaţi, în vederea continuării şi finalizării cercetărilor. Al doilea element este dat de calitatea de prejudiciat a statului român! V-am demonstrat că statul român şi-a vândut toate acţiunile deţinute la SC Aviaţia Utilitară Tuzla SA, unei persoane fizice, care la rându-i a vândut acţiunile altei persoane fizice, deci nu statului.

Aşadar, domnule DNA-ST IVAN, iată două întrebări ajutătoare: cine este prejudiciatul în Dosarul Aviasan şi care este valoarea acestuia?

Gelu CIORICI 20 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...