logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

Cu prilejul reuniunii din 13 martie 2013 de la Bruxelles, doar reprezentanţii guvernelor a 13 ţări din UE au votat în favoarea interzicerii temporare a trei pesticide sistemice care s-au dovedit dăunătoare albinelor. Aceste  voturi survin după luni întregi de lobby făcut de către reprezentanţii industriei pesticidelor, ne informează Alexandru Rizea, coordonator de campanii în Greeanpeace România.

Chiar dacă majoritatea ţărilor, printre care Franţa, Italia, Spania, Polonia, România, Olanda, Belgia, Ungaria, Finlanda, a votat pentru interzicerea propusă de către Comisia Europeană, nu s-a atins majoritatea calificată pentru ca hotărârea să fie validată. Cinci dintre ţări, printre care Marea Britanie, Germania şi Bulgaria s-au abţinut, Comisiei Europene rămânându-i să facă o nouă propunere, sau poate adresa această chestiune nivelurilor ierarhice superioare ale ţărilor membre ale UE, cum ar fi parlamentele acestora.

Alexandru Rizea, cel ce semnează comunicatul remis Impact-est, a avut următoarea reacţie, cităm: „Cu toate că propunerea nu s-a validat, faptul că a fost susţinută de majoritatea ţărilor spune multe, în ciuda propagandei făcute de industria pesticidelor. Dovezile ştiinţifice sunt clare, dar companiile producătoare de pesticide, precum SYNGENTA şi BAYER, vor continua să facă lobby pentru a întârzia această interzicere cât mai mult posibil. Este important pentru Comisia Europeană să nu cedeze acum şi să acţioneze rapid în favoarea unei interziceri permanente, în concordanţă cu sfaturile oamenilor de ştiinţă”.

(R.I.) 22 - martie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...