logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021

Un ţepar şi-un beneficiar al politicului din mâna căruia a ciugulit ferme şi societăţi de întindere judeţeană, toate cu capital de stat, pe care apoi le-a prăduit ca ultimul golan şi jeg, îi spunea unui om de afaceri că Ciorici e un ins fără putere de influenţă în societate, din cauză că „NU SE ARE BINE NICI CU NICA, NICI CU DURBACĂ, NICI CU TOADER, NICI CU DOBRE”. Omul de afaceri a băgat această gogomănie la cap şi mi-a întors-o ca pe un reproş. Vin acum şi spun şi în scris, că verbal o tot repet, dacă m-aş „avea bine” cu liderii politici, indiferent de anvergura lor, menirea mea ca jurnalist s-ar încheia.

Lor nu le sunt nici in-amic. Nici lăudător, căci faptele bune fac parte din fişa postului lor. Le sunt doar critic. Poate prea virulent, de multe ori.

Dar, repet, în funcţie de ce comit ei pentru ne-binele public, nu după cum îmi tună mie sau mă sâcâie spondilita ankilopoetică.

Iată, în ediţia de faţă, o să mă „pun bine” cu Victor-Paul Dobre, deputat şi preşedinte al judeţenei penele Galaţi, publicându-i doar declaraţia de avere, ca semn că a făcut ceva şi pentru comunitatea care l-a propulsat, susţinut şi finanţat în carieră. Dar, doar pentru sine!

 

Cine n-are viloacă în Arcaşilor, nu poate fi Dobre!

 

Documentarea noastră are la bază actele semnate cu mânuţa sa de către VPD, cunoscute ca declaraţie de avere, pe care sunt obligaţi să le facă publice demnitarii aleşi şi numiţi, funcţionarii publici, în general toţi cei care sunt plătiţi din bani publici. Desigur, ne mai bazăm şi pe faptele lui Dobre, dar şi pe memoria mea oficială din ultimii 23 de ani, nu de când VP Dobre era pionier şi pleca în excursii prin Franţa pentru că taică-su era mare jmeker la Gospodăria de Partid, unde se făceau preparate şi alte salamuri uscate pentru nomenklatura noastră care a îndoctrinat şi ticăloşit, alături de securişti şi de ziariştii lui Fane Gheorghiu, ditai Poporul Român, înnăscut liber şi proprietar, aşa sărac cum era.

Aşadar, având în vedere că cine n-are vilă în Arcaşilor, în cartierul Traian Nord, în proximitatea complexului turistic şi de agrement VIVA, nu poate fi Dobre. Victoraş şi-a cumpărat în anul de greaţă 1994 un teren de 1080 mp de teren, preţul fiind atunci cam cât al unui TV color sehaş. Terenul a fost cumpărat dimpreună cu soţia sa, doamna doctor oftalmolog de deochi, Xenia-Marlena.

În 1998, vila sa în suprafaţă de 373 mp, cam cât un etaj de bloc pentru populime, a fost gata. Acum să nu credeţi că famiglia Dobre şi-a ales vecinii. Nuuuuu…. ei AU FOST ALEŞI dintre politrucii cu bani şi cu funcţii.

Şi se numesc Mihai Capră, fost prefect şi ministru, Marius Necula, fost la fel, ba chiar şi senator, Eugen Chebac, fost vice şi preş al CJG etc.

Luînd-o în ordinea declaraţiei de avere, nu a cronologiei, Victor şi Xenia cumpără în 2006, pentru fiul lor Matei un apartament în Bucureşti, de 55 mp. Aşa s-a scos deputatul şi secretarul Dobre decontându-şi cazarea în Bucureşti. Cum că n-are el locuinţă în Bucureşti, ci Matei!

 

Graţie războinicei Xenia, iată-l pe Victor şi ciocoi

Măi, păi cât VP Dobre a fost prefect (1996-2000), sau cât fu-se Mândru, n-a reuşit să obţină terenurile agricole moştenite de soţia sa. Acestea au venit abia în 2002, când doamna Xenia obţine 3,88 hectare de teren în municipiul Tecuci (mamăăă!, ce loc de cartier de viluţe!) şi alte 4 hectare în comuna Drăgăneşti, limitrofă municipiului Tecuci. Deci altă oportunitate ca Dobre şi famiglia sa să devină nişte mătcaşi fruntaşi în legumicultură, sau să devină dezvoltatori imobiliari.

În 2004, se lipesc la averea familiei încă 73 mp cu titlu de cabinet medical pentru doamna doctoreasă. În 2011, tot doamna cumpără un imobil de 111 mp.

BMW-uri angro

În 2007 şi în 2009, famiglia cumpără două limuzine BMW serie 1 şi serie 3, ca să nu fie singure sau să se amestece cu alte mărci. Bijuterii şi tablouri nu găseşti pe ei şi în casă decât de 6500 de euro. În conturi sunt sume pe care îmi este greu să le adun, adică să le socotesc, de ADUNAT neavând nici o şansă, căci eu nu voi câştiga niciodată, ca şi dumneavoastră, 6,55 milioane de lei vechi pe zi. Deci, în 2009, la ING Bank, famiglia a deschis un depozit de 66.000 lei noi. Vedeţi dumneavoastră, cum ar spune Jupân Durbi, banii ăştia au fost economisiţi în timp ce au cumpărat terenuri, au edificat ditai viloaica… Dar am sărit 2001, când la BCR au aterizat în conturile famigliei 12.432 lei, iar la Bank Post, în 2003, 27.227 de lei. Între 2009 şi 2012 s-au mai adunat pentru famiglia 21.345 de euro şi 130.000 de lei noi.

Dobre câştigă banii de parcă i-ar aspira

Indemnizaţia de parlamentar a lui VPD a fost de 66.060 lei, iar cea de secretar general al CCIA Galaţi de 10.020 lei, job pe care ar fi putut să-l exercite ca pe un hobby, dar ţi-ai găsit să facă acest… om un gest de mecenat, când el îi fumează pe jurnaliştii rupţi în cur. Ca medic în spital, dr. XMD a câştigat anul trecut 37.241 lei, iar ca şi cadru didactic asociat la UDJ Galaţi, 11.487 de lei, pe cabinetul privat raportând venituri nete ridicole.

Atenţie, aici vine ştirea bombă.

Deci, în 2008, ca secretar de stat în MIRA, VPD a avut un venit anual de 235.855 de lei noi, ceea ce înseamnă 19.654 lei pe lună şi, vai nouă şi taxelor şi impozitelor noastre, 6,55 milioane de lei vechi pe zi! Căci aşa este alcătuită România socială şi solidară, pe ne-principiul LUĂM PUŢIN DE LA MULŢI ŞI DĂM MULT LA PUŢINI!

Cât era la MIRA, pentru a completa acest fabulos venit, lui VPD i s-a făcut loc în consiliile de Administraţie la banca cu capital de stat EXIMBANK de unde sălta 119.580 lei pe an, ca reprezentant al statului în CA al Petrom a primit 31.953 de lei noi, de la AVAS, 14.115 lei, de la CCIA, 5.890 lei şi o indemnizaţie forfetară de la MIRA în valoare de 14.400 de lei noi.

Aşa a ajuns VP Dobre să bată ruşinosul record de a fi plătit cu 6,55 milioane de lei vechi pe zi, din bani publici, aspect care denotă că FACE TOT pentru Galaţi, Galaţiul fiind el şi famiglia lui. În rest, el este un om onorabil, preşedinte vietaş şi, ca toţi ceilalţi preşedinţi de partide, mici, mari, locale, sau naţionale, nimeni nu ne spune şi nu ne declară cu cât sunt ei indemnizaţi şi ce deconturi lunare fac.

Succes în alegeri, căci cu Daniel Ţuchel fidel până la moarte, Marius Stan te poate învinge, dragă Victoraş, doar dacă aşa vrea a lui CĂCĂRĂU, dar asta după ce vei triumfa ca unic candidat.

Gelu CIORICI 26 - mai - 2013

2 Responses so far.

  1. MIHAI CAPRA spune:

    D-le Ciorici,cu regret va informez ca nu am si nici nu am avut casa pe Arcasilor.Cat despre catalogarea mea drept politruc este punctul dumneavoastra de vedere care nu face decat sa ma intristeze…Sincer,in naivitatea mea,credeam ca respectul e reciproc.

  2. […]   Un ţepar şi-un beneficiar al politicului din mâna căruia a ciugulit ferme şi societăţi de întindere judeţeană, toate cu capital de stat, pe care apoi le-a prăduit ca ultimul golan şi jeg, îi spunea unui om de afaceri că Ciorici e un ins fără putere de influenţă în societate, din cauză că „NU SE ARE BINE NICI CU NICA, NICI CU DURBACĂ, NICI CU TOADER, NICI CU DOBRE”. Omul de afaceri a băgat această gogomănie la cap şi mi-a întors-o ca pe un reproş. Vin acum şi spun şi în scris, că verbal o tot repet, dacă m-aş „avea bine” cu liderii politici, indiferent de anvergura lor, menirea mea ca jurnalist s-ar încheia. Lor nu le sunt nici in-amic. Nici lăudător, căci faptele bune fac parte din fişa postului lor. Le sunt doar critic. Poate prea virulent, de multe ori. Dar, repet, în funcţie de ce comit ei pentru ne-binele public, nu după cum îmi tună mie sau mă sâcâie spondilita ankilopoetică. Iată, în ediţia de faţă, o să mă „pun bine” cu Victor-Paul Dobre, deputat şi preşedinte al judeţenei penele Galaţi, publicându-i doar declaraţia de avere, ca semn că a făcut ceva şi pentru comunitatea care l-a propulsat, susţinut şi finanţat în carieră. Dar, doar pentru sine!  …citeste intreg articolul […]

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg