logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

Îţi mai aminteşti de ultima ploaie din luna mai? O ploaie caldă şi moale, împovărată doar de nebunia dragostei noastre. Pierduţi între două străzi paralele, căutam orizontul dispărut peste noapte. Şi l-am găsit! Îţi aminteşti? L-am găsit aşezat peste genele noastre, ameţite de parfumul proaspăt al florilor de tei. Tu purtai un sacou gri, o cămaşă albă de in şi un papion ce nu ţi se potrivea deloc, dar care mirosea a cafea şi scorţişoară. Aveai pantalonii de o negreală fină, cu buzunare mari  şi adânci. În buzunare îţi păstrai hârţoage mâzgâlite şi o pensulă încă udă de la vopseaua picturii neterminate. Eu aveam o rochie uşoară, din mătase, de nuanţa unui alb palid. Pielea mi se făcuse ca de găină. Ai vrut să-mi dai sacoul, dar ţi-am spus că ador stropii de ploaie ce-mi ating pielea. Tu ai zâmbit. Îmi povesteai ceva despre Stendhal, probabil, iar eu te aprobam, deşi nu te auzeam. Eram prea obsedată de dansul buzelor tale.

Paşii tăi mari striveau stropii de ploaie, iar în urma lor rămânea amintirea unei senine nopţi de primăvară. Îţi simţeam fiecare bătaie a inimii, de parcă inima ta era în mine. Privirea mea timidă era prizoniera ochilor tăi iar genele mele îţi mângâiau din când în cand obrazul.

Ți-am spus că ne apropiem de blocul în care stau. Ai făcut ochii mari şi neliniştiţi, de parcă ne vedeam pentru ultima oară. Mi-ai strâns degetele şi suflarea în pumnul tău. Am impresia că mă dor şi acum, doar că durerea mea este desăvârşit de dulce. Ai vrut să mergem la cafeneaua din vale, cea de lângă bibliotecă, dar îmi căzuse tocul de la pantof. Ce ghinion pentru tine, ai fost în situaţia de a mă duce în braţe până în faţa casei. Îţi aminteşti?

Nu ai cum să-ţi aminteşti. Ploaia s-a terminat, la fel şi exerciţiul meu de imaginaţie. Aşteaptă o altă ploaie, voi fi tot acolo, la marginea orizontului dintre mine şi tine.

Ruxandra PODLISNIC 5 - septembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...

Doi bugetari au pus

Prin târgul nostru se zvoneşte că o vânzare de imobil, ...