logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Din 4 februarie, deputatul gălăţean Mitică Marius Mărgărit a devenit secretar al omisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Camerei Deputaţilor, înlocuindu-l pe Georgian Pop. Meritele, abilităţile şi competenţele care-l califică pentru această responsabilitate erau un mister. Până mai ieri, când am realizat că se asortează impecabil cu celălalt pesedist pe mâna căruia a ajuns Apărarea României, Gabriel Leş; chiar în momentul în care militarii români treceau prin dreptul tribunei oficiale, ministrul Gabriel Leş a ignorat defilarea şi s-a concentrat asupra telefonului mobil. În acest timp, ceilalţi oficiali prezenţi în tribună salutau solemn soldaţii care purtau drapelul unităţii. …dar, să revenim la Mitică – deputat PSD, de Galaţi. Merită o scurtă (re)prezentare.

Două (loaze) lozuri – telefonul sau onorul

Relaţia cu stăpânii
Din doctrina politică a deputatului Mitică Marius Mărgărit, la congresul TSD, în 2017: ”Mulţumită domnului preşedinte Dragnea şi mai ales domnului eurodeputat Dan Nica, formula de la Galaţi stă cam aşa: preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, domnul Costel Fotea, 42 de ani, primarul municipiului Galaţi, domnul Pucheanu, 35 de ani, subsemnatul, deputat, 32 de ani. …Noi ar trebui să ne implicăm un pic mai mult! Şi aş vrea să înţelegem următorul fapt: în gara noastră, într-o bună zi, va ajunge trenul. Ceea ce trebuie noi să facem este să ne asigurăm că avem bilet!”

Relaţia cu cetăţenii
Pe youtube apare o filmare a Eugeniei Stamate, datată 15 iulie, 2018, cu textul explicativ: „Locuinta lui Marius Margarit, deputatul PSD de Galati care terorizeaza Mazepa 3-4 nopti pe saptamana cu muzica si scandaluri pana spre dimineata. Vecinii sunt amenintati iar Politia, desi a fost sesizata in repetate randuri, refuza sa se mai deplaseze la fata locului stiind despre cine este vorba. RUSINE! [filmare realizata la ora 2:15 AM luni noapte 16/07/2018 locatia: str. Arhipelag, bloc Dafin, etaj 5, Mazepa, Galati]” https://www.youtube.com/watch?v=2seIA3PuqjM

Relaţia cu gramatica
„Aşadar, pe siteul M.T. veţi putea citi în declaraţia de avere a subiectului nostru că între 2007 şi 2014 el şi-a cumpărat CIASURI de mână în valoare de 12.000 de euro, doar că şi-a bătut joc de el şi de demnitatea deţinută în stat scriind cuvântul CEASURI cu o neglijenţă demnă de redactor la publicaţia pe care a închinat-o ca oficios, drept prinos de recunoştinţă celor care l-au făcut mare om de stat.
Încheiem cu năucitoarea declaraţie de avere, pe care are timp să şi-o retragă pentru a o completa responsabil, sincer şi în limba română. Deci, în 2013 a vândut lui Ion Popa un teren în valoare de 30.780 de euro şi a împrumutat soţiei lui, Maricela, în două rânduri, 820.000 de lei, respectiv 1.500.000 de lei. Tot în 2013 el a împrumutat de la Dan Cristian Ştefan, cu scadenţă în 2014, suma de 35.000 de euro, iar de la BRD spune că a luat un credit de 10.000 de euro, în 2007, scadent în 2017. Aşteptăm completarea declaraţiei de avere cu multele bunuri imobiliare dosite pe numele de domnişoară al Maricelei. Şi se vorbeşte despre vreo cinci apartamente, başca vastul spaţiu de la blocurile Vega de pe strada Tecuci.” – Grigore Corbu, Impact-est, 26 septembrie 2014.

Relaţia cu relaţiile
„Mitică, deputat PSD, încearcă să agaţe femei pe Tinder, deşi este însurat. Ce fotografie şi-a postat pe celebra aplicaţie de dating” semnala Ioana Hurdea, pe www.aktual24.ro, în 6 iunie 2018. „Marius, acesta fiind numele cu care apare pe Tinder, încearcă să impresioneze femeile, spunând în descrierea sa că este „deputat la Parlamentul României” şi că a absolvit Academia Naţională de Informaţii «Mihai Viteazu».”

În loc de concluzii
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a participat sâmbătă la ceremonia militară de repatriere din Teatrul de Operaţii din Afganistan a militarilor Batalionului 812 Infanterie Protecţia Forţei „Şoimii Carpaţilor”, eveniment care a avut loc la sediul unităţii din Bistriţa, scrie observatorbn.ro. El a fost surprins de jurnaliştii publicaţiei „Bistriţeanul” în momentul în care militarii Batalionului 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor” îi prezentau onorul cu prilejul reîntoarcerii cu bine din Afghanistan, iar acesta i-a ignorat butonând de zor telefonul mobil.
Gabriel Leş se află la al doilea mandat de ministru al Apărării şi nu a făcut serviciul militar. Demnitarul invocă faptul că era student, iar până la terminarea studiilor România trecuse la armată de profesionişti. Numai că, potrivit CV-ului său, Leş a făcut o pauză de trei ani între terminarea liceului şi admiterea la facultate, iar în acest interval ar fi trebuit să execute stagiul militar timp de 12 luni. Leş a fentat armata chiar şi după terminarea facultăţii. Demnitarul a terminat studiile de licenţă în 2002, iar la master nu s-a înscris imediat, ci un an mai târziu, în 2003. În acest interval ar fi trebuit să poarte uniformă militară timp de 6 luni (termen redus).
Nu întotdeauna scăpăm cu fuga, emigrând în România, oriunde în alt oraş. Umbra lată a celor doi, care au tras lozul pesedist, se proiectează, de la înălţimea Apărării, pe toată ţara.

O. Karina 8 - martie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...