logoImpact EST nr. 867 - 21.04.2021

Pentru penelistul Emil Strungă, fost deputat doar între 2004-2008, a venit vremea marii revanşe prin sinecurismul de partid: a fost numit piranha şef peste banul public prin care este finanţată Grădina Botanică.

Strungă i-a slujit cu credinţă câinească atât pe Paul Păcuraru, cât şi pe Victor Paul Dobre, la umbra lor el dezvoltându-se doar în sine şi în lăţime.

În ediţia de faţă o să-i semnalăm directorului penelist o serie de nereguli fiscale în care se complace şi cerem şi autorităţilor abilitate ale statului să dispună o inspecţie financiar-contabilă la Grădina Botanică.

Aşteptăm şi argumentele lui E. Strungă, cât şi pe cele ale instituţiilor vizate.

 

Emil e gravidă la Botanică, pentru că predă la Davila!

Surse bine informate care ne-au cerut să le protejăm identitatea, ne-au relatat că de când Strungă a fost numit director executiv al staţiunii de odihnă Grădina Botanică, cam ia de pomană leafa de 3000 de lei în mână, ceea ce ne-a determinat să-l considerăm un adevărat piranha al banului public. Din trimestrul doi al acestui an, de când nea Emil s-a fost trecut pe fotosinteză, în fiecare zi de marţi predă şase ore pe zi la Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” Galaţi.

Îi cerem biletele de învoire prin care şi-a diminuat corespunzător salariul.

Cu prilejul organizării Expo-Flora 2013, din ordinul lui au fost decontaţi peste 21.000 de lei pentru cazarea şi masa participanţilor. Printr-un contract încheiat fără licitaţie prin SEAP, a achiziţionat prin firma Sensy Touch SRL o serie de sisteme electrice şi electronice, tablete şi alte asemenea, în valoare de 87.842 de lei, fără să aibă sume alocate pentru astfel de dotări. Camera de Contruri poate constata că avem de-a face cu o deturnare de fonduri. Culmea este că în Grădina Botanică nu a crescut nici un salariat pentru achiziţii publice, această specie fiind substituită printr-o Persoană Fizică Autorizată (PFA) care, contra a 3.500 de lei venit lunar, face NIMIC, întrucât în documentele fiscale nu apar nici numele PFA şi nici vreo semnătură.

 

Strungă are depozite de doar 62.000 de euro

Da, Emil Strungă mi-a inspirat mereu că ar fi tipul de politician de linia a doua fără să aibă ambiţii de mărire, de îmbogăţire, de avariţie şi de prdăuit banul public.

Iote că la apus s-a piranhat! În depozite bancare, el n-a adunat gologani între 2004-2008, cât a fost deputat. Acestea apar între 2010 şi 2012, în lei şi în euro, şi însumează circa 62.000 de euro, din care circa 260.000 în lei, restul de 1250 fiind în euro. În rest, are un apartament cumpărat în 1980, un altul în Vaslui, de 68 mp, cumpărat în 1996 şi o Skoda Octavia, cumpărată în 2009.

În declaraţia de avere din 2012 nu spune că mai predă la „Carol Davila”, în schimb spune că a fost, între 1992 şi 2004, cadru didactic la „Cristiana” şi „Davila”, dar fără să precizeze veniturile.

Aşteptăm  cu interes punctul de vedere al directorului Strungă şi al autorităţilor.

Grigore CORBU 5 - octombrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...