logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021

Nu este treaba mea să ştiu gradul de intimitate dintre Primarul Marius Stan şi Gh. Ivan, procurorul şef al DNA-ST Galaţi. Şi nici ce şi câte afinităţi îi apropie, însă de remarcat este că nu le plac bărbaţii.

Pe acest fundal al apropierii dintre cei doi, dincolo de colaborările instituţionale, au început să apară şi victime colaterale. Sigur, poate ex-Prefectul Emanoil-Cătălin Bocăneanu, nepot prin alianţă al lui Florentin Sandu, fost director general al Sidex şi deputat pesede în Parlament, a comis greşeli, nelegalităţi, dar ceea ce a dus la reţinerea şi arestarea sa are ca miză AFACERILE IMOBILIARE.

Zona vizată: COZAMIN

Consiliul Local a amânat în câteva rânduri votarea proiectului de hotărâre privind vânzarea terenului concesionat firmei COZAMIN SRL Galaţi, teren situat pe stânga la ieşirea din Galaţi înspre Brăila, în continuarea aşa-zisului Parc al Tineretului. Motive invocate au fost subţiri şi reale, dar pentru cine nu trăieşte în lumea bugetară e mai greu de priceput. Sigur că firmele private au probleme, mai ales când au în spate sute de salariaţi, cum e şi cazul COZAMIN, care nu a reuşit să finalizeze toate investiţiile la care s-a angajat, atunci când a solicitat concesionarea, criza fiina principala cauză. Un alt motiv invocat la retragerea proiectelor de hotărâre privind vânzarea terenului, pentru care Cozamin SRL plăteşte ca redevenţă 12 euro pe metrul pătrat plus TVA, este că firma are restanţe la obligaţiile financiare.

Ei, pentru asta şi pentru neînceperea investiţiilor angajate prin contract, care constau în grădiniţă, magazie şi magazin (cred că era simplu să mimeze nea Costică Caloian nişte fundaţii cu nişte fiare puse cruce!), au tot fost retrase proiectele de hotărâre. Asta, aşa, declarativ, ca să aibă ce scrie ziarizdele-reportofoane de serviciu şi pentru a crea curent de opinie … pregătitor.

 

… De către Primarul Stan, via Miron Zodiar

Aşadar, Instituţia Prefectul Judeţului Galaţi, atunci, foarte recent, reprezentată de către EC Bocăneanu, are în atribuţiuni respectarea legii şi aplicarea acesteia. Deci, Bocăneanu era şi Preşedintele Comisiei de Punere în Posesie la revendicările de terenuri conform Legii 18. Cetăţeanul Drumea a revendicat două hectare de teren pe care le-au avut înaintaşii săi în Bariera Traian, exact unde este acel PECO, situat pe stânga, dincolo de Complexul Hotelier VIVA. Acolo şi în spatele acestuia a existat o livadă întinsă pe două hectare. Acum, Drumea şi investit hotărârea judecătorească cu OBLIGAŢIA DE A FACE, adică trebuia pus musai în posesie cu două hectare de teren în intravilanul Galaţiului. Ei bine, cele două hectare urmau să fie retrocedate exact în zona Cozamin. Chestiune amânată şi soldată cu Prefect arestat. Căci între timp, aşa cum am scris în Impact-est 516, Miron, cel ce îşi moşteneşte bunicii cu cinema Popular-Zodiar şi clădirile fostului Rodipet, a revendicat un teren agricol situat dincolo de AVIASAN şi SERELE HORTIGAL. Legea i l-a acordat dar el l-ar vrea în intravilan, adică exact în aceeaşi zonă COZAMIN. Pentru asta era nevoie de semnătura preşedintelui comisiei de punere în posesie, care era chiar Emanoil-Cătălin Bocăneanu.

Marius Stan s-a zburlit rău de tot pentru o astfel de nesupunere, mai ales că Miron îi promisese soţiei primarului „închirierea” fostului Club ZODIAR, pe care tocmai l-a renovat la interior şi exterior.

Jandarmi îmbrăcaţi civil pentru Dragnea

Prin vară, vicepremierul Liviu Dragnea umbla prin ţară cu regionalizarea, dar avea nevoie de auditoriu. Aşa că la Galaţi, Teatrul Muzical a fost umplut pentru orgoliul lui Dragnea cu jandarmi în civil. Chestiune care i-a înfuriat pe liderii penele locali. Aşa că i-au cerut Prefectului Bocăneanu să-l destituie pe comandantul Jandarmieriei Galaţi.

Deci, schimb de teren, nu, răzbunare prin mâna lui, nu. Păi dacă nu merge doar linşaj politic, hai să trecem la trafic de influenţă şi la şpăgi. Dar aflu că bateria şi cada de duş fuseseră cumpărate de către ex-Prefect, doar montajul a fost muncă voluntară.

La trafic de influenţă, haideţi să băgăm oleacă de ArcelorMittal. O delegaţie i-a cerut Prefectului Bocăneanu să facă diligenţe la Guvern pentru a obţine energie electrică ieftină, astfel încât patronii combinatului să poate menţine locurile de muncă şi să facă investiţii. Acesta le-a reproşat că pretind fără să dea în schimb  contracte de mentenanţă firmelor din Galaţi şi că nu fac nimic pentru stoparea furturilor. Dacă faceţi asta, mă alătur şi eu demersurilor voastre, ar fi traficat influent Prefectul Bocăneanu!

Procurorii: Prefectul nu era de arestat

Câţiva procurori şi alte persoane din lumea judiciară au opinat, în baza faptelor pentru care este acuzat Bocăneanu, atâtea câte au apărut în presă, că măsura arestării nu se justifică.

Mai mult, ei sunt de părere că dacă DNA-ST Ivan ar fi cerut judecătoarei Anişoara Cucoş 290 de zile de arest, nu 29, aceasta le-ar fi dat fără să-şi întrebe  conştiinţa şi ştiinţa de carte.

Dar, grosul adevărurilor şi certificarea acestora le vom avea după ce EC Bocăneanu va vorbi.

Gelu CIORICI 6 - decembrie - 2013

2 Responses so far.

 1. Un baiat spune:

  O cred p-asta cu „Ivan care ii ridica pe ai de s-au suparat cu nen-tu Stan”. A scapat-o cineva bun-cunoscator pe guritza si o auzii cu urechile mele acu ceva vreme… Deci, sa inteleg ca daca pleaca Ivan, lui Stan ii cad niste proptele?…

 2. Vasile Lupu spune:

  Atunci cand este arestat
  si omul acela care
  cetatenii l-au votat
  ce sa-i mai ceri celui ce servici n-are.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...