logoImpact EST nr. 875 - 16.06.2021

vila popescu (2)În ediţia trecută am scris pe larg despre afacerile imobiliare de succes ale familiei Popescu, Marin şi Gabriela-Getty. El, bos prin Poliţia Locală, ea, procuror de succes profesional în DNA-ST Galaţi. Un teren vândut în 2013 familiei Drăguţ, cu suma de 109.000, nu este evidenţiat în declaraţiile de avere ale soţilor Popescu, Agenţia Naţională de Integritate comunicând că inspectorii ei se află în procedură de evaluare a averii. OK, dragă ANI, dacă tot te-ai autosesizat, vezi dacă vila din Galaţi, strada Carnabel, este trecută în declaraţiile de avere ale G.G. Popescu.

Prin averi, înainte marş!

Pe site-ul ANI am reuşit să găsim doar declaraţia de avere dată în anul 2015, pentru anul 2014, a lui Marin Popescu, şef de serviciu agenţi economici în Poliţia Locală a mâncăului de la cantina sărăcimii, Mihai Manoliu, oghiala lui Marius Stan. Pentru a închide gura clevetitorilor de justiţiabili striviţi de SISTEM, începem articolul prin a spicui din documentul la care ne-am referit. Pe site-ul Primăriei Galaţi găsim certificatul de urbanism nr. 922/18.08.2011, pe numele Marin Popescu, pentru construirea pe str. Dr. Carnabel a unei locuinţe, a unui garaj şi a unui foişor. Foişorul nu l-am văzut din cauza zidului de cetate care înlocuieşte gardul, în schimb mi s-a parut extrem de bine că sunt două garaje, stânga-dreapta, construite în oglindă, deci. În declaraţia de avere, M.P. spune că a obţinut în 2011 o casă de locuit prin construire. Deci din 18 august până în decembrie casa de 210 mp, cu garaje şi foişor, plus zid împrejmuitor a fost gata!

Reamintim că familia Popescu a cumpărat în 2007 1000 mp de teren în intravilanul comunei Smârdan, prin licitaţie, nu se ştie de la cine. În 2011 cumpără alţi 649 mp, iar în 2013 alţi 618 mp de teren, ambele în intravilanul Galaţiului. Tot în 2011 înfiinţează un depozit bancar în valoare de 86.000 ron, care se adaugă unuia de 21.000 ron, deschis în 2006. Datoriile totale, scadente în 2016 şi în 2017 au fost de 144.000 ron. Veniturile anuale din salarii de la buget şi alocaţii se compun din 44.113 ron la M. Popescu, ca şef serviciu în Poliţia Locală, din 202.405 ron din salarii şi sentinţe DNA-ST Galaţi, ai procuroarei Gabriela-Getty Popescu, plus încă 12.154 ron ca lector universitar la UDJ Galaţi şi încă 5.891 ron din sentinţe la Parchetul Tribunalului Galaţi. Alocaţia celor doi copii a fost de 1320 ron. Totalul este de invidiat şi pentru un serele flauşat de către stat, care cu greu reuşeşte o cifră anuală de afaceri, nicidecum ca profit net, în valoare de 283.883 ron, adică un circa 2,84 miliarde de lei vechi! Asta e, felicitări pentru munca doamnei G.G. Popescu, răsplătită cu 238.450 ron pe an!

Şi atunci, de ce aţi vrut să plecaţi din DNA?

Privim ordinea de zi soluţionată în data de 8 iulie 2015, de către Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori. Cităm punctul 5: „ Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 13470/2015 privind cererea formulată de către doamna POPESCU GETTY- GABRIELA, de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi”

Păi de ce, Doamnă, că doară aveţi rang de Parchet General, obţinut fără examen, aşa cum sunteţi acuzată în spaţiul public virtual.

Iată şi Soluţia: ”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie a doamnei procuror POPESCU GETTY-GABRIELA şi de continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi”.

Oare de ce s-o fi cerut afară dintr-un sistem la care mai toţi procurorii de parchete visează să pătrundă şi ziua şi noaptea, căci pensia de aici şi celelalte avantaje sunt de 100% din cele avute în timpul activităţii?

Aşteptăm punctul de vedere al doamnei Gabriela-Getty Popescu şi al domnului Marin Popescu, spaţiul tipografic fiindu-le deja rezervat.

A consemnat, Gelu Ciorici - Şipote 5 - februarie - 2016

One Response so far.

 1. xxx spune:

  INTERESANT!
  DOMNU CIORICI CRED CA VA TI REVENIT!
  PICHINEZUL DE MANOLIU CREDETI CA ESTE PROST? ARE LANGA EL NUMAI COTEI LEGATI OMBILICAL DE DNA!
  DE LA VANZATOR DE MASLINE LA AVOCAT SI ACUM SI SEF DE POLITIE LOCALA!
  DAGHIE SA I TRAIASCA !
  PROBABIL ACUM FACETI LEGATURA INTRE CONTRACTUL INCHEIAT DE PRIMARIE CU DAGHIE si asociatii!
  mare jigodie manoliu asta!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...