logoImpact EST nr. 898 - 16.01.2022

Oana-Alina Stan, fostă Grimmer Volksbank, unde a şi lucrat Alina ceva timp, e o răsfăţată a sorţii, graţie lui tata, devenit dintr-un bogat Preşedinte de Club, plătit cu circa 25.000 de euro pe lună, un Primar rupt în cur, plătit cu 18.000 de euro PE AN, dar extrem de influent şi înconjurat de o camarilă extrem de periculoasă, cu atât mai mult cu cât exponenţii ei au pierdut funcţii cheie în Bucureşti, averi, familii şi afaceri. Le vom lua pe rând, şi nu vor scăpa, de-alde DIDI şi „MUILĂ”, foşti ospătari şi ţepari care trafichează tot ce mişcă imobiliar în Galaţiul ăsta devenit captiv, încât mulţi au ajuns să-l regrete pe prăfuitul de Dumitru Nicolae. Şi, să nu uităm, Marius Stan a plecat nu de prost de la un salariu anual, ca director general al FC Oţelul SA, de 1.434.896 RON (în 2011), peste 350.000 de euro, la un salariu de 1.800 de euro pe an, ci pentru că prin pixul său trece un buget anual de circa 200 milioane de euro. Înmulţit cu patru ani, avem 800 milioane de euro de care dispune Primarul şi cei cu care conduce oraşul, profit pe care nu-l visează nici Damenul şi nici ArcelorMittal.

Dar să revenim la Oana-Alina. Ea şi-a construit împreună cu tatăl ei o vilă-duplex în Cartierul de fiţe, Traian Nord, în anul 2007, de 220 mp. Cel puţin aşa e a lui Marius Stan în declaraţia de avere pe anul 2011, aia pe 2012 fiind încă nepublicată. Alina nu a mai făcut faţă creditului ipotecar, a cedat contractul şi a fost „nevoită” să revină în apartamentul social de peste 100 mp situat la blocul A8, strada Traian.

Tata, firesc, nu-şi putea lăsa fiica. Aşa că anul trecut i-a fript o căsoaie cu etaj în Valea Oraşului, pe strada Griviţei nr. 34, cu ieşire la încă o stradă care ar putea da în Ana Ipătescu, în zonă existând şi sediul Cereal Com şi Fabrica de Ulei Prutul.

Marţi, 8 iulie, mi-am rupt maşina pe străzile din zonă, dar la vila Alina strada e brici şi cineva dădea muştele afară din vasta curte împrejmuită mârlăneşte cu un zid din cărămidă tencuită. Câteva vecine mi-au confirmat că acolo locuieşte fiica lui Marius Stan, dimpreună cu zburătorul city manager, Aurel Vlaicu, cel ce are şi un apartament dat în folosinţă de vicele Cosca şi asociatul său Constantin Dumitriu, în blocurile pe care le-au edificat în râpa Ţiglinei, unde s-a construit şi Kaufland 3.

“Domnu’, păi  anu’ trecut, prin vară, a început construcţia. Curgeau materialele şi maşinile pe bandă rulantă, iar pe noi ne bufnesc canalizările cu rahat de ne inundă curţile şi casele, dar nu-i pasă nimănui. Cu Durbacă era mai bine de o mie de ori”, au încheiat ele cu obidă…

Revenind la sărăcia lui Stan, e de spus că soaţa ultimă (?), Simona-Claudia, a venit cu o dotă obţinută în 2005, de 75 mp (un apartament sau o casă de locuit), care se adaugă vilei pe care Marius a dobândit-o în 2007 şi are 220 mp. În 2012, când a început şi edificarea vilei de prost gust pe care i-a construit-o fiicei lui, Marius şi-a deschis trei depozite în lei (215  + 110 + 110), totalizând 435.000 lei noi (circa 100.000 de euro). Din chirii mai încasează Marius Stan 400 de euro pe lună, dar în 2007 a contractat un credit 275.000 de euro scadent în 2026.

Dar, despre cum se rostogoleşteditai bugetul de 200 de milioane de euro în consum, pe şest şi fără licitaţii de achiziţii publice, şi mai ales cine sunt gulerele albe cu mâinile jegoase prin care sunt aspiraţi banii publici şi şpăgile, vom discuta în ediţiile viitoare.

Tot atunci veţi afla de ce DNA ST Ivan îi ţine lui Marius Stan la dos plângerile penale care i-au fost făcute la această extrem de necesară instituţie de Parchet.

Gelu CIORICI 11 - iulie - 2013

5 Responses so far.

 1. gianina spune:

  Interesul tau nu este de a informa, nici pe departe. Avand in vedere ca nici macar nu esti in stare afli un nume corect. Minunatule!!! Cine esti tu sa-ti dai cu parerea daca gardul a fost construit cu bun gust sau nu!?! Tu de unde ai „primit” o garsoniera?? Cumva de la un fost candidat la Primarie?? Despre asta de ce nu scrii? Asteptam cu interes sa ne prezinti poze din acel imobil primit gratuit, care sa reflecte bunul tau gust….

 2. Verholeac Andrei spune:

  Vezi cum mananci cacat fara sa ai habar pe ce lume traiesti..:)) esti prost tare! pe bune!

 3. Vax spune:

  Cine sa va mai inteleaga si pe voi ziaristii?Scrieti dupa cum bate vantul banilor.Intr-o publicatie on-line dl.Vasilache il denumea pe presedintele Pdl Rasmerita,,presh”ca dupa aceea sa se razgandesaca si sa-i ia un interviu de tot carghioslicul si toata jena publicistica .Il implica si pe preasfintia sa Cassian pt exorcizare.De exorcizare au nevoie anumiti dezaxati sexuali de culoare portocalie,se stiu ei care.

 4. Chiar justitia romana nu-si poate face datoria cu astfel de pericole publice draga „domnule”daca ar fi sa ma iau dupa nume trebuie sa ma adresez altei institutii cea de protectie a necuvintatoarelor ca sa spun asa intr-un termen elaborat-iar daca ar fi sa ma iau dupa ce ai scris atunci ar trebui sa ma adresez ori casei de nebuni ori spitalelor de dezalcoolizare dar oricum nu cred ca mai este cazul la tine terapia nu mai functioneza cioriciul pardon soriciul e prea gros si nu mai patrunde nimic numai aburii bahici mai sint emanati citeodata ca in cazul acestui articol nu uita ca ai si tu un loc de casa tot in vale orasului sau mai precis pe la Parcul CFR de garsoniera nu mai spunem si apropoo ai si tu o fata si nu se stie ce vor scrie alti colegi de ai tai tot asa de bine intentionati ca tine!Nu incerc sa te jignesc ca nu ma cobor la nivelul tau dar nu deschide un santier acolo unde curge apa ca se poate sa te inunzi

 5. Noul Galati spune:

  EU cred ca articolul e foarte bun iar Gelu Ciorici este singurul ziarist din Galati care are puterea si curajul de a prezenta adevarul . Stiu ca nu le convine mafiotilor,dar asta este…Curaj Gelu ! Demasca mafiotii,chiar si pe cei din Primarie !

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cei mai vizibili min

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, ...

Vestea bună: COVID-

Niciodată, de la criza rachetelor din Cuba, umbra unui război ...

Controale operative

Urmare a perioadei de contractare din luna iulie a anului ...

Galgros SA Galaţi,

Firma Galgros SA Galaţi este cunoscută ca fiind locul în ...