logoImpact EST nr. 876 - 20.06.2021

Ne-am plictisit să tot atragem atenţia autorităţilor locale şi naţionale, plătite generos din banii celor care chiar ne achităm taxele şi impozitele, căci ele au avut şi au poziţia ghiocelului în faţa afaceriştilor de carton fabricaţi politic, banii lor proveniţi din uriaşe evaziuni fiscale ungând tot: poliţişti, procurori, judecători, politruci şi şefi din finanţele publice. De aia ei n-au reacţionat şi în timp ce tot ce a încăput pe mâna Clanului Herăscu s-a dus drakului în buzunarele lor cât basculanta, încât statul nu prea mai are ce vinde pentru a recupera uriaşa datorie a grupului de firme Galmopan (în care intră şi Galacta) care, conform ANAF, se cifrează acum la incredibila sumă de 67,6 milioane de lei noi.
Adică în jur de 15 milioane de euro. Dar în Topul naţional al celor mai mari 500 de datornici la bugetele de asigurări sociale (pensii) şi de sănătate, Galmopan este pitită doar pe poziţia 145, cu o datorie de 12,65 milioane de lei.
La ora asta, Galmopan & Galacta sunt buşite două în una odată cu întreaga reţea de producţie şi de desfacere întinsă pe tot judeţul Galaţi, inclusiv marile mori, încât a ajuns o ditamai firma miliardară pe mari lucrări de infrastructură, cum este Arcada, să facă două fabrici de pâine, să cumpere mori şi volei…
Asta ca să nu crape acest judeţ lăsat de Clanul Herăscu & complicii fără infrastructura strategică de producere şi distribuire a pâinii, laptelui şi legumelor, adică a alimentelor de bază ale unei naţiuni.
La ora asta Galmopanul, fondată de patroni veritabili nemţi în 1892, nu furgăsită după 1990, este secătuită, mai are (avea în anul fiscal 2016) doar 14 salariaţi, a realizat o cifră de afaceri de 456.000 lei, venituri de 744.000 lei, cheltuieli de circa două milioane şi o pierdere de 1,22 milioane de lei. Dar, tot conform ANAF, are şi active imobilizate în valoare declarată (fără evaluare juridiciară) de 121,3 milioane de lei.
Să ne spună public şefii ANAF dacă au instituit sechestre asigurătorii pe aceste active, când şi dacă au organizat licitaţii pentru recuperarea uriaşelor datorii la bugetele de stat.

Gelu CIORICI 1 - decembrie - 2017

5 Responses so far.

 1. Totolici spune:

  Acest personaj nu a apărut de capul lui în toată regia ce viza privatizările din judeţul Galaţi. Petrică Herăscu a fost o unealtă prin care patrimonii uriaşe au încăput pe mîna celor ce s-au ocupat de privatizările din Galaţi. Parte au avut şi ei, chiar o parte măricică, restul împărţeală între cei ce au pus umărul la acest jaf de neînchipuit. Lucica Lepădatu, fosta directoare FPS de prin 1995, Horia Axinte, director tot FPS după 1997, Ciotor Octavian, director AFP şi Oprea Răducan au fost principalii artizani ai constituirii Imperiului Herăştilor. Firme prăduite? Libris, cea cu librăriile, Victrans (Autogara), Porto Franco (Imprimeria), Transgalul, Galacta, Galmopan, Alimserv, Alcom (alimentarele), Gama (fabrica de mobilă de pe Ştefan cel Mare), Combavipor. Am înţeles că s-au extns braţul şi prin Brăila, Vrancea, Iaşi etc. Au jefuit aceşti băieţi la greu. Scandal mare prin presă a fost mereu. Uşor au închis gura presei, Monitorul l-au luat ei, Viaţa liberă a trebuit să tacă, Imparţialul l-au acaparat şi pe ăla. La voi văd că nu s-au lipt. Unde sunt dosarele de care se tor cercetează de prin 1999? Am uitat de Hortigal. Ce jaf a fost acolo! S-a bătut directorul ăla cu gura mare cu ei da văd că degeaba. Care mai este treaba cu dosarele lor?

 2. T.V. spune:

  Tartorul de Plătică Vidovici a fost în spatele lor ani de zile, apoi a intrat în schemă şi Necula Marius, ulterior şi Nica, asta în ce priveştei greii politici ai Galaţiului. Lumea finanţelor, poliţia, parchetul, vax albina pentru aceşti indivizi. Nu pot uita când puşlamaua de Marius Herascu în şort şi şlapi, trăgea BMW-ul în faţa Prefecturii şi intra tacticos, cu multă greaţă, la cine altul decât la domnul subprefect Necula Marius. Deci cum s-ar spune, între ei alde Marius.

 3. Mioara spune:

  Nu ştiu cum pot dormi aceşti indivizi, cei care i-au promovat în postura respectivă, cei care i-au susţinut, cei care s-au făcut ani de zile că îi cercetează, cei care i-au făcut scăpaţi din toate dosarele. Au pe conştiinţă mii de salariaţi din societăţile care le-au furat pur şi simplu şi au lăsat oamenii pe drumuri. Ruşine tuturor acestora! Au furat bunurile societăţilor, banii societăţilor, dar cel mai rău este că au distrus speranţele a zeci de mii de oameni din acest oraş şi poate chiar din ţară. Pentru asta au murit tinerii la Revoluţie? Să apară astfel de specimene? Asta să însemne privatizare? Cum este posibil ca după aproape douăzeci de ani aceşti indivizi şi camarila din jurul lor sunt liberi? Românie, Românie…unde eşti, tu, Ţepeş doamne?

 4. Anonim Registru Comerţ spune:

  Ce au făcut aceşti indivizi nu a fost posibil decât cu complicitatea şefului Registrului Comerţului, Oprea Răducan şi a unor judecători delegaţi. Nu s-a mai întâmplat nicăieri în ţară o astfel de ilegalitate ca la Galaţi în ce priveşte acest gen de privatizare cu certificate de acţionar. Complicitatea CNVM Bucureşti a asigurat fraudele acestor indivizi. Deşi legea a fost şi este foarte clară în ce priveşte actiunile acestor societăti privatizate prin cuponari, respectiv că acţiunile acestora sunt exclusiv dematerializate, s-a întâmplat un caz unic în ţară, dar nepermis de lege şi anume s-a procedat la transformarea acţiunilor din dematerializate, în acţiuni la purtător. Legea este foarte clară în această privinţă şi prevede anularea tuturor tranzacţiilor efectuate. Acest fapt este binecunoscut de artizanul acestei escrcrocherii, Irimia Petrişor şi de Oprea Răducan.

 5. Safciuc spune:

  Domnule anonim Registru Comerţ, legea la care faceţi referire este legea 52/1994 privind valorile imobiliare şi Regulamentul 6/1995 al Comisiei Naţionale a Valorilor Imobiliare (cea mai coruptă instituţie poate la acea dată). Acţiunile societăţilor Libris, Victrans, Galmopan, Porto-Franco, Transgal nu puteau fi decât nominative şi dematerializate. TRANZACŢIONAREA acestora se poate face NUMAI PE PIAŢA ORGANIZATĂ, de societatile de valori mobiliare. Clanul Herascu a preluat mii de certificate de acţionar de la oameni şi în schimb le-a eliberat hartii la purtător. Legea este clară: ”Intermedierea de valori mobiliare se desfăşoară exclusiv de către intermediari autorizaţi de CNVM – societăţi de valori mobiliare, în forma juridică de societăţi pe acţiuni având ca obiect de activitate exclusiv intermedierea de valori mobiliare (art.35, L52/1994). În caz contrar, art.114 sancţionează: “constituie INFRACŢIUNE (s.a.) şi se pedepseşte cu închisoare sau amendă intermedierea de valori mobiliare (actiuni – n.a.) fără autorizarea CNVM savârşite de administratorii, directorii societăţilor comerciale şi orice persoane fizice”. Tot acelaşi act normativ, la art. 33, prevede că: “Intermedierea de valori mobiliare în afara pieţelor reglementate sau fără respectarea prevederilor din reglementările cu privire la transparenţa pieţei şi protecţia investitorilor împotriva fraudelor este NULĂ DE DREPT, atrăgând asupra parţilor, precum şi asupra intermediarilor implicaţi, sancţiunile prevăzute de lege”. Clanul Herascu nu a procedat corect în ce priveşte majorarea de capital cu terenurile acestor societăţi pentru care s-a obtinut titlul de proprietate, adoptând hotărâri împotriva legii! Art.32/2 din legea 99/1999, alineatul 1 precizează: “capitalul social al societăţilor comerciale cărora li s-au eliberat certificatul de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor SE MAJOREAZĂ DE DREPT (s.n.) cu valoarea terenurilor menŢionate În certificat”. Următorul aliniat: “administratorii sunt obligaţi să înregistreze majorarea capitalului social la Registrul Comerţului în termen de 60 de zile de la data emiterii certificatului”. De asemenea, “în mod obligatoriu, orice majorare de capital al unei societăţi deschise va fi comunicata la CNVM”(art.5.5 Regulament 6/1995). Tot acelaşi act normativ stipulează la capitolul 4, art.4.1(1) “ orice ofertă publică făcută fără autorizarea CNVM ori nerespectând condiţiile în care o astfel de autorizare este acordată, ESTE NULA DE DREPT (s.n.) şi atrage pentru cei în culpa sancţiuni”. Conform al.2 din acelaşi articol, ”OFERTA PUBLICĂ SE ANULEAZĂ” (s.n.). Cam asta este treaba cu acţiunile acestor societăţi. S-a ştiut acest fapt de CNVM, DE Registrul Comerţului reprezentat cu onor de Oprea Răducan cât şi de judecătorii delegaţi. Ei şi? Poate aceste precizări vor fi citite şi de domnii de la DNA Galaţi, instituţie la care am înţeles că se află dosarul de cercetare.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...