logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

Vorbeam de scamatoriile sistematice ale şefului biroului de iluzionism de la Legea 10, Marcel Gurzu. Jurist şi sindicalist şi proprietar de vilă în Kogălniceanu, Marcel Gurzu n-ar fi atât de încercat de succes dacă n-ar avea asistenţi pe măsură. Un astfel de asistent de mână expertă în a te face să crezi că nu-i adevărat nici ce vezi e şi „asistenta” de hocus pocus preparatus şpagatus, Cornelia Borş. Să cităm niţel din nişte plângeri penale despre prestidigitaţiile penale ale scamatoristei Borş Cornelia, ca să nu fie nevoiţi şi alţi plătitori de taxe s-o ia în freză iremediabil. Carevasăzică, expertiza tehnică imobiliară făcută de experta Cornelia Borş în 2008 pentru clientul Popcofin-Păpădie din Bariera Traian i-a terminat toate planurile de afaceri ale lui Alexa CCC, amplasat deja pe locaţie din 2004.

 

Să recapitulăm, dar să şi turbăm

căci ce se expertiză dădu mari bătăi de cap instanţelor din dosarul 2615/121/2008 al Tribunalului Galaţi. Aşadar, intreprinzătorul Petrică Alexa se pregătea să înceapă producţia şi comerţul, care se zice că sunt sufletul economiei şi al creării de locuri de muncă. Da, dar mai frâna trasă din cauza agresiunilor imobiliare de la faţa locului. Avea concesiunea pe 50 de ani în mână, avea autorizaţie de construire, avea certificat de urbanism, memoriu tehnic, studii geotehnice, plan de amplasament,  ba închiriase şi 22,4 mp cu titlu de suprafaţă de streaşină, ca să nu fie probleme cu viitoarea construcţie pe care voia să şi-o ridice. Mai deţinea şi dreptul de preempţiune, în sensul că era primul sosit pe terenul din Bariera Traian, deci nu avea pe cine să perturbe sau să tulbure în proprietate. Nu a băgat însă de seamă că la faţa locului sosise un expert  al „reformelor” de piaţă neagră, ca Cornelia Borş (n-am găsit o altă cacofonie!). Ei bine, pe de o parte, Popcofin-Păpădie  săpa chiar până la fundaţia clădirii lui Alexa, trecând de cei 0,5 m închiriaţi conform uzanţelor Codului Civil, distrugea pervazurile geamurilor de la demisol, punea în pericol instalaţia de gaze, şi îşi făcea acoperişul, astfel încât-la dracu cu Codul Civil!- toată apa de pe acoperişul lui să se ducă la fundaţia vecinului. Să moară afacerea lui, că aşa vrea muşchii mei! Pe cealaltă parte, experta Borş se făcea că nu vede acte şi nu aude  argumente evidente-nu se respecta servitutea de vedere, a picăturii de streaşină şi nici schiţele de amplasare a  construcţiei. Chestia era simplă. Trebuia constatat  cronologic cine a călcat peste Codul Civil când a construit. Perversitate! „Experta” Borş stabileşte hotărât că ce face în ţarcul lui Păpădie, după ce terminase de construit Alexa, este bun, şi ce coşuri şi streşini are Alexa în ţarcul lui e rău. E prost amplasată streaşina lui Alexa, e aberantă cutia de gaze a lui Alexa, amplasată pe peretele construcţiei lui, deci trebuie mutată(!), coşurile brutăriei lui Alexa trebuie demolate şi, colosal, ferestrele trebuie micşorate.

Profă de tupeu, Borş nu s-a prezentat în instanţă

nici după ce au apărut obiecţiunile şi i-a fost solicitată prezenţa. A uitat să „expertizeze”  după documentaţiile tehnice existente în momentul eliberării autorizării de construire, (care prevedea parter şi mansardă) şi a „lucrat” după planuri ulterioare, de îmbunătăţire, care  pe lângă parter şi etaj avea şi subsol plus mansardă.  C-aşa-i în urbanismul de golăneală de la Galaţi. Adică Borş a vârât sub ochii judecătorilor un fals, care au dat o decizie tembelă. Adică i-au ras lui Alexa coşurile şi ventilatoarele amplasate pe peretele dinspre Păpădie. Drept pentru care e justificată răscoala de la Parchet a lui Petrică Alexa: „Solicit ca datorită gravelor abateri profesionale produse de expert prin întocmirea lucrării sale să luaţi măsuri de excludere din rândul experţilor judiciari şi chiar să-i aplicaţi sancţiunea de  a nu mai profesa.” Da nu-i prea puţin? Că imediat îi vine cheful să recidiveze.

Silviu VASILACHE 28 - septembrie - 2012

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...