logoImpact EST nr. 880 - 31.07.2021

t viorel cu pumnul 3Cercetările legate de agresiunile comise asupra mai multor cetăţeni la Ţepu de membri ai familiei Ţuchel au intrat în adormire. După 5 luni de la evenimentele raportate poliţiei şi parchetelor, victimele violenţelor constată că anchetatorii nu fac decât să ţină dosarul pe loc, iar ei încep să devină din parte vătămată vinovaţi. Ei vor să notifice autorităţile din justiţie că procurorul care le interzice consultarea propriului dosar este implicat într-un alt dosar de corupţie.

Justiţia de Tecuci transformă persoanele agresate în martori iar agresorii în persoane vătămate

Grupul de persoane agresate în luna august a anului trecut în comuna Ţepu acuză organele statului din poliţie şi justiţie că încearcă pe toate căile să muşamalizeze cazul de tentativă de omor şi de constituire de grup infracţional, organizat de câteva persoane din familia Primarului de Tecuci, Daniel Ţuchel. Victimele agresiunilor acuză procurorii că s-au ocupat mai întâi de blocarea accesului la dosarul cauzei tocmai pentru părţile vătămate, în loc să examineze probele video şi să analizeze probe şi declaraţii ale părţilor. Cornelia Istrati, Maria şi Giani Roşeţ spun că procurorul Stegărescu Nicu, care a preluat cercetarea cazului de agresiune ar putea fi recuzat, deoarece se află în conflict de interese, alături de fostul prim procuror Jalbă Neculai , ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, fiind cercetaţi de către DNA ST Galaţi în dosarul penal nr. 57/P/2013 pentru luare de mită, primire de foloase necuvenite şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în dosarul mafiei permiselor auto, la plângerea prealabilă a persoanelor agresate la Ţepu.

Procurorii din Galaţi şi din Tecuci au dat soluţii de clasare a cazului cu violenţe de la Ţepu

chiar dacă agresiunile au fost probate cu filmări şi alte mijloace de probă. În cursul cercetării, probele video au fost distruse. Din cei 8 agresori care au participat la molestarea a trei persoane, nu au fost audiaţi decât doi, dar nu în calitate de agresori, ci de parte vătămată, respectiv martor. Mai mult, la dosar au fost admise certificate medicale şi plângeri ale autorilor violenţelor, distrugerilor şi tâlhăriilor de la Ţepu, aceştia devenind victime ale hărţuirii din partea persoanelor vătămate. Primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel a depus plângere împotriva persoanelor vătămate, acuzându-i de hărţuire, ameninţare, şantaj asupra lui şi a familiei sale. Persoanele vătămate la Ţepu vor să ceară recuzarea procurorului Stegărescu şi să înainteze plângere penală pentru abuz în serviciu, obstrucţionarea anchetei şi favorizarea făptuitorilor. Iată câteva extrase din scrisoarea-document a lui Maria şi Ionel Roşeţ.

 Domnilor redactori, au trecut 5 luni de la evenimentul groaznic

pe care l-am trăit iar anchetatorii nu fac decât să ţină dosarul pe loc, simţindu-se din ce în ce mai pregnant cum se încearcă muşamalizarea acestui dosar prin invocarea faptului că totul a fost spontan, că a fost o agresare reciprocă şi că noi i-am fi provocat pe cei 8 să ne agreseze… Noi ştim că dpv legal în momentul când un cetăţean constată savârşirea unei infracţiuni sau ilegalităţi trebuie să anunţe instituţiile abilitate, ceea ce noi am făcut în acea zi, în momentul când am constatat că Ţuchel Viorel săvârşea mai multe infracţiuni am sunat către poliţia Tecuci, însă în timp ce am dorit să putem dovedi ce am constatat, filmând şi am aşteptat ca Poliţia să vină la faţa locului, cei 8 bărbaţi au atentat la viaţa noastră şi a minorului Roşeţ Robert Emanuel.

Dosarul penal care s-a format în urma acestui eveniment a fost declinat spre competenta soluţionare la PT Galati, întrucât este vorba şi de tentativa de omor şi constituirea unui grup infracţional. În urma asa-ziselor cercetări făcute de către procurorul criminalist Paulet Dan din cadrul PT Galati s-a dat o soluţie de clasare cu privire la cele două infracţiuni sus-menţionate, iar infracţiunile de lovire şi alte violenţe, distrugere şi tâlhărie au fost disjunse spre cercetare către PJ Tecuci. Întrucât nu am fost de acord cu soluţia dată de PT Galaţi, am depus plângere împotriva acesteia, care a fost respinsă de prim procurorul Oancea Florin. Împotriva ordonanţei acestuia am formulat plângere către Tribunalul Galaţi.

De menţionat este faptul că domnul procuror de caz Pauleţ Dan şi domnul prim procuror au ignorat în totalitate filmările depuse la dosar de noi cât şi cercetările ce ar fi trebuit fie făcute (de exemplu pentru cercetarea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional era absolut necesar să se obţină listingul telefonic din acel interval orar al fiecărui membru al acelui grup infracţional pentru a demonstra vinovăţia sau nevinovăţia acestuia, mai ales că noi am declarat cu toţii că aceştia s-au organizat prin telefon, lucru care se poate observa şi din filmări).

    Organele de cercetare încearcă să îngroape gravitatea faptelor printr-un tertip

bine cunoscut: fă-i şi tu o plângere penală pentru lovire, scoateţi un certificat medico-legal prin relaţiile pe care le ai (Fulga = PNL) pentru a transforma totul într-un conflict reciproc.; Ţuchel Gheorghe a depus plângere împotriva noastră, cum că noi l-am fi oprit în trafic şi l-am fi bătut, şi certificat medico-legal chiar dacă nu a fost lovit de nici unul dintre noi.; Tuchel Viorel a depus plângere împotriva noastră cum că l-am fi hărţuit, iar în urma plângerii a depus un certificat medico-legal eliberat de doctor Fulga Iuliu din cadrul Medicinii Legale Galaţi, prin care i se acorda 6-7 zile de îngrijiri medicale, fără a avea vreo suferinţă; Ciocănel Daniel, cel care lovea cu furca, a depus de asemeni plângere prin intermediul avocatului Cirjeu Marius Ionuţ; primarul Tecuciului, Tuchel Daniel, imediat după eveniment, a depus plângere împotriva noastră cum că l-am hărţuit, l-am ameninţat, l-am tâlhărit, l-am şantajat pe el şi pe familia lui.

Cei 8 agresori care au atentat la viaţa noastră nu au fost audiaţi nici până în acest moment cu excepţia numitului Ţuchel Gheorghe (tatăl primarului) şi Popa Trandafir (rudă a acestora, cel care a folosit biciu), care au fost chemaţi în calitate de parte vătămată şi respectiv martor…declaraţiile lor sunt contradictorii, ceea ce arată foarte clar că sunt mincinoşi.  Ţuchel Costel şi Postolache Eugen nu au vrut să dea declaraţii decât în prezenţa avocatului şi au fost chemaţi, curios, tot în calitate de martori. Dosarul disjuns la Tecuci se află pe mana procurorului Stegărescu Nicu, care a instrumentat toate dosarele trecute prin care noi arătam ilegalităţile şi infracţiunile comise de familia Ţuchel şi apropiaţii acesteia pe raza comunei Ţepu, dându-le o soluţie de clasare chiar dacă noi probăm cu filmări şi alte mijloace de probă.

Procurorul Stegărescu Nicu alături de domnul fostul prim procuror Jalbă Neculai ambii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci au fost cercetaţi de către DNA ST Galaţi în dosarul penal nr. 57/P/2013 pentru luare de mită, primire de foloase necuvenite şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, la plângerea prealabilă a subsemnaţilor.

Mai mult de atât ambii procurori au fost prinşi pe interceptările telefonice din dosarul penal nr 886/P/2011 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, dosar penal în care subsemnaţii Roşeţ Ionel Gioni şi Roşeţ (Grigore) Maria Cristina am fost martori denunţători cu privire la şpaga ce se dă pentru obţinerea permisului de conducere de la nivelul judeţului Galaţi. În interceptări, am aflat în urma studierii dosarului 57/P/2013 al DNA ST Galaţi, domnul procuror Stegărescu Nicu ţinea legătura şi îl considera un om de casă (cerându-i codificat să-i aducă 20 de Kg de castraveţi nestropiţi) pe intermediarul şpăgii, Pintilie Ion, zis Gim Ţăranu, care a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare pentru trafic de influenţă prin sentinţa penală nr. 180/22.03.2012 a Tribunalului Galaţi.

De asemeni, în momentul flagrantului, a fost găsit în portbagajul celui arestat, Pintilie Ion, un dosar cu documente în copie şi în original de pe dosarul penal nr 3016/P/2009 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, dosar ce s-a constatat că fusese instrumentat de către acelaşi domn procuror Stegărescu Nicu.

În acest sens vom cere recuzarea procurorului Stegărescu şi îi vom face plângere penală pentru abuz în serviciu, obstrucţionarea anchetei şi favorizarea făptuitorilor. Vă multumim!

familia Roşeţ din Tecuci, jud. Galaţi 23 - ianuarie - 2016

2 Responses so far.

  1. Chiar nu inteleg ce aveti cu primarul Tecuciului.Ce sa faca dansul sa stea la Tepu sa pazeasca?Si la urma urmei ce s-a intamplat?L-au articulat putin pe Roset.Si?Unde-i vina primarului?Ce nu inteleg tecucenii este enorma sansa de a avea un primar destept,scolit si mai ales pus pe treaba.Un primar care are radacinile in Germania de Nord stramosii lui facand parte din breasla furcarilor si care a repus Tecuciul pe harta prin cheltuirea banului public cu cap pe festivaluri si concerte.
    Am scris aici https://sindromultecucean.wordpress.com/2016/01/19/amarastenii-din-amarastenia/ despre capacitatea intelectuala scazuta a tecucenilor.
    Sa auzim de bine!

  2. Cristi spune:

    Ce nu ati inteles ? (Banu Face Legea) CORUPTI CORUPTI CORUPTI

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Util pentru contribu

INFO - formulare facilitati fiscale

Viorica Sandu, deput

PSD respinge vaccinarea obligatorie a medicilor și a profesorilor! Statul ...

Diminuarea risipei a

Material de opinie de Camelia Malahov, Director Taxe Directe, Deloitte ...

Directorul Magearu s

Jupân Pucheanu se încăpăţânează să termine în ultimul său mandat ...