logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Bieţii basarabeni care îi hrănesc pe săracii gălăţeni sunt disperaţi. Organele de ordine din Republicuţa asta fără Prefect îi cotrobăiesc, buzunăresc şi chiloţăresc la drumul mare, ori de câte ori e necesară o mare aprovizionare pentru o mare chiulaba laică sau religioasă. Bieţii oameni ne-au sunat disperaţi, în repetate rânduri, pentru a veni să constatăm cum le sunt FURATE produsele de către echipaje ale Poliţiei sau ale Jandarmeriei. Ultimul jaf a fost comis de către echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Galaţi, condus de către inspectorul şef, locotenent-colonel Dănuţ Vasilică. Precupeţii din Basarabia care îşi vând produsele în Piaţa de Gros de pe Calea Prutului ne-au sunat săptămâna trecută la primele ore ale dimineţii, pentru a veni să fim martorii unui adevărat  jaf la drumul mare. Toate produsele le-au fost ridicate EN GROS şi confiscate fără a se întocmi un act în acest sens, despre care păgubiţii să aibă ştiinţă. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat cu mărfurile confiscate, care este cantitatea şi valoarea acestora, unde au fost duse aceste mărfuri, dacă există dovezi de distrugere a lor, administratorii Pieţei de Gros fiind cu desăvârşire ignoraţi.

Păi, mă, în condiţiile astea, fără acte, aceste fapte sunt haiduceli, jaf la drumul mare. Iar Jandarmeria chiar are alte treburi şi atribuţiuni legale, nu să-i jefuiască de produse pe bieţii basarabeni.

Căci ei trec, totuşi, cu aceste produse printr-o frontieră, care pe lângă controlul vamal are asigurat şi un control sanitar-veterinar. În aceste condiţii, staţi, mă, jandarmilor, în vamă, şi nu-i mai lăsaţi să treacă cu mărfurile astea naturale şi delicioase pe care voi le confiscaţi fără acte.

Vrem, şi cerem imperativ conducerii Inspectoratului Jandarmeriei Galaţi documentele de la astfel de acţiuni de dinainte de Florii şi de Paşti, din care să rezulte legalitatea acţiunilor, felul şi cantitatea mărfurilor confiscate şi documente privind distrugerea acestora. Altfel, nu avem decât să-i credem pe petenţii noştri care  vă acuză că-i jefuiţi de bunuri, în folosul vostru şi al şefilor voştri.

Grigore Corbu 17 - mai - 2013

One Response so far.

  1. Moldoveanu` spune:

    Bla, bla, bla. Scrii si tu sa te ali in treaba.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...