logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Guvernul României, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice , Cabinetul ministrului trimite scrisoare către Asociaţia Judeţeană a Pescarilor Sportivi Galaţi, în atenţia Domnului Preşedinte Ion Ştefan, şi spre ştiinţa Agenţiei Nationale pentru Protecţia Mediului şi a Gărzii Naţionale de Mediu. Adică, ministreasa Rovana Plumb le somează pe Carmen Sandu de la APM şi pe Mariana Gătej de la Gardă să dea ultimatum interminabilului psiholog, director, preş de partid, agitator, şef, realizator tv şi farseor de excelenţă Ion Ştefan să returneze Ia Agenţie nişte obiecte de inventar şi nişte baze de date. Adică se insinuează că la AJPS-ul familial Ion Ştefan via Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior sunt nişte potlogăreli care au urcat pe culmi nebănuite de tupeu şi parvenire un grup de profitori, despre care am mai scris şi se cere să mai povestim.

 

Contractul de administrare a Luncii de Jos are clauză de impostură

Scurt şi concis, articolul 6 din Contractul de administrare loveşte fără dubii: e timpul pentru o încetare de valabilitate. Ceea ce înseamnă că oengheala de cumetrie de la AJPS se duce pe pustii şi că la Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior (PNLJPI) nu mai este tartor peste taxe şi juleli clanul Ion Ştefan. Există şi ultimatum: până în data de 1 august 2013 era musai să se predea din patrimoniul AJPS Galati, în patrimoniul MMSC, în baza  unui Protocol de predare-primire, activele fixe, corporale, necorporale, bunuri de natura obiectelor de inventar care au fost procurate sau realizate din fonduri publice, finanţări sau cofinanţări în cadrul diferitelor proiecte naţionale/internaţionale, în scopul administrării ariei naturale protejate; să se predea către Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Galati, baza de date, bunurile aflate în folosinţa gratuită la AJPS Galaţi, mijloacele fixe, obiectele de inventar, achiziţionate în cadrul proiectului dar şi bunurile deţinute în comodat ce au fost achiziţionate în cadrul proiectului Phare. Semnează Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb.

 

Hai în dublare de funcţii să ne îngrămădim şi în hârţoage de mangleală să dosim!

Să punem la inventarul faptelor de specific administrativ de sub comanda bezmetică a lui Ion Ştefan câteva argumente de corespondenţă perplexă. Rezilierea contractului de administrare are la bază nerespectarea obligaţiei A.J.P.S. de a asigura un buget care să permită buna administrare a ariei naturale protejate, absenţa capacităţii tehnico-financiare(aşa ceva la Ion Ştefan?), neînfiinţarea structurii de administrare special constituită, cu personalitate juridică, pentru administrarea Parcului Naţional Lunca Joasă a Prutului Inferior, lipsa de personal prin încetarea contractelor individuale de muncă, absenţa contribuţiei Ia monitorizarea speciilor, la cartarea habitatelor şi distribuţiei speciilor de pe teritoriul Parcului (poate un politruc psiholog la ff să se ocupe de jivine de Parc, altele decât cele din ţarcul politic?). Uite că se poate!. Aşa fu politica PDL-Toader, să lase impostura să iasă la drumul mare. Dar să continuăm: nu s-a făcut raport anual de activitate, nu s-a justificat modul de utilizare a echipamentelor şi dotărilor primite în folosinţă gratuită pentru administrarea Parcului; Parcul a avut cam în acelaşi timp doi preşedinţi, şi pe Ion Ştefan, şi pe Dorin Darabă.

 

 Predare-primire nu se poate fără hărţuire

Urmează întocmirea proceselor verbale de predare primire şi trecerea la Agenţia de Mediu Carmen Sandu a activelor, mijloacelor fixe şi bunurilor de inventar. Dar şi niscaiva reprize de încărcat rolul instanţelor cu procese de exterminare a duşmanilor. Ai lui Ion Ştefan. Ia ascultaţi:„ Este un lucru illegal făcut de minister şi ne vom judeca. Am avut control de la Garda de Mediu, ne-am îndeplinit sarcinile cu 104-105%, absolut tot. Nu judec pe nimeni, îmi văd de păcatele mele. Predăm tot, dar restul să decidă instanţa. Eu scăp, să văd ce face ministerul…Darabă n-a fost niciodată preşedinte, el a semnat ilegal sub titlul de preşedinte. AJPS funcţionează şi eu sunt şef.” Aşteptam cu interes crescut ultimul proces verbal-cel de scoatere din viaţa publică a conflictualităţii de găşti (şi din casta perversă a directorilor de profesie) a unor asemenea personaje, extrem de iritate, isterizate şi neecologizate ca preşul Ion Ştefan.

Silviu VASILACHE 28 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...