logoImpact EST nr. 853 - 17.01.2021

Unde este ban public şi privat, cum este şi cazul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi (UDJ), se înfiripă şi dinastiile pe posturi şi funcţii, bine bugetate şi cu perspective de…neoprit. Senatul, Rectoratu şi directorii generali de departamente, decanii şi prodecanii, ar face bine să-şi revină din „neobservarea” fenomenului şi să organizeze concursurile ca în mediul academic din UE şi SUA.
Primim semnale cât se poate de credibile (căci dacă n-ar fi, nu s-ar povesti!) despre aceste derapaje de la reguli, corectitudine, lege şi morală, cum că posturile scoase la concurs sunt cât se poate de dedicate copiilor şi rudelor cadrelor didactice universitare şi ale personalului administrativ.
Să-i inventariem în dez-ordinea numerelor de pe tricou!
Radu-Andrei Horghidan se antrenează pentru postul de asistent la Facultatea de Arte, din cauză că este fix fiul directorului general administrativ al UDJ, Romeo Horghidan. Cristian-Vasile Dima se încălzeşte pentru un post de asistent la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, unde tăticul Ştefan Dima este profesor.
Doamna Ioana-Otila Botez (căsătorită Ghinea) merită să devină lector la Facultatea de Ştiinţe, pentru că este fiica profesoarei Alexandrina Teodorescu-Botez şi din cauză că, sau mai ales datorită faptului că mămica este lector la Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie!
Profesorul Tofan are şi o fiică, Marilena Niţă, care se antrenează pentru funcţia de lector la Facultatea Transfrontalieră, dar este şi soţia decanului de la Arte şi directorul Teatrului Muzical „Nae Leonard”, Teodor Niţă! Sper să nu greşim crengile arborelui genealogic!
Gabriela Debita, fiindcă doar este, se antrenează pentru postul cu dedicaţie de la Facultatea Transfrontalieră unde speră să ajungă asistent, întrucât mămica este dr. Mihaela Debita, manager al Spitalului de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.
Pentru ediţia de toamnă a campionatului rubedeniilor, se antrenează şi Alexandru Praisler, pentru Facultatea de Litere, numai din cauză că este fiul decanei Mirela Praisler.
Să dea Dumnezeu să nu avem dreptate în totalitate! Dar ce se întâmplă nu face decât să vicieze competiţia, competenţa urmând să se răsfrângă asupra pregătirii serioase a studenţilor de la UDJ.
Aşteptăm punctul oficial de vedere al celor vizaţi dar şi alte informaţii, căci vom reveni pentru sesiunea de toamnă.
Şi încă ceva, nu excludem buna pregătire al acestor copii dedicaţi, care pot fi şi capacităţi în domeniul lor, or dacă-i aşa, bine ar fi să renege şi să dezavueze practicile părinţilor lor, precum şi ale celor vizaţi din conducerea UDJ.

A consemnat Gelu CIORICI 21 - iulie - 2017

2 Responses so far.

  1. Basil spune:

    Jascanu jr.prof univ fabricat de tata rector revolutionar.Totusi avem si oameni precum honoris cauza prof adrian bejan care n a avut decat un sponsor {nu am voie sa dezvalui numele gradul militar si nici etnia celui care l a trimis in USA }.D nul prof bejan traitor in marea democratie de dincolo de Atlantic,casatorit cu fica unui primar democrat vine la Galati si fara sa organizeze un concurs democratic alege „pe spranceana „cativa baieti de bani gata cu parinti cadre universitare aranjate la randul lor la fac. mecanica tot prin sistemul pcr.Pana aici nimic nou.Tinerii alesi nu au avut testuL TOEFL.Nicaieri in USA nu poti fi admis.Dar sub influienta d lui prof .baietii lui taticu si/sau mamica au intrat in doctorate.IN CONCLUZIE :ROMANUL RAN
    MANE ROMAN INDIFERENT UNDE AJUNGE.DEASEMENEA LA ORICE UBIVERSITATE MERG ARANJAMENTE ,DEPINDE DE ‘SPONSOR’.

    • Basil spune:

      Urmeaza lista cu d-nii doctori ,parintii ciubucari de la fac. mecanica si” Design jn Nature ”[nu intamplator unul din alesii ptr. doctorat este baietul asistentei rodica de la desen }

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...