logoImpact EST nr. 853 - 17.01.2021

Aşa cum am promis în numărul trecut, venim cu noi dezvăluiri despre misterul din spatele societăţilor cu acţiuni la purtător. Galaţiul a reuşit o performanţă rară, aceea de a deţine primul loc în provincie privitor la numărul de societăţi cu acţiuni la purtător, respectiv 24. Asta poate nu ar fi fost un lucru extraordinar, dar ce iese în evidenţă în mod deosebit este faptul că 21 din aceste societăţi pe acţiuni aparţin grupului Chelu, acestea fiind creaţia unei minţi diabolice, respectiv maleficul Chelu Cătălin, plecat prea rapid în lumea celor drepţi.
Întrucât celelalte 3 (trei) SA-uri care nu aparţin grupului Chelu, din cele 24 la care am făcut referire, sunt nişte societăţi să zicem obscure, vom încerca să vă prezentăm misterul acestor societăţi ce aparţin grupului Chelu, cum au luat fiinţă, cine sunt artizanii şi cum au reuşit să influenţeze într-un mod dramatic soarta a aproape 100.000 acţionari cuponari, soarta a câtorva mii de angajaţi ai societăţilor falimentate în mare parte din cauza implicării grupului Chelu în privatizarea şi în fraudarea acestora.

Istoricul SA-urilor cu nume de insecticide ale grupului Chelu

Iată lista SA-urilor la care am făcut referire în episodul din ediţia trecută:
Geochis SA, Prosanio SA, City Invest SA, Revan Com SA, Lineas Trade SA, Amicosottis SA, Epsomatic SA, Fimansat SA, Delmato Grup SA, Bran Oil SA, Libron Consulting SA, Zorder Big SA, Goras Consulting SA, Groval Trade SA, Cibrosat SA, Amirastar Trading SA, Alfaline SA, Scop Line SA, Debrocons SA, Amattis SA, Mattera SA.Aceste 21 de SA-uri despre care vom face vorbire au fost înfiinţate în perioada 2004-2006, în mare parte, iar ceva mai târziu, înfiinţate în 2011, sunt SC Geochis, Prosanio, Bran Oil şi City Invest. De reţinut este faptul că la nivel naţional Chelu Cătălin a mai înfiinţat societăţi pe acţiuni ce au jucat un rol deosebit în ceea ce urma să se întâmple. Acestea sunt Artexim Mondopal SA şi Stilmondo Novaline SA, cu sediul în capitală, SC Edithon Proiect SA din judeţul Vrancea, Surexcomp SA şi Bidelcram Investement SA din Brăila şi Pexalfin SA din Vaslui.Revenind la societăţile din Galaţi arătăm că aceste societăţi, inţial, au fost constituite cu un număr de cinci acţionari fondatori aşa cum prevedea legea societăţilor comerciale la acea dată.
Ideea înfiinţării unui număr mare de SA-uri nu a fost întâmplătoare. Experienţa celor peste 150 SRL-uri înfiinţate începând de prin anii 1992 de către Chelu şi acoliţii săi, SRL-uri care au împânzit ţara şi s-au infiltrat în activitatea a diverse societăţi care au devenit ulterior victime ale unui plan diabolic de devalizare, i-a demonstrat lui Chelu că nu este bine să constituie un număr foarte mare de societăţi pe numele său şi a unor persoane foarte apropiate, ceva în genul Rimar Doina (mama lui Cătălin), Constantinescu Gabriel, Munteanu Cătălin etc.. Bine consiliat de un personaj de care vom face vorbire mai târziu, acesta a conceput un plan diabolic cu acoliţii săi, ce presupunea să schimbe frecvent acţionarii şi administratorii în cadrul societăţilor constituite, totul pentru a crea confuzie, a îngreuna verificările organelor fiscale şi de poliţie şi de a crea neclarităţi în ce priveşte adevăratul proprietar al acestor societăţi.

Sumele uriaşe l-au transferat pe Chelu la grupa mare

Anii 2001-2004 au fost ani în care grupul Chelu, prin mijloace neortodoxe intrase în posesia unor sume foarte mari de bani, deci era necesar să facă un salt, să treacă la grupa mare cum se zice.
Sumele fabuloase obţinute în mare parte din activităţi frauduloase trebuiau să fie aduse întrun fel sau altul la suprafaţă şi să producă cât mai mult. Mirosul banilor mulţi i-a creat un extaz maleficului Chelu, extaz care uşor, uşor i-a cuprins şi pe cei din anturaj.
Gurile rele vorbesc despre sume foarte mari ce au ajuns la grupul Chelu de la Sorin Ovidiu Vântu, ajuns întro relaţie deosebită cu Chelu Cătălin încă de prin anii 1998. Experienţa investiţiilor pe piaţa de capital, infiltrarea în cadrul SIF-urilor, a conştientizat grupul
Chelu de perspectiva unor câştiguri uriaşe şi posibilitatea spălării unor sume fără număr. Terenul prielnic era cel al societăţilor cuprinse în amplul proces de privatizare
în masă, cunoscut ca şi cuponiadă. Ce poate fi mai uşor de acaparat decât nişte societăţi la care sunt un număr foarte mare de acţionari, acţionari care nu au cunoştinţe în ce priveşte societăţile comerciale, care nu pot avea vreun mod de a se implica în cadrul societăţilor la care şi-au depus certificatul de acţionar.
Cele 21 SA-uri la care facem referire ascund un mare mister.În mare parte ele provin prin fuziuni în urma cărora au absorbit alte SA-uri şi zeci de SRL-uri aparţinând grupului Chelu, societăţi care dăduseră tunuri de proporţii şi care trebuia, într-un fel sau altul, să li se piardă urma. În fapt, în perioada 2004-2006 au înfiinţat vreo 40 de societăţi pe acţiuni. Iată lista celor 20 SA-uri ce au fost înfiinţate în aceeaşi perioadă cu cele 21 societăţi ce fac obiectul discuţiei: Actiserv, Amirastar, Ancrex Grup, Anelda Grup, Comscop, Consatim, Dastom Cons, Ecosom, Felix Line, Leronsat, Modesta Com, Perano Consult, Pilot League, Pirovan Grup, Proxisat, Rascons Grup, Stormlex, Tessar Consult, Veros Trade, Zivas Grup. Toate aceste 40 SA-uri înfiinţate în perioada 2004-2006, aveau în mare parte sediul cam în aceeaşi locaţie. O mare parte din aceste societăţi figurau cu adresa în clădiri în care locuia marele boss Chelu şi anume în strada Narciselor nr. 47, vreo 14 societăţi, şi 12 societăţi în strada Alexandru Cernat nr.127.
În toate aceste societăţi, într-o primă fază, Cătălin Chelu şi-a băgat la înaintare acoliţi şi trepăduşi mărunţei şi foarte mărunţei, câte 5(cinci) la număr în fiecare astfel de societate pe acţiuni. Dintre săgeţi o să enumerăm câteva persoane ce apar frecvent: Ţîru Luminiţa, Stan Maricel-Ionel, Vlaicu Carmen, Brânză Cristina, Mihalcea Petru etc.Trepăduşii mărunţi, cei puşi să iasă socoteala la număr sunt ceva de genul Condruz Fănica, Tudor Nela, Norocea Vasilica, Aprodu Săndica, Petcu Vasile etc.

Scenarii ca-n filme cu Al Pacino sau Al Capone

Odată fondate aceste societăţi, cu persoane de genul celor amintite, începe un joc interesant în cadrul acestor firme în ce priveşte acţionariatul. La intervale scurte de timp se fac cesionări repetate între acţionari, schimbîndu-se permanent acţionariatul
încât aceştia, probabil, că nici nu mai ştiau unde sunt acţionari, ce pondere deţin din capitalul social şi cam care ar fi efortul lor financiar. Un fapt este clar: aceştia au semnat că au adus aport sume de bani pe care neam de neamul lor nu le-au văzut decât în filme cu Al Pacino sau Al Capone. Aporturile de capital şi cesiuni de zeci de miliarde despre care se vorbeşte, au ca protagonşti personaje care de ar mai trăi 10.000 de ani nu ar câştiga sumele respective. Nimeni din organele fiscale, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării a banilor nu a arătat vreun minim interes faţă de cele ce se petreceau în culisele acestor societăţi care în mare parte aveau un număr “impresionant” de salariaţi ce se învârtea în jurul cifrei diabolice 1(unu)!? Alt aspect interesant de sesizat la constituirea acestor societăţi este firma care apare ca auditor. Această firmă de audit este Micont Expert din Galaţi ce avea ca fondator un personaj deosebit. Acest personaj se numeşte Munteanu Ioana, persoană care a jucat un rol deosebit în cadrul grupului Chelu începând cu anii 2005, ulterior fiind numită în zeci de societăţi împrăştiate pe tot cuprinsul ţării. Dar, despre acest personaj, cine este, care i-a fost menirea, ce rol a avut în diabolicul şi macabrul plan de devalizare a unor mari societăţi, ce sume fabuloase sunt în joc, apariţia lui Cătălin Chelu şi al blondinei Ala Procopenco în acţionariatul SA-urilor, intervenţia în schemă a unor offshore-uri aparţinând aceluiaşi grup Chelu, veţi citi în episoadele viitoare.

Avram I. 8 - septembrie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...