logoImpact EST nr. 855 - 26.01.2021

poza-deschidereUrechile enoriaşilor nu mai aud decât un singur cuvânt: bani! E ordin pe BOR: bani, bani, bani!Bani pentru visteria arhiepiscopiilor! Domneşte teroarea în casa Domnului! N-o spunem noi, că nu mai avem suflu să ne ridicăm la înălţimea unei investigaţii profesioniste a jefuirii banului public prin agenţii de teren din biserici-preoţii. O spune Antena 3, la emisiunea „În premieră”.

La modul general naţional, credinţa este ortodoxă şi universală, dar avidă de bani

indiferent pe unde miluieşte domnul şi ordonă înaltul ierarh al locului. Preotul trebuie să bage pe gât enoriaşului cruciuliţe, brăţări, icoane de maşină, odorizante de maşină. E un pachet, primit de la arhiepiscopie, cu ordin de zi: pachetul, de 1300 de lei, trebuie vândut! Nu ai vândut, te-ai ars. Adică te-a ars Înalt prea Puternicul Arhiepiscopiei. Condiţia preotului nu mai este cea de misionar, de apostol al duhului credinţei, este un furnizor de bani care să susţină un aparat din ce în ce mai mare, mai ahtiat după lux. Călugării care s-au angajat în faţa lui Dumnezeu să trăiască în sărăcie şi smerenie sunt azi profitorii unui sistem al lăfăirii. Limuzina de zeci de mii de euro e ceva de sminteală-dar e firesc să fie aşa. Subalternii presează preoţii, preoţii scot bani şi îi trimit sus. Dacă nu scoate bani, este persoana non grata. Şi suportă răzbunarea, vine peste el braţul înaltei binecuvântări care se abate asupra lui. Şi uite aşa apare schisma de secol XXI- Biserica Episcop Gherasim. Aşa a apărut un cimitir ortodox privat, făcut de un om de afaceri. Prea bine, dar nu chiar,  trebuie trecut în proprietatea bisericii, ca să poată biserica să vândă locul cu 1500 de euro locul de înhumare. Da ce credeaţi, că e monopol doar pe lumânări şi candele? E monopol şi pe cimitire. Ba, şi pe haiducia cu banii de la buget, pentru reparaţii, dar mai ales pentru construcţii de noi biserici. Aşa a hotărât Sfântul Sinod, e din mila Domnului să ai şi un ban de la somnul de veci. Şi de la locul de veci. Cimitirul privat tulbură bre somnul de veci, deci trebuie să fie cimitir privat, dar al Bisericii Neamului Prost. Păi, la Făgăraş, ca să iasă Catedrala cu turnuri aurite, s-a scos osemintele eroilor din primul război mondial şi s-au pus în sensul giratoriu, nu?

Metodele de a obţine bani sunt acceptabile dacă au mirul ÎPS Casian al Dunării de Jos

Gata, am intrat în banii de mila Domnului , de la Galaţi Nu amin, ci hopa!, suntem oraş roşu, defavorizat, decăzut, sărăcit, dar plin de biserici noi. La fiecare capăt al străzii, avem biserică mare şi nouă lângă biserică mică şi tot nouă. Zice Antena 3 că de la guvern şi de la Primăria PSD s-au virat fără milă 700 000 de lei, ca să se ridice biserica Sf Gherasim şi Casian, sau invers. Aici, firma de casă a Arhiepiscopiei umflă preţurile grosolan. Cum adică? Da, se pun preţuri de la manoperă pentru monumente istorice, deşi lucrarea e de construcţie nouă. Adică de 10 ori mai scump. Statul pierde. E cu chestii socoteli de genul: 10 m de arcadă la construcţie nouă sunt 1000 de lei, dar dacă e preţ de monument, hopa, costă 10 000 de lei. Credinţa nouă în Dumnezeul banului, cu parandărăt de partid se ţine! Şi că cărămizile ce au fost plătite de enoriaşi, dar statul român, prin CJ Bacalbaşa şi Primăria Stan le-a mai plăti încă odată. Cum altfel să te apuci de construit, dacă nu cu firma cu firman de la ÎPS Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos? Consilierul tehnic stătea cu biciul şi cravaşa, gată să răstignească şi să biciuiască pe nenorocitul care iese din cuvântul Prea înaltului şi Răzbunătorului Arhiepiscop. Dacă venea preotul cu altă firmă, cu preţuri corecte, de pieţă, era nenorocire pe capul firmei-o pocnea mânia neagră a Înaltului şi restul erau controale de la slugile de instituţii numite pe linie de Partid. Pe preotul eretic îl lovea alte fulgere şi trăsnete, arhiepiscopaleeee. Ce mai, sunt oameni răi, stăpâniţi de Satana! Izbăvire vouă!

Nu vă lăsaţi, firma Episcopiei sifonează pentru voi!

La Sf Haralambie, 600 000 de lei s-au dus pe apa conturilor speciale, iar în curtea bisericii, părinţelul nu scapă nimic despre petele lăbărţate de igrasie. Poate nu-l lasă decorul de fundal, un biet Mitsubishi. Hai, afară din curtea sfintei biserici, cu întrebările astea de jurnalist necredincios şi smintit. La Poarta Arhiereului locului, ziariştii au cerut lămuriri, dar poarta avea tranc în nas, chiar şi pentru derbedeii dracului de la Antena 3. Da cu păcatele capitale, iubirea de arginţi şi lăcomia, cum rămâne Înalt prea Nefericite şi Lăcomite-se întreabă un preot răspopit din Băneasa? Păi, oare să nu pună iarăşi Hristos biciul pe nesătulii care au transformat Casa Domnului în peşteră de tâlhari?

 

SV 28 - octombrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...