logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

De mult timp, în anul 2003, pe strada Brăilei nr. 226, a început demolarea servisului vechi şi construirea primului mall din Galaţi. De mai bine de doi ani, Dunărea Mall a fost dat în funcţiune şi toate frumoase şi bune, mai puţin traficul pietonal de la trecerea de pietoni dintre Ada Marinescu şi Micro 19, care traversează Brăilei înspre şi dinspre mall. Soluţia ar fi construirea unei pasarele, că de pasaj subteran nu poate fi vorba. Dar subiectul acestui articol este altul, şi anume teroarea pe care o exercită câţiva muncitori, zi de zi, din 2003 până azi, asupra locatarilor din blocurile de pe latura vestică a mall-ului, unde nişte turci se câcâie să edifice nişte spaţii comerciale şi birouri, printr-o firmă din Baia Mare. Căci aşa scrie pe panourile de identificare amplasate pe veşnicul schelet.

Cel mai vechi dintre panourile rămase pe schelet spune că această construcţie a fost începută în 11.07.2007 şi trebuia finalizată în 11.06.2010. Între timp, pe panou a fost aplicat un abţipild pe care scrie că edificiul are autorizaţia nr. 398/09.07. 2013. Termen de execuţie, canci.

A la turca, bre! De aia îi cerem viceprimarului Radu Cosca, preşedintele Comisiei de Urbanism, să ne lămurească. Pentru că beneficiarii şi firma de construcţii din Baia Mare îi terorizează pe locatarii din zonă, din 2003, zi de zi, prin cei patru-cinci muncitori care cântă la pikamere şi bat cu baroasele de le sare oamenilor ciorba din linguri şi copchiii din leagăne. Băieţii nu au nici măcar o macara care să le ridice şi să le coboare materialele, această operaţiune făcându-se prin cădere liberă de se „cutremur plopii”.

Zgomotul şi praful sunt terorizante cu atât mai mult cu cât nu există nici un fel de paravane pentru diminuarea prafului şi zgomotului.

Între timp, boşii din ITM şi ISC prosperă ca şobolanii pe siloz prin firmele lor, nemaiavând timp de lucru şi la servici.

Sutele de locatari care populează de nevoie blocurile cu 10 nivele din preajma Dunărea Mall mai au o problemă cu poluarea prin coşurile centralei termice, care evacuează gazele arse doar până la nivelul etajului trei al blocurilor turn. Soluţia este ca acestea să fie înălţate deasupra clădirilor turn.

Iar în ce priveşte scheletul producător de zgomot şi de praf, soluţia este SISTAREA şi intrarea în legalitate şi protejarea fiinţelor umane care plătesc taxe şi impozite la Primăria Galaţi.

Grig IONESCU 20 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF