logoImpact EST nr. 886 - 18.09.2021

saghianŞtiţi ce zboară şi face bâz-bâz-poc, bâz-bâz-poc?!

E o muscă cu un picior de lemn care zboară într-o încăpere goală şi închisă! Aşa consider eu că a rămas acest partid, în Republicuţa Galaţi, după DEMISIA senatorului Gheorghe Saghian, anunţată miercuri, 24 februarie, 2016. Partid care, din 1990 şi până la alegerile locale din 5 iunie şi cele parlamentare din noiembrie, fie şi sub alte două denumiri, a obţinut scoruri record, clasându-se mereu între fruntaşele de pe locurile trei-cinci la nivel naţional. La început a fost legenda Ilie Plătică Vidovici şi ordinea sa de stat – majorist. Apoi, sărăcia şi inerţia. Apoi ŢĂRANUL de Gheorghe Saghian, care are răbdare, forţă în muncă şi rezistenţă de BOU. Firea sa directă, onestă, dublată de un limbaj simplu şi clar i-a adus notorietate şi credibilitate cam în trei cincimi din acest judeţ. Dacă Dan Nica şi cei care îi stau acum conjunctural alături, aşteptând doar momentul prielnic să-i arate că şi ei sunt ca el, cu excepţia lui Viorel Ştefan, s-au comportat mizerabil faţă de simbolul pe care îl reprezintă Saghian în judeţ, nu au înţeles ce îi aşteaptă după DEMISIA lui nea Gigi din pesedeul lor, sunt iremediabil pierduţi. Desigur, Dan Nica împreună cu Victor-Paul Dobre au început să împletească ciorapul strategiilor (desigur că l-au început de la labă!), încă din prima decadă a lunii februarie. Prin trădări primite cu plăcere şi date cu aceeaşi plăcere, iată-l acum e Saghian demisionând din pesede, iar pe alde penele ratând şansa istorică de a învinge pesede pentru prima dată în istoria lor comună, la alegerile din acest an.

Şi de data aceasta Dobre a preferat troaca şi trocul, sacrificând în interes personal oportunitatea de a lua marile primării, majorităţile în consilii şi de a avea doi senatori şi patru deputaţi. Aşa, riscă să piardă trei dintr-o lovitură: preşedinţia CJG, primar la Galaţi şi Tecuci, precum şi primarii din majoritatea comunelor.

Din culisele acestei politici de un ochi pe faţă, unul pe dos, vom veni cu dezvăluiri uluitoare în ediţia viitoare.

Cât despre unde-şi va depune Gh. Saghian uriaşul capital politic, ştiţi cu toţii că plecarea din pesede tot la un partid mare, adică la penele, s-a vărsat, cu piciorul în şiştarul plin lovind UNUL cu copita ALTUIA! Deci, pe nea Gigi nu-l mai poate curta decât acel partid care a început să se plieze pe ceea ce a cerut tineretul spălat şi deştept, care s-a revoltat după tâmpeniile comise post genocidul de la Colectiv.

Să fie oare PMP-ul lui Băsescu? Aruncă lupul de mare măcar 40% tineri între 25 şi 40 de ani în zona eligibilă a listelor de primari, consilieri şi parlamentari?

Gelu Ciorici-Şipote 25 - februarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...