http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 959 - 21.09.2023

Măi fraţilor, noroc şi şmekerie mai mare ce a dat peste instituţia Biserica Ortodoxă Românească în anul de graţie divină şi electorală 2014, nici că se putea. Auziţi, cruciţi-vă, daţi-vă cu capul de pereţi, scuipaţi în sân, despre câţi bani au primit popii noştri din banul public, din Buget, din buzunarul nostru, fără să ne întrebe nimeni.

200 milioane de euro, la prima strigare!

Au primit aproximativ 200 milioane de euro, sau în lei vechi aproximativ 800 miliarde. Cum e posibil aşa ceva într-o ţară europeană, membră a Uniunii Europene numai draku’ să ne spună?! O ţară îngenungheată, ca vai de mama noastră de săraci şi amărâţi, cu spitale transformate în abatoare, cu şcoli în care mediocritatea şi absenteismul sunt la ele acasă, în care pensiile sunt de subzistenţă, îşi permite iată, totuşi, să investească în Biserica lui Daniel 200 milioane de euroi. În aceeaşi ţară în care de altfel cea mai mare investiţie din ultimii douăzeci şi cinci de ani s-a realizat în biserici, cel mai mare efort financiar şi investiţional dovedit pe bază de cifre (nu vorbe în vânt) a avut destinaţia Biserica Ortodoxă. În timp ce industria şi agricultura, aşa cum erau ele, energofage, colective, dependente de sistemul de dinainte de ’89, au fost puse la pământ, desfiinţate cu ură, prostie şi rea credinţă, alternativa oferită României pe plan investiţional a fost în BOR ca şi cum aceasta ar produce plus valoare, profit, locuri de muncă (o! da, sunteţi peste 50.000 acum în întreaga ţară îmbrăcaţi în sutană). Cu ce efect? Numai Dumnezeu poate să ştie, undeva acolo, sus, că noi, aici pe pământ românesc, nu reuşim să aflăm pentru că trăim la fel de rău, divorţurile sunt însutite, infracţionalitatea a crescut, mizeria morală s-a adâncit. Uitasem să spunem că de fapt în ultimii douăzeci şi cinci de ani voi sunteţi cei care aţi înflorit, voi cei în sutane, cu case impozante, cu limuzine personale de lux, cu un trai şi un venit cu mult peste media pe ţară, că ne jupuiţi de vii, prin danii de tot felul, că a devenit un lux sau o corvoadă să mai poţi fi cununat, botezat, înmormântat şi tot aşa.

Voi sunteţi trimişii lui Dumnezeu doar pentru voi

Acuma v-aţi vândut şi electoral, aveţi preferinţe, daţi sfaturi, îndrumaţi, influenţaţi, faceţi lobby, sunteţi profitori şi oportunişti după cum vi se umple mâna întinsă către politicienii de căcat ai vremurilor noastre.

Nu vă condamnăm, aşa aţi fost dintotdeauna, de-a lungul istoriei, nu vă puteţi dezbăra, nu aveţi nici voinţa şi nici inteligenţa de a vă transforma, de a deveni centre de cultură, de educaţie, de asisitare socială, de sprijin real pentru comunităţi, de a da mai mult din ceea ce primiţi şi agonisiţi.

Ne întrebăm şi ne revoltă faptul că noi, muritorii de rând, fără sutană, suntem supuşi precum sclavii pe plantaţie la o sumedenie de biruri, de taxe şi impozite, iar voi, “trimişii voştri pe lângă Dumnezeu” nu sunteţi impozitaţi, sunteţi privilegiaţi, sunteţi ocrotiţi, sunteţi favorizaţi. Ne simţim şi suntem de fapt DISCRIMINAŢI, ca şi cum voi aţi fi STAT în STAT.

Vi s-a retrocedat tot ce aţi dorit, tot ce aţi avut şi nu aţi avut, aţi redobândit sau dobândit o avere uriaşă şi implicit o putere asemănătoare, clădită zi de zi, an de an, cu meticulozitate şi răbdare, cu o insistenţă şi o persuasiune diabolică în a vi se împlini interesele, toate acestea cu complicitatea clasei politice ruşinoase post-decembriste.

Cu ce preţ toate acestea? cu ce efect în plan social şi educaţional?, vă spunem noi, dacă intelectualitatea noastră amorfă, impotentă şi vândută nu are curajul să o facă spre ruşinea naţiei şi secolului în care ne aflăm: cât mai mulţi analfabeţi, cât mai mulţi agramaţi, cât mai mulţi semidocţi, într-un cuvânt cât mai mulţi proşti, acesta este RODUL.

Aţi drogat spiritual şi psihic sărăcimea

Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine, pentru voi şi clasa politică. Mii, zeci de mii, de săraci cu duhul, de amărâţi, de neştiutori de carte, de oameni fără bibliotecă la cap, sunt manipulaţi, drogaţi spiritual şi psihic, puşi să stea ore în şir în frig sau soare, la cozi de ore sau zile, să sărute o raclă cu relicvele unor indivizi, crezând în minuni, îndobitociţi într-o atitudine de turmă. Ori, în anul de graţie 2014, orice om cu scaun la cap, şcolit, educat, nu ar mai trebui să accepte astfel de prostii, de practici, ce ne întorc cu secole în urmă în negura medievalului.

Biserica şi credinţa sunt în noi şi se manifestă prin cunoaştere şi înţelegere, la care din păcate instituţia Bisericii cu toţi slujitorii ei nu trebuie să devină o povară, o obligaţie sau chiar mai mult, o dictatură.

Ca în majoritatea statelor civilizate şi dezvoltate, bisericile trebuie să existe, să se dezvolte independent prin ele înseşi, cu sprijinul enoriaşilor şi nu prin implicarea STATULUI. Numai aşa putem să asigurăm o democraţie autentică , un stat de drept, cu o civilizaţie şi cu un potenţial real de dezvoltare.

Două sute milioane de euro ar însemna zeci de kilometri de autostrăzi, spitale, şcoli, bani ce ar fi putut fi băgaţi în relansarea economică a ţării, în industrie sau agricultură, în crearea de noi locuri de muncă.

Două sute de milioane de euroi mai înseamnă transformarea sau netransformarea BISERICII în agent electoral, un lucru extrem de grav pentru o societate democratică.

Dumnezeu să vă ierte?

JAP 14 - noiembrie - 2014

One Response so far.

  1. KLU-KLUS-KLAR spune:

    NU TREBUIE JUDECATA LA RECE ACEASTA PROBLEMA ! IN PRIMUL RAND TREBUIE SA SE VADA CLAR, ADICA „NEGRU PE ALB” DACA DESPRE SUMA ASTA, URIASA, DE 200 DE MILIOANE DE EURO ESTE VORBA, IAR APOI SA SE VADA SI TRANSFERURILE PE FIECARE BENEFICIAR IN PARTE. LA CASELE MARI CAND SE IMPART BUGETELE SE UITA BINE SI LA CE COTA DE PIATA ARE BOR-ul, CATOLICII, PROTESTANTII SI NEOPROTESTANTII SI PENTRU FIECARE SE DISTRIBUIE CATE O SUMA IN FUNCTIE DE PROCENTAJUL NATIONAL SI DUPA NUMARUL DE ENORIASI(DESPRE ASA CEVA NU ZICE NIMENI NIMIC…). SI SE MAI PROCEDEAZA SI LA IMPARTIREA BUGETARA DIN BUGETUL CONSOLIDAT AL STATULUI SE ALOCA FIECARUI CULT COTA BUGETARA AFERENTA – ACUMA DACA ORTODOCSII SUNT DECLARATI IN PROPORTIE DE 80% ESTE POSIBIL CA SUMA ASTA URIASA DE 200 DE MILIOANE DE EURO SA NU MI FIE CHIAR ASA DE URIASA! ATENTIE! NU JUDECATI CA SA NU FITI JUDECATI! IN REST, DE 25 DE ANI FIECARE SE DESCURCA CUM POATE – NU AM VRUT NOI SA FIM IN DEMOCRATIE? ASTA ESTE DEMOCRATIA – UNII FFF BOGATI SI RESTUL LUMII! POST USOR PANA LA CRACIUN! DOAMNE AJUTA!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

SE FAC PERECHILE, s

Se intră pe linia dreaptă a startului pentru alegerile din ...

CHIAR DACĂ MARILE L

I-a ciuruit pe toți atacanții care au jucat pe partea ...

Isărescu pleznește

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, susţine că în ...

ADRIAN SEVERIN, SCRI

"Excelenței Sale Doamnei Katheleen KAVALEC Ambasadorul SUA în România Stimată Doamnă Ambasador, Încep prin ...

Bancnota de 100 Bric

 Două evenimente majore au marcat începutul acestei luni. Summitul G20 ...