logoImpact EST nr. 853 - 17.01.2021

Circulă pe net

Expresia „presa românească” este folosită greşit atunci când este atribuită publicaţiilor din mass-media de la noi din ţară care livrează mizerie publicului românesc în fiecare zi. Evenimentul zilei, Adevărul, PRO-TV şi alte publicaţii tipărite, online sau posturi TV sunt deţinute de străini. Acestea au programe şi livrează constant informaţii trunchiate menite să manipuleze şi să modifice percepţia românilor.

Prin  materialele publicate şi promovate, se comportă precum ceea ce sunt: trusturi anti-româneşti. Cum pot fi atunci încadrate în categoria „presa românească”? Doar pentru că titlul publicaţiei şi materialele publicate sunt în limba română înseamnă că acel trust de presă este românesc? Doar pentru că mulţi autori ai articolelor publicate, mulţi redactori, moderatori şi regizori TV au nume româneşti, înseamnă că presa este românească?

Ce înseamnă presă românească? Ce înseamnă românesc? Păi hai să vedem în dexonline:

ROMÂNÉSC, -Ă, româneşti, adj. (Livr.) Care are caracter de român, propriu românului. Care conţine fapte, idei, întâmplări demne de un român.

Se încadrează presa deţinută de străini şi care livrează publicului larg mizerii manipulatorii anti-româneşti în categoria „românesc”? Eu zic că nu. Şi atunci, propun să nu mai folosim expresia greşită „presa românească”, pentru că nu e românească deloc, ci să folosim expresia „presa din România” atunci când ne referim la trusturile de presă (TV, ziare, reviste, posturi radio, site-uri de ştiri online etc) care activează la noi în ţară.

Este corect să spunem „presa din România” pentru că într-adevăr activează în România, însă asta nu înseamnă că ar fi proprie nouă românilor, demnă de români sau benefică românilor, ca să fie şi românească. Din contră, este proprie străinilor şi este anti-românească.

Presă românească din păcate nu prea avem – informare cu adevărat românească se mai găseşte ici-colo pe site-urile şi blog-urile încă libere.

 De ce este presa importantă? Pentru că invadarea, colonizarea, exploatarea, prăduirea unui popor se realizează în zilele noastre (printre altele) şi prin „anestezierea creierului” poporului atacat. Iar această anesteziere (care înseamnă imposibilitatea de a pricepe ce ţi se întâmplă, imposibilitatea de a identifica sursa reală a problemei, imposibilitatea de a identifica şi implementa o soluţie de scăpare) se aplică asupra poporului român (şi celorlalte popoare invadate de mafia internaţională) prin Şcoală şi Mass-Media.

Adevăraţii stăpâni ai presei din România

I. Caracatiţa „Hearst”

William Randolph Hearst, faimosul evreu american care a fondat imperiul numit „Hearst” în toată lumea. În Romania îi spune «Sanoma Hearst România SRL» şi directorul general este bineînţeles o evreică pe nume Elisabeth Loesberg.

Compania Hearst deţine următoarele ziare şi publicaţii:

Beau Monde, Bucătăria de azi, Casa şi grădina, Cosmopolitan, Femeia, Femeia de azi, FHM, Mami, Mămica de azi, Marie Claire, Naţional Geographic, Sănătatea de azi, Story.

 II. Caracatiţa „Ringer”

Michael Ringier şi soţia sa Ellen Ringier sunt evreii din Elveţia care deţin o caracatiţă internaţională. Directorul general al «Ringer Romania»  este bineînţeles un evreu pe nume Marius Hagger.

Compania evreiască Ringer România deţine următoarele publicaţii:

100 cele mai bune companii pentru care să lucrezi, 100 femei de succes, 300 cei mai bogaţi români, Bolero, Bravo, Bravo Girl, Capital, Compact Bucureşti, Evenimentul Zilei, Evenimentul Zilei de Duminică, Evenimentul Zilei – ghid TV, Libertatea, Libertatea – Ediţia de duminică, Libertatea Integrame, Libertatea pentru femei, Libertatea pentru femei – Horoscop, Libertatea pentru femei – Reţete, Libertatea pentru femei – Totul pentru mama mea, Libertatea Special, Sănătate, Libertatea – Supliment Weekend, Lumea Femeilor, Lumea Femeilor, Style, TVMania, TV Satelit, Unica, Unica Wedding,  

(continuare în ediţiile viitoare)

Andrei Popescu 25 - septembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...