logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

Vi se pare că duduie anticorupţia? Duduie pe dracu! Este suficient să vă uitaţi înjur, pe aici, prin cotloanele parchetelor, să vedeţi cum duduie corupţia. Toată aparenţa de anticorupţie de la nivelul central are perverse concentrări de corupţi la nivel local. Exemplul perfect este cel al mafiei permiselor, care părea să erupă la momentul potrivit. N-a erupt, pentru că a fost repede înăbuşit. Era să se pună capăt unei reţele de mafioţi, care dădea permise auto pe bandă rulantă, pentru şpăgi de 300 de euro. Era să fie arestaţi capii responsabili pentru masacrele auto de pe şoselele patriei, unde nu trece o zi fără câteva accidente oribile, cu morţi şi mutilaţi.

Pentru aceste masacre sunt responsabili şi grupurile de infractori de la nivelul judeţean

Am scris la momentul respectiv despre cum a intrat în „jocurile” mafiote cu permise auto şi tecuceanul Ionel Gioni Roşeţ. Şantajat cu traseul, Roşeţ a devenit denunţător, cazul a fost instrumentat ca la carte de către procurorul Paula Tanase de la Parchetul Teritorial Galaţi, s-au făcut filaje, interceptări telefonice, ambientale etc. Timp de patru luni s-au lăsat banii „şmenuiţi” să se scurgă către cei vizaţi şi, în sfârşit, cu banii obţinuţi din fondul special, a avut loc şi flagrantul. Care a fost o reuşită, intermediarul fiind arestat, judecat si condamnat la închisoare. Numai că, din acel moment, atât denunţătorul cât si procurorul de caz susţin că s-au trezit supuşi unei serii de ameninţări şi presiuni, motivul fiind că, in timpul urmăririi, pe tehnică ar fi picat mai mulţi ofiţeri de la DGIPI, care erau în legături suspect de strânse cu acuzaţii. Cine era agentul de presiune din interiorul Parchetului? Simplu, chiar prim procurorul PT Galaţi, Emilia Negraia. Uraaa! Înainte tovarăşi! După acest episod, procurorul Paula Tănase a luat hotărârea de a părăsi parchetele şi de a cere să intre în rândul judecătorilor. Ce înseamnă aceasta?

Să extragem alte câteva secvenţe de roman de aventuri, cu procurori corupţi şi mafioţi

din conducerea Poliţiei, DNA, DGIPI şi Parchetelor din memoriul procurorului Paula Tănase, adresat la data de 04.12.2013 şefului Secţiei I a DNA Gheorghe Popoviciul, pentru dosarul penal nr. 260/P/2011.

MEMORIU. Subsemnata, procuror Paula Tănase de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu domiciliul …….., arăt următoarele:

La 23.10.2011, Stoica Costică Kaizer a înmânat 300 euro examinatorului Irimiea Daniel, iar la 25.10.2011 fiul său a promovat examenul, fapt ce rezultă din evidenţele transmise de SPCRPIV Galati, anexate la dos.u.p. Procesul verbal întocmit se află ataşat dosarului de urmărire penală nr. …/P/2012. La data de 02.05.2012, am înaintat dosarul penal împreună cu ordonanţa de declinare a cometenţei, la DNA – Secţia de combatere a corupţiei, în vederea conexării la dosarul nr. 260/P/2011. Ulterior, de pe postul meu telefonic mobil cu nr. …….. i-am transmis procurorului Sandu Marcel, pe posturile telefonice mobile nr. …….. şi nr. …….. (pe care am discutat cu acesta) următorul SMS la ora 11, 12 minute si 34 secunde:

„În dosarul cu Mogoş P., potrivit pr-vb din 24.04.2012, bazat pe o notă SIPI, în oct. 2011 numitul Stoica Costică Kaizer a intervenit printr-un cumătru la agentul Irimiea Daniel din cadrul SPCRPIV Gl, pt. obţinerea permisului de conducere de către fiul său Stoica Vasile Marius, în schimbul unei sume date agentului la 23.10.2011. „Cumătrul” este Mogoş Paul, vizate fiind discuţiile dintre acesta şi ag. Irimiea din per. 20.10.2011-24.10.2011 interceptate în cauză. Ofiţerul SIPI nu-l putea nominaliza pe Mogoş, şeful său ierarhic la acea dată prc. Tănase”. Altă modalitate de transmitere a acestor date nu există, pentru a asigura confidenţialitatea şi a putea fi valorificată informaţia primită, întrucat Mogoş Virgil se afla aproape 8 ore din zi prin parchet şi in biroul lui Negraia Emilia, prim-procurorul PT Galaţi, fiind în relaţii de prietenie cu procurori din parchet, iar sora sa era procuror la PJ Galaţi, aflat în aceeaşi clădire cu PT Galaţi. În aceeaşi perioadă, Croitoru Radu, şef SIPI Galaţi, mi-a spus că conducerea DGIPI a urgentat soluţionarea unei cereri mai vechi de transfer a lui Mogoş, transferându-l fără o cercetare prealabilă, şi deşi avea un calificativ necorespunzator, deci nelegal, la Serviciul de Pază şi Protecţie.

La o dată ulterioară, prin ordonanţa nr. 260/P/2011 a DNA s-a dispus NUP faţă de Mogoş, cu disjungerea şi continuarea cercetărilor faţă de alte persoane, de către PT Galaţi, dosarul înregistrat sub nr. 440/P/2012 fiindu-mi repartizat in lucru. În vara 2012, am solicitat sprijinul ministrului Administraţiei şi Internelor Ioan Rus, pentru a declanşa cercetarea prealabilă a agenţilor SIPI Galaţi, cu care să mă coordonez pentru a obţine probe în ancheta mea, întrucât ştiam că nu o să coopereze şi la acea oră nu cunoşteam circuitul intern al documentelor la nivelul SIPI Galaţi. Ministrul Rus a dispus ca înlocuitorul lui Lascău, Oltean, actualmente şef DGIPI, să ia măsurile legale. Şeful DGIPI m-a sunat, asigurându-mă de acest lucru şi că va face o cercetare internă, lucru care nu s-a întâmplat; în schimb, l-a persecutat pe ofiţerul SIPI de caz, Borza Marian, care mi-a devoalat practicile infracţionale de la nivelul SIPI Galaţi.

Luând act de atitudinea provocatoare a lui Oltean

în perioada următoare, am făcut cunoscut cazul, solicitând sprijin şi arătând că SIPI Galati e nefuncţional, că nu mi-au pus în executare zeci de autorizaţii de luare de imagini în acest caz şi în alte dosare de corupţie, ei având relaţii apropiate cu persoanele vizate de anchetă, procurorilor inspectori din CSM, aflaţi pentru un control la PT Galaţi, vizând respectarea dispoziţiilor în materia interceptărilor prev. de art. 91 indice 1 si urm. Cod procedură penală, în anchete, precum şi conducerii PCA Galaţi. Conducerea PCA Galaţi m-a informat atunci că procurorul general Codruţa Kovesi a cerut relaţii despre dosarul meu, fiind sesizată de şeful DIPI, care a ameninţat că va sesiza CSM daca voi continua cu aceste demersuri legale. În decembrie 2012, impreună cu Borza Marian am mers în audienţă la ministrul Administraţiei si Internelor, Radu Stroe, solicitându-i sprijinul in cauză, acesta asigurandu-mă de acest lucru. În martie 2013, pe baza datelor deţinute, în dosarul nr. 440/P/2012 am extins cercetările şi am extins urmărirea penală împotriva celor trei agenţi SIPI Galaţi, respectiv Guiţă Florin, Mardale Radu şi Calancea Adrian, şi am adresat o solicitare scrisă ministrului Stroe pentru declanşarea cercetării prealabile faţă de aceştia, pentru a mă ajuta în anchetă, aceasta fiind direcţionată de către Negraia Emilia către conducerea DIPI, adică tocmai spre cei care obstrucţionau ancheta (va urma).

Ultima oră! Anticorupţii de Covurlui au crescut şpaga de la 300 la 450 de euro

Ce spun cei doi denunţători despre cazul care le-a schimbat viaţa în rău? ”Memoriul procurorului Tanase Paulaa fost trimis prin fax de aceasta către DNA Central în data de 04.12.2013 . Cei de la DNA Central, mai exact domnul procuror Marcel Sandu , procurorul de caz al dosarului respectiv (260/P/2011) a susţinut în rezoluţia de NUP cum că ar fi citat-o pe doamna procuror şi aceasta nu s-ar fi prezentat. Şefa doamnei procuror Tănase, doamna procuror Negraia Emilia, despre care se vorbeşte în memoriul respectiv, a fost avansată devenind procuror DIICOT Galaţi. Doamna procuror Tănase a reuşit să plece de la PT Galaţi la PCA Galaţi.Mafia permiselor pe care am denunţat-o este în continuare funcţionabilăşi nu s-a atins nimeni de ea, crescând preţul de la 300 la 450 euro, am informaţii. Dosarul care i s-a luat doamnei procuror Tănase, de către procurorul Marius Iacob, pe atunci adjunct la Parchetul General, dosar în care erau prinşi atât poliţişti de la examinări auto cât şi poliţişti SIPI Galaţi, este la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub un alt număr şi nu se mai cunoaşte nimic despre acesta.”

Silviu VASILACHE 27 - martie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...