logoImpact EST nr. 860 - 09.03.2021

Apă Canal este o societate comercială cu capital integral de stat şi are ca acţionar unic Consiliul Municipal Galaţi. De când aici a fost înfipt politic directorul Gelu Stan, de care nici penelisto-uneperistul primar nu se leagă, mâna de fier asupra acestei firme de alimentare cu apă şi canalizare s-a văzut din partea lui Stan doi, măcar în prosperitatea personală. Că populaţia Galaţiului, devenită populime, a fost aruncată în epoca de piatră în ce priveşte dreptul constituţional la apă potabilă, nu mai contează în faţa performanţelor manageriale ale lui Gelu Stan, menite doar să-i asigure primele anuale consistente.

Ca firmă de stat este aproape un nonsens să realizezi profit, atunci când tu prestezi servicii de alimentare cu apă a populaţiei, iar profitul îţi vine din suprataxarea acestora, pauperizând mai mult din jumătatea unui municipiu reşedinţă de judeţ. În Topul pe 2014 pe care l-am comentat în ediţia de faţă, veţi găsi la categoria „întreprinderi mari”, la poziţia şase, chiar SC Apă-Canal SA. Profitul acesteia, provenit din traiul de rahat în care au fost aduşi gălăţenii, s-a cifrat la circa 13 milioane de lei, venit dintr-o cifră de afaceri de peste 82 de milioane de lei noi, cifre realizate de un mare număr de salariaţi care sare de o mie de inşi.

Camera de Conturi şi Agenţia Naţională de Reglementare se pot autosesiza pentru a da explicaţii populimii care cară apa cu peturile de la ţâşnitorile publice, de la vecini, din puţurile gândirii lui Gelu Stan şi de la cisternele firmei de stat pe care o manageriază spre profit împotriva celor pe care, cică, îi deserveşte.

GECO 9 - octombrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Acţiunile Galfinban

Din lecturarea site-ului BVB am aflat că la o societate ...

Campania electorală

Ioana Băsescu a primit 5 ani de închisoare cu executare ...

Îndoielile nu pot f

Un muzician, un actor, un preot, un medic. Voci contra ...