logoImpact EST nr. 868 - 23.04.2021

Zilele trecute ne-au vizitat la redacţie câţiva locatari din Asociaţia nr. 130 centru, din blocurile Paltin 2A şi 2B, al căror necaz a fost expus în Impact-est. Pe scurt, oamenii aceştia nu mai ştiu unde să se ducă, pe la ce uşi să mai bată, cui să mai trimită memorii cu privire la deja arhicunoscuta şi celebra retrocedare a străzii de acces în blocuri precum şi a canalelor de utilităţi aferente blocurilor în discuţie şi a Hotelului Faleza.

Cu această ocazie, contribuabilii aceştia, oamenii Republicuţei, ne-au pus la dispoziţie răspunsul Primăriei Galaţi trimis atât la Prefectură, cât şi la Asociaţia de locatari (vezi facsimil).

Ne uităm la hârtia cu răspunsul lui Stan, o întoarcem pe faţă şi pe dos, apoi ne facem cruce şi ne apucă revolta. Oameni buni, hârtia cu pricina e scrisă doar pe jumătate de pagină, în fugă, la mişto, într-o bătaie de joc greu de imaginat, acest aşa-zis răspuns fiind iresponsabil, manipulator şi idiot. Practic,  Primarul „care este” se spală pe mâini cu nonşalanţă, aruncând vina retrocedărilor de aiurea, în cârca Tribunalului Galaţi şi a sentinţelor sale rămase definitive şi irevocabile. Adică, mama ei de Justiţie, ce căutaţi voi la noi, nu avem noi, Primar, şi Primărie nici o treabă.

Or, oamenii aceştia, pe bună dreptate spun, din contră, că „jafurile penale” sunt la Primărie, că vina aparţine acesteia, iar indivizii, funcţionari sau aleşi, trebuie să răspundă penal pentru faptele lor şi că nu se vor lăsa până nu-i vor vedea după gratii pe vinovaţi.

Păi, măi, Stane! Tu trebuia să răspunzi la nişte întrebări fireşti, normale, de bun simţ, în conformitate cu legislaţia, nu să dai un răspuns gen „cai verzi pe pereţi”. De ce în acest document nu se spune nimic despre situaţia aberantă în care Primăria este parte, prin domeniul public şi nu a întreprins NIMIC, dar absolut NIMIC, pentru apărarea acestuia?

De ce nu spuneţi nimic despre o eroare judiciară certă, realizată cu contribuţia directă a Primăriei, datorată unor falsuri în acte comise de funcţionarii voştri, cu miros de corupţie de la o „poştă”?

Oamenii aceştia se aşteptau de la tine, d-le Primar, nu la un răspuns sec, de rutină, ei aşteptau motivele şi mai ales culpabilităţile, urmare cărora s-a ajuns la situaţia anacronică şi ilegală întâmplată, precum şi eventualele căi de ieşire în care Primăria se va implica pentru rezolvarea problemelor reclamate.

Acum,  stăm şi ne întrebăm (avem voie să gândim, nu?) cine sunt VINOVAŢII din Primărie, cum a putut fi la rândul ei Justiţia gălăţeană aşa strâmbă în balanţă şi chioară în decizii.

Aceste terenuri au fost retrocedate, după cum spun cei ce reclamă, prin încălcarea flagrantă a Legii 10/2001 şi respectiv a Normelor metodologice de aplicare a acesteia, art. 10.3 şi 11.5. Cum dracu’ să retrocedezi stradă betonată, amenajări de utilitate publică precum guri de vizitare şi tuneluri (apă rece, apă caldă, termoficare tur-retur, canalizare, gaze), care în baza respectării Legii 10/2001 nu trebuiau sub nici o formă să facă obiectul retrocedărilor? Cum să afectezi blocuri întregi PALTIN 2A, PALTIN 2B, DAFIN şi GORUN, cu patru şi zece etaje, mai precis 48 şi respectiv 136 de apartamente, iar pe voi cei din Primărie, nici în cur să vă doară?

Răspunsul tău, măi, Stane, este scandalos. Care este culpabilitatea expertului Primăriei, d-le Primar? Care este şi cum se explică, d-le Stan, culpabilitatea Comisiei constituită în baza Legii nr. 10/2001 formată din „celebrul” Gurzu Marcel şi Ştefan Aurelian, plus Toderaşc Anca-Oana? Aţi avut vreo secundă în vedere problema responsabilităţii Autorităţii Publice Locale, menite să apere comunitatea locală aplicând corect legile (în particular Legea 10/2001), iar când situaţia o cere să reprezinte corect interesele contribuabililor în faţa instanţelor de judecată? NU, Domnule Primar, Primăria (reprezentanţii ei, jurişti, case de avocatură) nu s-au prezentat niciodată la procese! Oare de ce? Uite, noi încercăm, de bună credinţă faţă de dumneata, d-le Stan, să te avertizăm să nu mai semnezi ca Primarul, acela „de la coada vacii”, că o să dai cu subsemnatul de o să se termine pasta din pix. Haide să-ţi spunem una bună de tot, întâmplată de curând în Primărie, când un domn vice ţinea audienţe. Cică un petiţionar vine cu o hârtie prin care demonstra că are dreptate, invocând ştampila şi semnătura dumitale, Primarule Stan, la care unul de pe „margine”, unul Gurzu, a replicat, lăsând asistenţa mască: „Semnătura asta nu are nici o valoare, a semnat şi EL fără să ştie, aşa că poţi să te ştergi la cur cu ea”. Tare, nu? Folclor? Nu prea credem! Pentru că „sursa” este autentică şi am auzit „citatul” repetat prin cafenele, birouri, pe la colţuri, făcând deliciul asistenţei.

JAP 3 - octombrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DIICOT–S.C. s-a ju

Ordonanţa dată la comandă a condus la prescrierea faptelor Despre Cătălin ...

Gupta şi colosul s

Financial Times, citat de Ziarul Financiar, aduce din nou în ...

Îndreptare

Bună dimineaţa, Doamna Senator! Îmi prezint eu scuze în numele ...