logoImpact EST nr. 860 - 05.03.2021

Inspecţia Judiciară pentru Procurori din cadrul CSM a declanşat un control la parchetele instanţelor din ţară în vederea identificării numărului de dosare mai vechi de cinci ani de zile, precum şi a cauzelor care au dus la această stare de lucruri. Concluzia nu putea fi decât una a pasării sau dispersării răspunderii: anatema a căzut asupra poliţiştilor judiciarişti, iar acolo unde nu s-a putut, a apărut scuza cu volumul mare de dosare per procuror.

În continuarea Raportului, preşedintele IJ pentru Procurori din CSM, Rica Vasiliu şi vicepreşedintele Gheorghe Stan arată că parchetele instanţelor de pe raza Curţii de Apel Galaţi, la capitolul „Tergiversarea cercetărilor de către organele de poliţie judiciară, în pofida măsurilor dispuse de procurori” intră la coada plutonului. Acestea sunt Parchetul Judecătoriei Lieşti, al Judecătoriei Brăila, Parchetele Tribunalelor Brăila şi Galaţi, precum şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, scheletele din fişete cifrându-se la 68 de dosare.

Ia să vedem ce au de spsu, faţă de această acuzaţie, Dănuţ Lefter, inspectorul şef al IPJ Galaţi, dar mai ales unul dintre adjuncţii săi, Daniel Miron, cel care coordonează direct investigaţiile criminale şi poliţiştii judiciarişti.

La nivel naţional, situaţia scheletelor din fişete este dramatică, deoarece, la finele anului 2013, la PÎCCJ, se aflau înregistrate 3799 de cauze mai vechi de cinci ani (perioadă în care multe fapte se prescriu). Dintre acestea, 234 de dosare aparţin DIICOT, iar 56 aparţin DNA.

R.I. 26 - septembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...