logoImpact EST nr. 867 - 21.04.2021

La luni bune după Colectiv și declanșarea curentului de restartare a politicii românești, Partidul Național Liberal, cel puțin la Galați, dovedește că este printre cele mai nereformate grupări politice. Mai mult, propunerea pentru fotoliul de primar arată chiar că “săgeata” se poate pleca în jos și întoarce în timp.

Pe 22 ianuarie, liberalii gălățeni le vor prezenta liderilor partidului, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, mărgica pe care au făcut-o ei după mai bine de șase ani de scremete interne, candidatul pe care îl vor aduce în fața gălățenilor în cursa pentru Primărie. Acesta este nimeni altul decât Nicușor Ciumacenco, fostul viceprimar mână-dreaptă a lui Dumitru Nicolae, cel care a candidat independent în 2012 pentru fotoliul de edil-șef numai ca nu care cumva să rămână PSD-iștii neîmpăcați la ideea că n-au avut ei șansa lor la butoanele Galațiului şi în mandatul 2012-2016.

Ei bine, după episodul independent, aciuat în PD-L-ul pe a cărui ușă nimeni nu mai voia să intre, să nu care cumva să fie văzut în sediu, Nicușor Ciumacenco a ajuns astăzi candidatul de primar al liberalilor din Universității 6.

Evident, nu s-au mai găsit între atâta amar de membri vreun doctor, vreun profesor, vreun om integru și coerent care să reprezinte valorile liberale în cursa pentru Primărie, cu onoare măcar dacă nu și cu succes.

Practic, nu doar că n-au fost în stare să aplice diverse proceduri bazate pe statut și reprezentativitate pentru a nu intra sub papucul portocaliilor – să ne amintim că, la Galați, ar fi fost cu atât mai ușor în condițiile în care aceștia mai constau din Ciumacenco, Resmeriță și mult-hulitul Mircea Toader. Dar liberalii gălățeni li s-au predat singuri, cu bucurie se pare, punând în fruntea demersului lor electoral local un „reevaluat” cum ar spune Traian Băsescu de după perdeluța fluturândă.

Toți oamenii lui Dobre

Practic, la fel ca în 2008, dar mai ales ca în 2012, liberalii s-au lăsat şi de această dată la mâna lui Victor Paul Dobre. Ele este cel care l-a „inventat” pe Marius Stan.

În 2008, în urma unor neînțelegeri politice pe plan local dar și al unei lipse de susținere de la nivel național (Partidul Verde), Ion Ștefan, fost director Apă Canal, înființa Alternativa Ecologistă și îl lansa, la Teatrul Muzical, pe obscurul pe atunci Marius Stan drept candidat de primar.

La câteva săptămâni doar, Victor Paul Dobre întrevede geniul „edilic” al lui Marius Stan, îl „transferă” la PNL și-l lansează candidat de primar fix în aceeași sală a Teatrului Muzical. Iată mai jos  imagini de pe vremea când fostul fotbalist probabil se jura pe verde că el nu va tăia teii, nu va tolera ascunderea nivelului de poluare la Galați, nu va mai tolera construcțiile pe spațiu verde și alte vrăjeli ecologiste…

Mihai Angheluță jr. www.madeingalati.ro 29 - ianuarie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...