logoImpact EST nr. 850 - 01.12.2020
logo

logo

De ceva vreme administratorul unei companii gălăţene care prestează servicii cu forţă de muncă externă în Combinatul Siderurgic Librty Steel Galaţi, patronat de către Sanjeev Gupta, Preşedinte executiv al GFG Alliance, atrage atenţia tuturor decidenţilor din Combinat despre halul în care se fură din profitul patronatului şi din salariile mizerabile ale combiniştilor, prin licitaţii măsluite fix de către cei plătiţi bine ca să reprezinte interesele patronatului în relaţia cu terţii. Sunt acuzaţii grave la adresa capilor Direcţiei Comerciale a Liberty House, care orchestrează licitaţiile favorizându-şi neamurile şi sponsorii, oferind contracte cu tarife de la 30 lei/oră/om până la 50 de lei/oră/om, tarif cu care a fost încheiat un contract în valoare de peste 21 milioane de euro.
Preşedintele şi patronul Sanjeev Gupta poate ordona un audit extern pentru a verifica toate acuzaţiile pe care le aduc petenţii noştri, căci cel al Controlului Financiar Intern nu a fost luat în serios, atâta timp cât corupţia este activă. Rezultatul îl vom face noi public, desigur, cu acordul Preşedintelui Gupta şi al auditorilor.

24 de persoane cheie au fost avertizate asupra faptelor lui Bulboacă

În Impact-est din 29 iunie şi din 6 iulie, anul 2018, am scris despre faptele de arme ale binonului Ivaz-Bulboacă, articole care îi pot fi traduse lui Sanjeev Gupta, uşor de găsit în arhiva electronică a ediţiei online, tastând la secţiunea „căutare” numele „bulboaca” sau „ivaz”, ori în colecţia ediţiei tipărite din Redacţia Impact-est, sau din colecţia Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechea” .
Dar să revenim la bulboaca din Combinat!
În data de 3 februarie 2020, următoarele persoane cu putere decizională din Liberty House Galaţi au primit un mail prin care li se atrage atenţia asupra halului în care a fost negociat contractul de mentenanţă permanentă în Laminarul de Benzi la Cald, pentru o perioadă de 24 de luni de zile.
Iată-le: Bogdan Grecu, Corina Chiriac, Emil Rău, Silviu Mârzac, Rodica Barbu-David şi Ionel Borş şi Ionel Borş (din eşalonul 1), Alecu Bulboacă, Gabriela Codrescu, Carmen-Bianca Ivaz, Ionel Onel, Radu Ştefan, Silviu-Marcian Tudorache, Laurenţiu Bălănică, Dănuţ-Cristian Petrişor, Gabriel Ciprian Conschi, Ana-Sorina Porumba, Florin Chiper, Ionuţ-Ciprian Grigore, Daniel Boros, Viorel Andrei, Emilia Toma, Mihaela Crăciun şi Mirela Gătin.
Întrebarea este dacă cei înşiruiţi în acest insector cu putere de decizie în Combinatul Liberty au întreprins ceva şi dacă şi-au informat patronatul care îi plăteşte regeşte pentru a călări pe deşelate populimea muncitoare care numără 5081 de suflete chinuite.
Avem şi dovada scrisă de către petentul Impact-est în care este redat dialogul dintre administratorul unei firme şi Alecu Bulboacă, unde acesta dictează preţurile ofertelor pe oră şi pe om, încât o firmă în care este implicat fratele lui, să câştige licitaţia. Desigur, nea Bulboacă se înfuptă de la fima în care este implicat fratele prin Persoana Fizică Autorizată care este nea Alecu B.!
Până vom intra pe fondul halului de negociere a licitaţiilor cu plic închis-deschis, să vedem cine sunt o parte din personajele care au cunoştinţă de halul în care este furat, atât patronul, cât şi muncitorimea.

Salariile muncitorilor din Liberty sunt mai mici de cât ale celor din firmele externe

Directorul general Bogdan Grecu a afirmat că firma Liberty traversează o criză economică profundă, cu toate că pentru anul fiscal 2019, Liberty Galaţi apare în TOP-ul întocmit de IMM pe poziţia a cincea la categoria „întreprinderi mari”, realizând cu 5081 de salariaţi o cifră de afaceri de peste cinci miliarde de lei şi un profit net de circa 29 milioane de lei, şi sunt nevoiţi să plătească muncitorii din Combinat cu salarii mult mai mici în comparaţie cu cât sunt plătiţi muncitorii din firmele externe, care lucrează pe platforma siderurgică.
Deşi un raport recent al Controlului Finaciar Intern (C.F.I.) a relevat clar neregulile grave descoperite la negocierea şi contractarea forţei de muncă externe, faptele de corupţie continuă, chiar dacă 24 de persoane-cheie au fost sesizate.
Să facem o rapidă trecere în revistă a acestora.
– Rodica Barbu, cu numele de scenă „Olteanca”, este directorul comercial, adusă în primăvara anului 2019 de la falimentara Electroputere Craiova. Este şefa directă a lui Alecu Bulboacă.
– Carmen Ivaz-madam „binom” este adjuncta directorului comercial, colaboratoarea directă a lui Alecu Bulboacă. Este fişată ca fiind un personaj controversat, care coordonează „serviciile interne”, unde sunt angrenate foarte multe firme cu chicuşul reglat să curgă, nu să picure!
– Mirela Gătin – directorul Direcţiei Juridice, cea care verifică legalitatea contractelor cu forţa de muncă.
– Ionel Onel – este directorul pe Protecţia Muncii (mă rog, Siguranţa şi Sănătatea în Muncă) şi verifică angajaţii care furnizează forţa de muncă externă.
– Aida Nechifor – este membru în Consiliul de Administraţie şi directorul Direcţiei Financiare, cea care, „filtrează” (aprobă) toate solicitările cu forţa de muncă externă. Nici ea nu a avut vreo reacţie neintervenind după ce a văzut raportul C.F.I. , din care a reieşit modul în care se scurg banii din Liberty House în sacii unor salariaţi cu putere de decizie.
Pentru ediţiile viitoare am păstrat nouă personaje care ştiu cum este furat patronatul.
Un rezumat al acestui articol, precum şi a celor care vor urma, vor fi traduse în limba engleză şi transmise pe mailul lui Saneev Gupta şi al CEO-ului Neil Barrell, lucru pe care ar trebui să-l facă directorul de comunicare al Combinatului, Dorian Dumitrescu, că doară de aia este plătit, nu să trâmbiţeze doar măreţele realizări, care sunt în firescul oricărei companii.

Gelu CIORICI 13 - noiembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Lungul drum al Româ

Mulţi români uită că aderarea în 2007 la Uniunea Europeană ...

Ambasadorul SUA la B

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, ...

Situaţia sectorului

Ministrul Adrian Oroş a participat la şedinţa de lucru organizată ...