logoImpact EST nr. 900 - 28.01.2022

Măi, fraţilor, din ce în ce mai mult am convingerea că după alegerile locale ne-am căptuşit bine de tot, adică am scăpat de draku şi am dat peste ta-su, sau ăia vai de mama lor, ăştia fără mamă, fără tată. Ca să vă daţi seama câtă dreptate am, o să reiau tema consilierilor personali a „primilor aleşi” de la municipiul Galaţi şi de la judeţ.

Mariuse, păi tu ştii fotbal, de ce atâţia consilieri-mingicari?

La municipiu, între timp am aflat mai bine cine împarte cele patru posturi şi o să vă spun imediat.

Păi, unul este dat de sport (domeniul primordial şi important al Primarului), om de casă, fotbalist ca şi Stan. Al doilea este oferit şoferului, sau fostului şofer al fostului Preşedinte de Club de Fotbal. Al treilea i s-a cuvenit (aşa cum am mai scris) managerului de iluzionişti, iar al patrulea unui contabil sau economist tot de pe lângă Combinat şi fotbal, cu un cv slăbuţ de tot, un nimeni pripăşit tot pe lângă fenomenul FOTBAL. Noi nu mai credem (că ne putem trezi), că Primarul s-a lepădat de dragostea vieţii sale, de raţiunea existenţei, iată până aproape de pensie, şi că are puterea şi voinţa sau priceperea şi inteligenţa de a fi PRIMAR. Nu e zi să nu deschidem televizorul şi pe toate programele să apără aspecte legate de OŢELUL, alăturat fiind chipul lui Marius şi interviurile. Alo!, Domnu!, Trezirea! Sunteţi doar Primar şi atât. Eh, ce să-i faci, asta am vrut, asta avem! În curând toţi vom juca fotbal cu burţile goale, rupţi în cur şi fără cimitire suficiente. Uitasem. Prin târg se zvoneşte că cineva, nu oricine, l-ar fi întrebat pe Oprescu de la capitală: „Băi, Sorine, cine este Aurel Vlaicu ăsta? La care edilul s-a uitat la el îngândurat spunându-i: “Habar n-am.” Clar, nu?

Consilierul Ciupercă: 40 milioane leafă

Şi ca tabloul să fie complet, nu cumva să credeţi că la judeţ stau lucrurile altfel. Nu! Precum Tandea şi Mandea. Aici, consilierii personali sunt şi mai tari. Cică o doamnă provine din rândul celor care ţin cu câinii şi-l apără pe Lăbuş, iar altul, peniţar subţire, „cântăreţ” de curte al epocii apuse.

Dacă  la aceştia mai adăugăm şi Country Managerul Republicuţei, neica nimeni demolator de la falimentul IAS Tg. Bujor şi director la un spital-dispensar într-un oraş mai mic decât comunele Pechea sau Matca, avem dimensiunea dezastrului care ne-a cuprins. Dar şeful de cabinet al domnului doctor, cine este? Nimeni altul decât miliţianul Cristea, pensionar, fost şef de miliţieni la Sidex, eroul asocierii prin complicitate, relatată de media, a tuturor jafurilor de la Sidex. Îmi vine în minte celebra sintagmă: „Fiecare popor îşi merită conducătorii”. În definitiv noi i-am ales, ca proştii. Care NOI? Aha! Păi cei de la ţară cu dinţii vineţi de băutură, îndobitociţi de muncă, foame şi neajunsuri, cu olecuţică de carte sau deloc, cei de la oraş, casnice şi pensionari, boschetari şi rachieri de cârciumi ale cartierelor, ţiganii şi cocalarii, adevăratul electorat care merge la urne şi care hotărăşte soarta NOASTRĂ, a tuturor.

N.B. În ultima clipă am aflat de încă un fotbalist „cu carte multă” proţăpit şef de Primar, într-un departament nou înfiinţat, cel al spaţiilor de agrement, baze sportive şi altele. El se numeşte Ilie Hagioglu. Şi uite-aşa au ajuns fotbaliştii să conducă oraşul.

Titi Chioru 28 - septembrie - 2012

2 Responses so far.

  1. nineta spune:

    Ai scris numai tampenii idiotule! Te-a pus ca pe vremuri securitatea?

  2. tureltan spune:

    Din pacate se adevereste!!!!!!!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Gelu Ţăranu, adic

Gelu Radu a pus un picior ca un stabilopod în ...

Deficit de 18 judec

O fi ea extrem de grea, sau aproape imposibilă admiterea ...

Jupân Pucheanu taxe

De când e primar,don Pucheanu a dublat taxa de habitat ...