logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Despre contraperformanţele manageriale ale penelistului Constantin Tacea, care a făcut praf şi pulbere câteva sute de mii de euro din banul public alocat SC Cons Management „Parc de Soft” de către Consiliul Local Municipal şi Consiliul Judeţului Galaţi, ca acţionari ai acestei entităţi, am tot scris până am stârnit furia răzbunătoare a mamei – magistrat şi a celui care-l susţine şi protejează politic, preşedintele judeţenei penele şi vice la nivel naţional, Victor-Paul Dobre. Acum, C. Tacea a fugit din funcţia de manager al Parcului de Soft, funcţie în care a fost numit politic, în 2012, de către tătucul V.P. Dobre, ascunzându-se în preaviz, crezând că legea nu-l va obliga să justifice halul în care şi-a bătut joc de banul public.

 

Datorii la chirie, circa 200.000 de euro

 

Aşa cum am mai spus, din anul 2012 până la zi, SC Cons Management „ Parc de Soft”, a refuzat prin managerul său politic să plătească chiria către proprietarul clădirii SC NAVROM Centrul de Afaceri SA Galaţi, asta în condiţiile în care cei cinci salariaţi, în frunte cu Tacea, facturau lunar chirie şi utilităţi către firmele care activează în acel ditai blocul cu cinci nivele. Aşadar, lăudându-se că are spatele asigurat de către V.P. Dobre, C. Tacea a acumulat datorii la plata chiriei de 830.730 lei noi, ceea ce înseamnă circa 200.000 de euro. Tot managerul Tacea a refuzat să mai plătească utilităţile, începând cu luna februarie, până a fugit în preaviz, suma restantă fiind de 26.782 de lei noi.

Mai mult, se pare că a încheiat şi anul fiscal 2013 tot cu pierderi, chit că cei doi acţionari, CLM şi CJG, au pompat în toamna aceluiaşi an câte 150.000 de ron, cu titlu de majorări de capital. Şi cei doi acţionari, şi instituţiile abilitate ale statului, Camera de Conturi a Judeţului Galaţi şi DGFP Galaţi ştiau de pierderile de circa 309.000 ron în anul fiscal 2012, în condiţiile în care Parcul de soft are doar cinci salariaţi, încasează chirii şi contravaloarea utilităţilor, fără să le plătească proprietarilor nici un leu, ca chirii, din 2012 la zi, valoarea fiind, cum am mai spus, de 830.730 lei.

Susţinut fiind de către V.P. Dobre şi de către ex-vicepreşedinta CJG, Tania Bogdan, dar şi de umbra profesională a mămicii, managerul C. Tacea s-a auto-rejectat în firma sa privată odată cu scoaterea penele de la guvernarea locală şi formarea altor majorităţi politice în CLM şi CJG.

 

Întrebări pentru instituţiile abilitate

 

  1. Din ce motive şi-a prezentat C. Tacea demisia din funcţie?
  2. Care este contravaloarea activităţilor desfăşurate de C.G. Tacea în folosirea banilor de la bugetul statului?
  3. Cum au fost finalizate actele de control ale Camerei de Conturi a Judeţului Galaţi, de supraveghere şi verificare a activităţilor financiar –bugetare ale numitului C. Tacea?
  4. Cum se justifică, în lipsa unui elementar echilibru şi a unui profit, activitatea numitului C. Tacea?
  5. Şi-a îndeplinit Constantin Tacea criteriile stabilite de către CLM Galaţi şi CJ Galaţi, pentru salariul încasat?
  6. Care este cuantumul salariilor încasate de către managerul C. Tacea în condiţiile în care SC Cons Management „Parc de Soft” se înregistrează cu pierderi?
  7. Cine răspunde, ca persoane, în solidar pentru îndeplinirea criteriilor de performanţă ca manager şi a fişei postului?
  8. Care este cuantificarea corectă dată de către CJG şi CLMG sub aspectul cheltuielilor, raportată la veniturile realizate?
  9. Cine se face vinovat de confirmarea – neconfirmarea cheltuielilor bugetare aflate tot timpul în pierdere, efectuate de către C. Tacea?
  10. Rugăm Curtea de Conturi a României şi Camera de Conturi a Judeţului Galaţi pe care le-am sesizat şi o să le resesizăm, să procedeze prin autosesizare, pe care noi am făcut-o/o facem cu bună-credinţă, fiind vorba de banul public, să pornească cuvenitele verificări, prin care să stabilească, sau nu, realitatea acestor aspecte, în vederea stabilirii veridicităţii bazată pe acte, sau a neveridicităţii celor afirmate mai sus.

Dar, ca proaspăt mediator, făcut la Centrul de Mediere Craiova contra sumei de circa 80 de milioane de lei vechi, C. Tacea poate răspunde şi singur şi în temeiul legii de faptele sale manageriale, că tot s-a specializat el să citeze din NCPC proprietarilor care îl tot roagă să le achite plata chiriei şi a utilităţilor.

Redacţia Impact - Est 4 - iulie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...