logoImpact EST nr. 893 - 05.12.2021

DNA-Structura Centrală şi structurile sale teritoriale sunt instituţii necersare ca sarea în perioada aceasta de consolidare a democraţiei, a legii şi aplicării unitare a acesteia fără ingerinţa politicului, aşa că este nevoie să fie conduse de către procurori profesionişti, cu ştiinţă de carte şi nu neapărat cu cărţi scrise, cu statură morală şi psiho-profesională de neîndoit.

Că Structura Teritorială Galaţi a DNA a fost dusă de multe ori în derizoriu prin derapajele profesionale şi morale ale (încă) procurorului şef Gh. Ivan (pe 7 noiembrie i-a expirat mandatul şi delegaţia), am demonstrat în Impact-est şi în emisiuni de televiziune, NUMAI  cu documente.

În ediţia de faţă vom discuta despre rocada ticăloasă şi premeditată la care visează Ivan şi Aghiniţei, pe care a adus-o la DNA-ST Galaţi de la Parchetul Tribunalului Brăila, unde făcuse un tandam de tristă amintire pentru Justiţie.

Suntem siguri că monitorizarea Impact-est de către CSM, DNA-Structura Centrală şi Parchetul General le va stopa parşiva premeditare, Ivan urmând, de fapt, să rămână la butoane.

Tandemul de tristă amintire a băgat nevinovaţi la puşcărie

Ivan a ştiut câte dosare de mare corupţie a ţinut în nelucrare din septembrie 2004, de când a fost numit procuror-şef al DNA-ST Galaţi, faptă care i-a atras şi respingerea unei noi candidaturi din partea Inspecţiei pentru Procurori a CSM. De aceea a şi premeditat cooptarea ca procuror DNA a fostei subalterne de la Tribunalul Brăila, cu care făcuse tandem, Mariana Aghiniţei.

Documentele pe care le-am analizat şi care au făcut obiectul multor articole publicate în Impact-est, denotă că Ivan şi Aghiniţei, ca procuror şef, respectiv adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, au siluit şi măcelărit actul de justiţie pe raza judeţului Brăila. Şi v-am prezentat celebrul caz Ciprian Grosu care a fost arestat nelegal prin ancheta realizată de cei doi, dar şi cazul celor şase denunţători, versus ofiţerul DGIPI Brăila, în care Diana Alexandru şi Ivan, de data asta ca procurori ai DNA, au încălcat iarăşi legea, aspect menţinut în dispozitivul sentinţei pronunţată recent în acest dosar, de către Tribunalul Brăila.

Iată cum Ivan în numele încălcării legilor şi a subordonării procurorilor şi judecătorilor din judeţele Brăila, Galaţi şi Vrancea, doreşte să facă rocada bugetarilor cu omul lui pe care l-a adus special şi premeditat de la Brăila.

Finalitatea urmărită de legiuitor este încălcată

Nu numai că este încălcată finalitatea urmărită de legiuitor prin accederea la funcţie dar, Gh. Ivan, văzând că nu mai poate fi şef, şi-a adus cu ajutorul lui Mihai Papici, şef Secţie Urmăriri Penale din cadrul DNA – Structura Centrală, fosta subordonată, pentru ca el să conducă în mod real DNA-ST Galaţi. Surse judiciare mai afirmă că scopul sau finalitatea legii privind conducerea DNA-ST Galaţi este în mod practic deturnat printr-o manevră (rocadă perversă) de către „Marele Ghiţe”, aspecte pe care noi le-am semnalat şi le vom semnala CSM-Secţia pentru Procurori.

Gelu CIORICI 9 - noiembrie - 2012

3 Responses so far.

 1. informatorul spune:

  Mai documenteaza-te… Nu mai scrieti prostii… cei doi chiar isi fac treaba, au muncit ca oamenii ca tine sa stea linistiti in casa fara arme de protectie… Domnul Ivan a fost intodeauna corect si a infaptuit actul de justitie cu respectarea legii (a arestat interlopii din Braila si a facut ordine). Lasa oamenii sa-si faca treaba si nu mai face jocul altora…
  Schimba subiectul ca incepe lumea sa se prinda de ce tot scrii…

 2. Rodica spune:

  Mai amatorilor, nu mai scrieti dupa ureche. Doamna procuror Aghenitei se numeste Mihaela si nu Mariana si este unul din cei mai verticali profrsionisti. Acum ca a calcat pe bataturi mafia galateana, i-su inscenat dosarul Boldea. Mai bine a-ti scrie despre asta.

 3. Iaca, dau frâu liber dorintei mele de dreptate chiar daca, realizez ca nu o voi gasi niciodata prin tarisoara asta. Incerc sa fac opozitie fata de cei doi aparatori neconvingatori ai numitei Mihaela A….(imi este lehamite sa-i pronunt numele) si le pun urmatoarele intrebari :
  – cine este profesionista verticala ? Duduia MA ? Pai poate ar trebui sa stiti ca de la data cand a fost destituita din functia de prim procuror adj si mai ales dupa ce a fost respinsa la testul psihologic sustinut cu ocazia concursului pentru postul de prim procuror la Parchetul Braila, pentru instabilitate psihica, duduia nu a mai instrumentat vreun dosar de cercetare penala, ea fiind doar un penibil procuror de sedinta. Daca stiati asta si ati laudat-o, sa va rusinati, de nu ? ati aflat acum si va veti rusina de aici incolo.
  -Stiati ca in perioada de trista amintire, pentru Parchetul Braila, a anului 2000, numitii de mai sus au proferat amenintari directe a judecatorilor, alterand grav actul judecatii si actul de dreptate ?
  -stiati ca au fost judecatori demni si cu onoare nepatata care neacceptand un asemenea comportament au dat declaratii, ani intregi, la CSM, ca urmare a plangerilor penale pe care duduia AM, le-a formulat impotriva acestora pentru ca nu s-au supus regimului si amenintarilor ei ?
  -stiati ca atunci cand dosarele instrumentate de AM si cativa dintre cateii ei, au ajuns la alte instate, deci in afara ariei sale de influienta prin amenintari directe, aceasta a sufocat pe procurorii care sustineau cauza in instante, prin apelari telefonice saptamanale in care sustinea vinovatia si celor judecati si cerandu-le sa sustina acelasi lucru in instante, chiar daca din dosare rezulta contrariul ? Noroc ca in anumite instante, inca mai functioneaza actul judecatii impartiale si dreapta judecata.
  -stiati ca multe din dosarele, cu arestari supramediatizate, instrumentate de aceasta ,,profesionista,, s-au solutionat cu solutii de achitare, definitive ?
  -stiati ca toate examenele sustinute de numita AM de cand este procuror, au fost niste esecuri in lant ? Si in acest caz unde este profesionalismul ? Stie Rodica unde e ?
  -eeheee !!! nu stiti multe sau stiti si nu vreti sa sa fie auzite. Se poate scrie o carte cu nelegiuirile si nemernicia acestui cuplu. Dovada ca inca este un cuplu care functioneaza, este si articolul generator al acestor intrebari. Nu voi fi eu cel care o va scrie, dar m-as bucura sa aud ca mai exista, si lege, si dreptate, prin tarisoara asta.
  No, pai daca, tot se stie despre o ancheta a DIICOT-ului cu privire la oarece activitate infractionala a numitei AM, apai iata si un pont pentru anchetatori – nu stiu cat de adevarata este informatia, dar merita verificata – poate mai iese vreun capat de acuzare, chiar daca presupusa infractiune ar putea fi prescrisa. O amintesc doar pentru ca, efectele pecuniare ale acesteia se manifesta si in prezent prin pagubirea statului caz in care se poate sustine ca infractiunea-daca aceasta a existat- continua si acum. Ia purcedeti domnilor anchetatori de la DIICOT la verificarea dosarului de admitere la teza de doctorat a numitei AM si verificati daca Recomandarea institutiei unde isi desfasoara activitatea candidatul la admiterea pentru acest doctorat, apartine institutiei unde lucra AM – adica Ministerul Public si nu cumva, aceasta provine de la o alta institutie a statului. Sursele mele imi indica faptul ca niciodata, Parchetul General cu a facut o asdemenea recomandare.
  Chiar daca informatia nu va fi veridica, gandesc ca si pentru cazul in care aceasta persoana AM va fi deferita justitiei, pentru alte fapte, ea va primi ceea ce a meritat. Iar daca nu, exista un Dumnezeu, care le randuieste pe toate si ne pune in situatia de a face plata pentru greselile si nemernicia fiecaruia dintre noi.
  Ati ghicit ! Sunt o victima a acestui personaj odios .

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF