logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

V-am trimis cele trei scrisori precedente (prima, referitoare la anumiţi consilieri ai dvs., a doua, referitoare la şefi i de servicii secrete moşteniţi de la predecesorul dvs. Traian Băsescu, iar a treia, referitoare la şefii de parchete numiţi în 2013 de ex-preşedintele Băsescu, în tandem cu premierul Ponta) pentru a vă pune în temă şi a lua deciziile pe care le aşteaptă majoritatea românilor care şi-au investit speranţele în edificarea unei Românii normale sub preşedinţia dvs. Am făcut acest demers şi cu intenţia de a nu ajunge la final de mandat în postura de a afirma ca fostul preşedinte Emil Constantinescu că aţi fost înfrânt de sistemul serviciilor secrete sau de a declara ca fostul preşedinte Traian Băsescu că serviciile secrete tind să devină incontrolabile.

Controlul procesului electoral

Deosebit de grav este că SRI şi alte servicii secrete au fost implicate şi în procesul electoral în timpul celor două mandate prezidenţiale ale lui Traian Băsescu. Astfel, în calitate de prim adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea a fost depistat că a întocmit note scrise, în scop de şantaj şi de compromitere, referitor la trei judecători de la Curtea Constituţională după ce aceştia au acordat aviz favorabil cererii de suspendare a preşedintelui Băsescu, în aprilie 2007. Iar, după suspendarea surpriză din iulie 2012, generalul Coldea a constituit o celulă de criză care livra zilnic materie primă pentru apariţiile publice ale preşedintelui suspendat şi, concomitent, alimenta agenţi acoperiţi din mass media cu materiale de denigrare a adversarilor politici din USL şi de dezinformare a opiniei publice naţionale şi internaţionale.

În zilele de după scrutinul prezidenţial din 6 decembrie din 2009, câştigat, la limită şi într-un mod foarte contestat, de către Traian Băsescu, pentru a împiedica depunerea şi judecarea unei contestaţii din partea PSD pentru anularea rezultatelor alegerilor, generalul Coldea a orchestrat blocarea în trafi c şi reţinerea ilegală a unui senator social-democrat, care ulterior a fost demonizat mediatic şi urmărit penal până la arestarea şi condamnarea sa pentru pretinse fapte de corupţie (alături de un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la care se bănuia că a apelat în vederea înregistrării şi judecării contestaţiei respective). La fel, primul adjunct al directorului SIE, generalul Silviu Predoiu, a fost acuzat că a coordonat ofi ţerii SIE implicaţi în măsluirea votului din străinătate în favoarea lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009, îndeosebi la ambasada României din Paris. Iar la adresa directorului STS, generalul Marcel Opriş, au fost lansate acuzaţii că serviciul pe care îl conducea a manipulat rezultatul alegerilor prezidenţiale în noaptea de 6/7 decembrie 2009, în favoarea preşedintelui în funcţie, în cadrul unei operaţiuni având numele de cod “Taurul”.

Controlul altor servicii secrete

În ultimul manadat prezidenţial a lui Traian Băsescu, SRI a reuşit să-şi impună un control tentacular şi asupra altor servicii secrete. În cursul anului 2009, în fruntea unităţii informative a SPP a fost numit, în urma unui concurs dubios, colonelul Costin Nedelea , un subaltern apropiat al generalului Florian Coldea, iar un alt subaltern al acestuia, locotenent – colonelul Marius Stere, a fost numit şeful unui serviciu din SPP. De asemenea, în vara anului 2014 a fost împuternicit la comanda serviciului secret al Ministerului Afacerilor Interne un alt subaltern apropiat al generalului Coldea, colonelul Gheorghe Nicolae. Sugestiv este şi că, în ultimii ani, George Maior şi Florian Coldea au insistat să se realizeze unifi carea principalelor două servicii secrete ale României, SRI şi SIE, pentru a deţine un control total. Totodată, SRI a căutat să exercite un anumit control şi asupra Inspectoratului General al Poliţiei Române, potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne, care susţin că generalul Florian Coldea îl presa telefonic (îndeosebi pe TO) aproape zilnic pe chestorul Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, adresându-i diverse solicitări sau sugestii privind organizarea unor acţiuni de cercetare penală.

Va urma

21 - martie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...