logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

Pasli cu linguroiul 633Dacă vă era dor şi doriţi să revedeţi, familia Pâslaru, Florin deputatul şi fiul său Alexandru, vor reedita paranghelia pe bani publici pentru a zecea oară în acest an. Lăutăreala-gratarologică numită Festivalul Scrumbiei va mai păpa nişte fonduri de la bugetul local, cu toate că nimeni nu ştie pe ce se duc acestea, nici măcar organizatorii.

Anul trecut, pentru ca nimeni să nu se îndoiască de patronajul manifestării, deputatul PSD Florin Pâslaru s-a aflat în mijlocul manifestărilor, îndemnând la distracţie puţinii muşterii cu slogane şi retorică de bâlci sătesc. În jurul său, un concurs de pescuit organizat în plină prohibiţie, pe vine, cu foi de concurs spânzurate prin boscheţi şi cântărire din mână, ca la piaţă. Apoi trei concurenţi la borşul de peşte: un cameraman la televiziunea deputatului, o echipă trimisă de Manoliu de la Poliţia Locală, să nu rămână Pâslaru fără concurenţi, şi nişte adevăraţi pasionaţi, din Brăila, care le-au stricat apele organizatorilor şi au fost exilaţi undeva la mama naibii, în nişte boscheţi.

Festival pe bani de la buget pentru o firmă de familie

Ceea ce se întâmplă de mai bine de 10 ani ăn Galaţi seamănă cu o taxă de protecţie mascată pe care autorităţile locale o plătesc familiei deputatului PSD Florin Pâslaru din bani publici.

Fiindcă Florin Pâslaru, prin firma Prim Plan SRL, a înregistrat la OSIM marva Festivalul Scrumbiei, autorităţile gălăţene s-au făcut că nu pot găsi alt nume pentru aceste manifestări, gen Sărbătoarea Peştelui sau Scrumbia de Aprilie etc. Aşa încât, până la expirarea dreptului de proprietate exclusivă, timp de peste 10 ani, autorităţile locale au încurajat (a se citi finanţat) cu sume grase afacerile familiei deputatului PSD. Atunci când atribuirile de fonduri spre a fi cheltuite la Festivalul Scrumbiei nu s-au făcut prin încredinţare directă, licitaţiile au fost mai mult decât opace, adesea cu un singur concurent.

Practic, de Florii, în fiecare an, deputatul Florin Pâslaru a putut să dea de mâncare şi de băut, ca orice sărbătorit care se respectă. Dar de ce s-o facă din banii lui?

În rest, formaţii aduse moca de la Teatrul Muzical şi Centrul Cultural Dunărea de Jos, cu artişti, sunetişti şi maşinişti înjurând printre dinţi pentru duminica pierdută pe degeaba, doar cu speranţa unei recuperări în timpul săptămânii.

Aşadar, dacă doriţi să revedeţi, mergeţi pe Faleza interioară, să vă arate Pâslarii cum se distrează pe banii voştri. Noi vă prezentăm, de gust, câteva ipostaze edificatoare de anul trecut. Poate vi se face poftă…

În schimb, familia pesedistului s-a bucurat de 130.000 de lei din bani publici fără să ştie exact pentru ce. Fiul deputatului, Alexandru Pâslaru, deţinătorul firmei PAF Media, cea care a înregistrat la OSIM marca Destivalul Scrumbiei, i-a explicat unui reporter mai insitent că s-au cheltuit bani pentru informarea elevilor din Valea Oraşului, cea care se inundă la prima ploaie sau umflare mai acătării a Dunării, despre importanţa fluviului în economie şi valeneţele pisciculturii. Alţi bani cică s-ar fi dus pe o expoziţie cu produse din peşte şi unelte de pescuit, dar şi alte cheltuieli de care nu-şi mai aminteşte.

Vorba-aia, erau banii noştri daşi fără licitaţie sau cu una de formă tatălui parlamentar pesedist. De unde să ştie el exact pe ce scrie în acte că s-ar fi decontat?

Mihai Angheluţă jr www.madeingalati.ro 29 - aprilie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...