logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021

bacalbasa suleymanCică există un festival al fanfarelor ce se ţine anual, anul acesta fiind organizat la Edirne, în Turcia, unde a mers şi Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos” al Consiliului Judeţului Galaţi. Acum, noi nu avem nimic împotriva participării reprezentanţilor noştri în diferite domenii de activitate, la astfel de manifestări cu caracter internaţional, ba chiar ne bucură dacă se întorc şi premiaţi. Ceea ce nu ne place şi credem că de asemeni tuturor gălăţenilor este faptul că ăştia cu „mapa”, „băgătorii de seamă”, însoţitorii sunt în număr remarcabil, iar alţii sunt total de aiurea pe banii publici, de fapt, în excursie. Noi credem că au apus vremurile acelea când ieşirile în afară ale unor reprezentanţi, mai ales din cultură, erau acompaniate de prezenţa tovarăşilor directori, activişti de resort, a unora de la „ochiul şi timpanul” şi tot aşa. Aş! Acum e ca atunci (ba mai al drakului, pe bani din buzunarul nostru), adică fanfara asta a noastră este însoţită de doi indivizi de marcă, bugetari, ce sug cu conducta de pe silozul cu gozură al trezoreriei statului.

Unul dintre însoţitori e Bolovanul Popii, cunoscut şi ca Sergiu Dumitrescu, director la Centrul Cultural, veşnic şi vajnic vrăjmaş al valorilor autentice cuprinse în sfera de activitate, aservit şi umil, pălmaş la pe-se-de, dar şi al „Înaltului”, protejat astfel de toţi sfinţii. De ce era necesar ca o fanfară de 20 de persoane să fie însoţită de director, numai bunul DUMNEZEU poate şti, din punctul nostru de vedere, şeful de orchestră (fanfară) sau un instructor sau cum s-o numi acolo, era suficient.

Minunea minunilor vine în continuare, anunţându-vă că delegaţia de instrumentişti, de fanfaragii este condusă de însuşi fanfaronul nr. 1 al judeţului, în persoana celui mai tare şi mai mare Preş de Consiliu Judeţean, baronul de Covurlui, Nicolae Ba-cal-ba-şa. Ce o căuta Sulycăman al nostru în Turcia, la un festival de fanfare, numai draku’ poate şti. Chestia este că e pe banii populimii sărăcite şi rupte în cur din Republicuţa Galaţi şi că un Preşedinte adevărat de Consiliu Judeţean se ocupă, bre, de treburi importante, de activităţi cu greutate, de importanţă majoră, nu de stewardizări turistice..

Când judeţul e vraişte, când sărăcia e la ea acasă în Republicuţă, când gălăţenii nu au apă caldă sau chiar rece, când totul moare încet şi sigur, ni se pare impardonabil, indecent, imoral şi sfidător, ca TU, omul numărul 1 (UNU) al judeţului să te duci cu fanfara la turci.

Ce haios, ce demoralizant, ce cinic, ce într-o „dungă” poţi să fii într-o atare situaţie. Se spune că anumite expresii au fost împrumutate, translate prin negura vremurilor în dulcele grai românesc şi de la turci, aşa că SICTIR, BRE!

JAP 29 - mai - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...