logoImpact EST nr. 822 - 06.06.2020

Interesele politice şi de afaceri se împletesc armonios de fiecare dată când este supt banul public cu conducta. De când M.R. Cristea,fost două mandate viceprimar penele, a luat de mânerul politic funcţia de director general al RA-AFDJ Galaţi, a avut grijă, dimpreună cu jupânul Victor Dobre, să-şi asigure şi un Consiliu de Administraţie obedient, în care a plantat numai oameni de paie şi de penele.

Preşedinte ai acestui CA care, chipurile, administrează banul public al Regiei Autonome, a fost ales, prin numire politică, Bogdan Manea. Timp de opt ani, cât M.R. Cristea a încasat leafă de viceprimar pentru a-şi administra bine afacerile cu whisky din Zona Liberă Brăila, Manea, ca patron al SC Primo SRL, a tot primit lucrări prin încredinţare directă din Primărie, finanţate din bani publici.

Şi ca să vă convingeţi, mergeţi şi vedeţi ce sediu şi ce vilă lăţită pe un coţ de stradă i-a crescut lui Manea şi lui Primo SRL. O să vă lămuriţi rapid, căci e mai mare decât Casa de Cultură a Studenţilor, de vizavi. Dar să nu-i confundaţi acareturile lui Manea nici cu Casa Judeţeană de Pensii!

UN alt atârnat în acest CA, dar şi administrator al APDM Galaţi, este Costică Tacea, un alt penelist care a dus în gard Parcul de Soft. Desigur că între timp el a prosperat şi i-a crescut prin imitarea lui M.R. Cristea un ditai Audi Q 7, băieţii renputând circula decât cu tractoarele.

În CA-ul APDM a fost plantat şi tânărul penelist Florin Pălimaru, experienţa lui profesională care tinde către zero, fiind numai bună în a lua decizii privind cheltuirea banului public.

Iar despre dezastrul din aceste regii de stat vom mai scrie în ediţiile viitoare, bugetele lor fiind ciuruite, singurele soluţii manageriale fiind acelea de a reduce drastic numărul de salariaţi.

(G.C.) 26 - octombrie - 2012

Lasa un raspuns


Din categoria „Ori

Cum toate lucrurile evoluează pe lumea asta, cum nu te ...

Liviu Brătescu, Sec

În urma sesizărilor adresate Ministerului Culturii (MC) de către arhitectul ...