logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

Sărăcie şi prosteală. Iuţeală de mână şi de minte. Minciună, manipulare şi persuasiune de popă fundamentalist, sunt câteva dintre ingredientele prin care populimea din ArcelorMittal Galaţi este manipulată, prostită, mulsă, păpată şi mânată în turmă spre unde vrea liderul pe care şi l-a angajat, căci de ales nu poate fi vorba, atâta timp cât nu este coleg de muncă cu ei, cei mulţi, lidereala sindicală devenind, iată, o nouă-veche şi prosperă profesie. Şi în timp ce sindicaliştii din ArcelorMittal fac foamea şi se tund între ei, liderul Gheorghe Tiber şi-a tras cu de la sine putere o primă de 10.000 de euro, iar secretarei Daniela i-a dat o pestelcă de bani, de doar 18.000 de lei. Haideţi să vedem în ce hal de captivitate sunt fraierii de sindicalişti-cotizanţi.

 

Gh. Tiber este acuzat de dictatură

 

Un grup de membri ai Sindicatului Naţional „Solidaritatea” al Metalurgiştilor din România (SNSMR), sindicat la care sunt afiliate şi o serie de sindicate din uzinele ArcelorMittal Galaţi, ne-au transmis o petiţie însoţită de documente, prin care este dezavuată activitatea discreţionară a preşedintelui SNSMR, Gheorghe Tiber.

Acesta este acuzat că nu respectă nici o hotărâre a CNCC sau a Adunării Generale a SNSMR. La ultima Adunare Generală, ţinută la Slănic Moldova, s-a dispus constituirea unui fond din cotizaţii, pentru finanţarea grevelor, dar totul a rămas pe hârtie. Liderul Tiber este acuzat că nu lucrează mai mult de două ore pe zi, adică maxim opt ore pe săptămână, activitate pentru care este plătit cu 2500 de lei în mână, lunar, în afară de cheltuielile pe care şi le decontează fără acordul Biroului Comitetului de Conducere. Totalul cheltuielilor cu salariaţii a ajuns la 10.028 lei, la care se adaugă 500 lei net, salariu pentru contabilă, cuantumuri neaprobate de către Consiliul Naţional de Coordonare şi Conducere.

E drept, atunci când a fost angajat de către sindicaliştii din combinat, Tiber le-a pus o condiţie: „SĂ-MI DAŢI MÂNĂ LIBERĂ!”. Dar, aşa cum acuză sindicaliştii, Gh. Tiber şi-a luat orice libertăţi a voit: de la program până la cheltuirea discreţionară a banilor proveniţi din cotizaţii, una din mâinile sale libere fiind secretara Daniela şi geanta ei prin care sunt plimbaţi banii fraierilor.

 

Membri de sindicat: 965… egal cu 2.325!

 

Petenţii continuă epistola cu situaţia intrării de sume provenite din cotizaţiilor de sindicat reţinute de Administraţie pe statele de plată şi cheltuirea acestora. Şi spun ei aşa: „Situaţia intrărilor din cotizaţii, prin Executare Silită, la un număr de 2.325 de membri, deşi situaţia reală, după mazilirea făcută de Administraţie, este de 965 de membri”.

Dacă ar fi să înmulţim cu 8 lei numărul scriptic şi numărul real de cotizanţi avem două cifre: 18.816 lei şi 8.685 de lei, sumă considerată de către petenţi ca fiind cea reală. Da, dar costurile totale ale Sindicatului, numai cu salariaţii, sunt de 10.028 de lei, repartizaţi astfel: Gh. Tiber – 4.561 lei, David Tiber – 3.643 lei şi Dana Mardare (secretară) – 1.824 lei. Rezultă un deficit lunar de 1.343 lei, dacă ar fi să luăm de bun numărul real de membri de sindicat cotizanţi: 965. Dar, pentru nici o cheltuială nu se dă socoteală organismelor colective de conducere ale sindicatului.

 

Ce dă AMG se decontează tot din cotizaţii

 

Şi, iată, ni se dă un exemplu, o practică de sifonare a banilor din cotizaţiile pălmaşilor, cota de participare a Administraţiei ArcelorMittal, ca diurnă, fiind trecută ca cheltuială tot pe sindicat, deci decontată ca atare.

Aşadar, la o consfătuire care s-a ţinut la Predeal (numai în staţiuni se petrec astfel de chestiuni în care plăcutul îmbină utilul!). Iată şi calculul transmis nouă. Au participat, aşadar, 42 de persoane. Diurna pentru trei zile a fost de 210 lei de persoană, din care ArcelorMittal a alocat 97,5 lei de persoană. Dar, în acte apare că întreaga sumă de 210 lei pe persoană a fost alocată celor 42 de persoane din fondurile Sindicatului. Domnule Tiber, vă aşteptăm cu lămuriri. Căci oamenii au constatat că suma decontată de Sindicat a fost de 44.000 de lei şi scoşi din casieria sindicatului pe numele de Gheorghe Tiber, şi de 18.000 de lei pe numele secretarei Dana Mardare.

Sperăm ca domnul Tiber să aibă documente prin care să-i contrazică pe sindicaliştii pe care îi şefeşte pe bani buni. Şi dacă va putea să-i combată pe pălmaşi, îi vom şi acorda spaţiu redacţional.

Grigore CORBU 20 - iunie - 2014

2 Responses so far.

  1. Rica spune:

    Si nici nu stiti ce nu stiti, despre acet hapsan travstit in pastor de siderurgisti. O hiena fara scrupule. Uitate cum duce masa prostelii si ademeneste gura casca de fraieri laolalta cu gura casca de presa in foame. Un nerusinat expirat.

  2. Rica spune:

    si nu stiti ce nu stiti despre acest hapsan travestit in pastor de muncitori, este o hiena atentie ziaristilor cum duce masa prostirii la ademeniria de gura casca de fraeri la un loc cu gura casca de presa in goana de senzationalul tiber, un nerusinat expirat din 2008 care face figuratie de lider maximo si marele avocat sfarseste urat si scuipat de oamenii prin sectii din combinat am auzit. cine are curaj sa scrie la ziare si sa traga masca de pe fata odata.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF