logoImpact EST nr. 844 - 28.10.2020

În Galaţi, mâna lungă a SRI şi a procurorilor DNA-Structura Centrală, nu poate găbji anumite persoane susţinute politic de aripa pesedistă din penele, reprezentată de eternizatul Victor-Paul Dobre. Îi recomandăm şi directorului general al Direcţiei Regionale Generale a Finanţelor Publice Galaţi, economist Silviu Pripoaie, să-şi încarce instalaţia cu sânge şi să-l trimită pe marele  vameş politic Dorin Nistor, de la şefia Vămii Galaţi-Giurgiuleşti fix unde îi este locul ca cercetat timp de 60 de zile sub control judiciar, pentru mega-afacerea „Murfatlar” prin care bugetul consolidat al statului a fost ţepuit cu 2000 de miliarde de lei noi. Ca şef de vamă, acoperitul politic Nistor a eliberat celor de la Murfatlar SA Constanţa o autorizare complexă de importuri produse din vin, purtătoare de acciză, faptă care a dus la mutarea disciplinară a directorului general al DRGFP Galaţi, Eugen Ciorici, tocmai la DRGFP Iaşi.
Precizăm că în subordinea DGRFP Galaţi se află şi Direcţia Regională Vamală Galaţi, cea mai mare după Bucureşti şi întinsă, ca şi DGRFP, pe următoarele şase judeţe: Galaţi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău şi Vrancea. Şi mai precizăm că dl. Pripoaie trebuie să-şi umfle muşchii în faţa subalternului său, Mihai Bucur, eternalizat în funcţia de director executiv al Direcţiei Regionale Vamale Galaţi (DRVG), de acelaşi V.P. Dobre, căci nu e o glumă această croşetare a afacerii de 2000 de miliarde de lei cu care statul român, prin lefegiii săi complici, a fost ţepuit.

Dobre a făcut naveta la Diaconu cu Nistor de mână

Afacerea „Murfatlar” a fost devoalată de SRI Galaţi şi de către DNA-Structura Centrală, în anul 2012. În dosarul SRI este stipulat precis câte TIR-uri încărcate cu produse din vin vrac au trecut ca gâsca prin Vama Giurgiuleşti, directorită de susţinutul politic Dorin Nistor. De ce nu face publice SRI aceste date care au dus la demiterea lui Nistor de la şefia aceste vămi, după 12 ani de muncă în Vama Giurgiuleşti?
Domnule director Silviu Pripoaie, de ce îl acceptaţi, domnule, în funcţie, când asupra acestui Nistor planează asemenea acuzaţii grave, pentru care a demisionat din funcţie după 12 ani? Ce spune Legea 188 a funcţionarului public, în cazul în care un şef ca Nistor a fost anchetat 60 de zile sub control judiciar? Tizul meu a scăpat doar cu o mutare disciplinară la o altă regională doar pentru că e un mare profesionist şi a refuzat să contrasemneze documentele de autorizare complexă de care a avut cunoştinţă, pentru că le-a văzut.
Cum de şi-a permis politrucul de Dobre să o facă pe rentierul vamal, susţinându-l dintotdeauna pe un Mihai Bucur şi acum pe culpabilul Dorin Nistor?
În toamna anului 2013, când şef al ANAF România a fost numit Gelu Diaconu, Dobre a făcut naveta la Bucureşti, cu Nistor de mână, pentru a-l repune din nou director al Vămii Giurgiuleşti, iar în cele trei luni de navetă, Dobre era uneori înlocuit de pupilul său, Bucur, pentru a-i căra indulgenţe lui Diaconu!
Până aflăm cum a luat acesta examenul de şef de vamă şi dacă îndeplinea sau nu condiţiile înscrierii în competiţie, în cazul în care fusese anchetat 60 de zile sub control judiciar, ne întrebăm şi-i întrebăm pe cei responsabili, cum de au fost posibile toate aceste manopere nelegale? Cum naiba să fii repus şef în aceeaşi vamă, când în decembrie 2012 ai fost demis pentru o belea cât China, când e vorba de o evaziune de 2000 de miliarde de lei, iar la nici un an să fii trecut prin examen pentru ocuparea aceleiaşi funcţii, fix în locul în care tirurile Murfatlar au trecut prin Vama Giurgiuleşti în baza unei autorizări complexe emisă şi semnată de acelaşi şef Nistor?

Directorul general Pripoaie, somat să aplice legea!

Directorul general Silviu Pripoaie este recunoscut ca un bun profesionist care nu s-a amestecat în găşti de interese şi care s-a ţinut departe de jocuri şi de comenzi politice. Acum are prilejul să se reafirme ca şef şi peste vămile din cele şase judeţe şi să-i aplice anchetatului sub control judiciar, Dorin Nistor, Legea 188 a funcţionarului public. Şi să ne spună dl. Pripoaie ce documente au stat la baza emiterii acelei autorizări complexe care a permis celor de la Murfatlar SA să facă importuri de vinuri, producerea şi comercializarea acestora, manopere care au dus la o acciză calculată şi datorată bugetului de stat, în valoare de peste 2000 de miliarde de lei. De asemenea, cerem SRI – Structura Teritorială Galaţi să facă public numărul TIR-urilor încărcate cu produse din vin care au trecut ca gâsca prin apă fix prin Vama Giurgiuleşti, directorită de sus-ţinutul politic Dorin Nistor.
A, şi de ce nu se bagă DNA-ST Galaţi (dacă o mai fi existând?) peste traficul de influenţă practicat de preşedintele aripii pesede din penele, Victor-Paul Dobre şi peste faptele similare ale lui Mihai Bucur, eternalizat de acelaşi Dobre în bănoasa meserie de director al DRV Galaţi?
Aşteptăm răspunsuri publice de la cei vizaţi!

Gelu CIORICI 31 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Două inculpate au f

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul ...

Persoană trimisă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a ...

Farmaciile şi fieru

În două ediţii la rând am publicat TOP 2019, alcătuit ...