logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021

Conform Bilanţului Inspecţiei Judiciare pentru Judecători şi ai celei pentru Procurori din cadrul CSM, în anul 2015 au fost verificaţi de inspecţiile judiciare pentru activitatea disciplinară peste 7000 de judecători şi de procurori. Aceştia au fost reclamaţi preponderent pentru că nu motivează hotărârile la timp şi că îşi exercită nobila misiune cu rea credinţă. Printre cei peste 7000 de magistraţi controlaţi la batistă şi la unghiuţe, 63 au formulat cereri de apărare a independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei profesionale, ştiut fiind că CSM are rolul de a proteja aceste deziderate absolut necesare pentru un magistrat.

Sigur că România nu are atâţia magistraţi, dar obiectul verificării activităţii disciplinare a „lovit” de 7.215 ori! Dintre acestea, 5.751 de inspecţii au fost clasate ca fiind fără obiect! Cele mai multe verificări au fost printre judecători, adică 4.030, iar 1.721 au vizat procurori.

Din cele cinci cauze pentru apărarea reputaţiei, formulate de către judecători, şi două de procurori, CSM a admis trei acţiuni, respectiv două.

În ce priveşte cererile pentru apărarea reputaţiei, independenţei şi imparţialităţii, Inspecţia Judiciară a primit 63 de cereri!

Din raportul anual al Inspecţiei Judiciare mai rezultă nişte date interesante pentru justiţiabili. România are 4600 de judecători, care sunt inspectaţi de doar 31 de inspectori judiciari, şi 2648 de procurori, care sunt inspectaţi de doar 19 inspectori.

Încă o cifră de interes! În anul 2015, Inspecţiei Judiciare i-a fost alocat un buget de 21.042.000 de lei noi, suma fiind cheltuită până la os, adică în procent de 99,86!

R.I. 31 - martie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...