logoImpact EST nr. 899 - 21.01.2022

Dinu Galca Dinu Galca

Nicolae RETI

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nicolae RETI

 

Din septembrie 2009 şi până la finele anului 2013, Gh. Ivan a deţinut funcţia de procuror şef al DNA-Structura Teritorială Galaţi. Galaţiul un oraş mai furat, parcă, decât Brăila şi Focşani, şi-a pus toate speranţele în acest nou şef, care venea peste un mandat dezastruos al Cezarinei Bamboi, primul şef al PNA, devenit DNA. Iar o vreme, cei conştienţi cum a fost furată economia acestui ţinut, au visat frumos. Însă, instituţia, misiunea ei a fost dusă în derizoriu, tarele psiho-profesionale ale personajului Gh. Ivan devenind dominante, intenţia de a-şi subordona Justiţia orbindu-l.

În cele ce urmează, vom prezenta, pe scurt, ce s-a întâmplat cu victimele de răsunet ale lui Ivan, postacii care l-au apărat având acum prilejul să retracteze ce au comentat, apărându-l fără temei.

 

Morţi şi deraiaţi profesional

O primă victimă a lui Ivan a fost maestrul Alexandru Bălan, unul dintre cei mai buni avocaţi pe care i-a avut România. Acesta a fost citat ca martor într-un dosar şi a ieşit învinuit din sediul DNA-ST Galaţi, dar şi cu o gaură în inimă. A urmat o operaţie pe cord deschis la o clinică din Viena, complicaţii ale bolii, stoparea agresivă a unei cariere aflată la apogeu, câţiva ani de procese la Galaţi, Bacău şi Bucureşti, soldate cu ACHITAREA maestrului.

Următoarea victimă, din acelaşi dosar a fost procurorul General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă, acesta făcând infarct în Palatul de Justiţie Galaţi, medicii neputând face decât constatarea decesului.

În această categorie îl adăugăm şi pe Nicolae Reti, fost director al OCPI Galaţi şi cadru didactic universitar, inculpat de Ivan în Dosarul „Aviasan 2”. La începutul anchetei el a făcut accident vascular cerebral, iar pe 17 martie 2015 a decedat, după doi ani de la începerea anchetei.

 

Doi procurori şi un ofiţer judiciarist

Următoarea victimă a lui Ivan a fost Roşca Caloenescu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. El este trimis în judecată şi în Dosarul „Aviasan”, dar şi pentru mită de peste un miliard de lei vechi, primită pentru că ar fi ajutat un pârlit să recupereze distrugerile pricinuite unei vole, evaluate la circa 200 de lei noi!

Acum, de câteva zile, Caloenescu Roşca a fost achitat de către instanţa Curţii de Apel Constanţa, întrucât fapta nu există şi că la mijloc a fost vorba despre hărţuire şi represiune nedreaptă. Da, dar a fost deraiat profesional şi de şase luni stă prin aresturi şi prin penitenciare.

Un alt deraiat profesional este şi procuroarea DNA, Mihaela Aghiniţei, cea care a dus în gard Dosarul „Aviasan”, rechizitoriul ei fiind influenţat decisiv şi în fond de către avocatul Mihail Boldea, cel adus pe cheltuiala noastră, din arestul IPJ Galaţi, în biroul ei din DNA-ST Ivan, de circa 70 de ori în câteva luni de zile. Nebuniile din birou erau cunoscute de şeful Ivan, dar, se pare, acesta nu doar că juisa, ci şi încuraja sexo-tâmpeala din instituţie, ca şi cum ar fi vrut să scape de colega lui, un procuror de nota 10 (zece) şi care devenise un concurent pentru şefia acestei structuri de parchet.

La urmă, dar nu ultimul, este Romeo Jirlăianu, victimă a destructurării găştii lui Ivan, venit de la Brăila cu tot cu grupul său de ofiţeri judiciarişti şi procurori. Deci, comisarul judiciarist Jirlăianu ne scuteşte de cheltuielile inutile cu naveta chiar zilele acestea, când IPJ Brăila i-a refuzat o nouă delegare la DNA-ST Galaţi.

 

Grefiera hărţuită, repusă în drepturi

O altă victimă a lui Ivan, a instituţiei pe care o manageria funcţie de tarele sale cunoscute, este şi Gabriela Dumitriu, fosta grefieră şefă a instituţiei. Pentru că nu a cedat aluziilor şi avansurilor şefului Ghiţe, aşa cum s-a plâns într-un Referat adresat procurorului general al PÎCCJ, acesta i-a desfăcut contractul de muncă, fără vreo altă sancţiune prealabilă, pentru motive disciplinare şi conduită imorală. Postacii lui Ivan ne-au criticat. Au scris că ea avea relaţii extraconjugale, cu un coleg, ofiţer judiciarist. Doar că doamna era divorţată! Şi tot divorţară a rămas şi în ultimii doi ani, când Ivan a lăsat-o fără serviciu, chit că are doi copii minori în întreţinere. Instanţa Curţii de Apel Constanţa a dispus de curând, REPUNEREA DEÎNDATĂ ÎN FUNCŢIA AVUTĂ şi plata drepturilor salariale pe perioada cât a fost lăsată fără venituri.

Dar şirul dovedirii nedreptăţilor nu s-a încheiat, multe dintre procesele generate de către Gh. Ivan aflându-se, încă, pe rolul instanţelor, aşa că vom reveni.

Gelu CIORICI 27 - martie - 2015

3 Responses so far.

  1. covurluian spune:

    Maestre,ai comis-o!Doar un Maestru ca mata putea să confunde pe ROMEO Jirlăianu(judecator la Curtea de Apel Galaţi-Secţia civilă) cu SILVIU jirlăianu (ofiter de poliţie judiciară la DNA-Galaţi)!Se vede treaba ca te pricepi si te documentezi foarte bine!Tine-o tot asa!

  2. Crina matei spune:

    A decedat avocatul Balan Alexandru.Odihna veșnica si in mitoman in minus! A dus o viața necumpătată scaldindu- se in licori bahice care au pus capac acestei ființa rapace . In tot ce-l înconjoara emana prost gust si setea de mărire. Fire perversa,acesta si- a condus viața ignorând oamenii fără bani uitând ca el S-a scăldat in sărăcie crescând in lipsuri.Un om fără onoare,fără cuvânt, fără mila un iubitor de arginți. La fel si fiul sau care a trecut , prin căsătorie la secta Martorii lui Iehovah,in acest fel Balan primind lovitura direct in inima de la fiul sau căsătorit cu fiica lui Grosu- fostul antrenor de fotbal, familia lui Balan RROMANIZINDU-xSE nepoata acestuia fiind o corcitura între o între un moldovean si o românca.Ce a ales Balan din viața lui? Visa pentru fiul lui Emil o. Uniune cu o fata din ne-am avut si sus pus ,dar, lovitura sortii a fost mai puternica si unde mai pui ca Rromanca nu- l suporta pe al Balan si nici pe fiul Emil tocanduAaaa-i acestuia banii prin concedii exclusiviste super costisitoare Dumnezeu l-a lovit direct in inima care moare pe zi ce trece.

  3. Crina matei spune:

    Odihna veșnica si in mitoman in minus! A dus o viața necumpătată scaldindu- se in licori bahice care au pus capac acestei ființa rapace . In tot ce-l înconjoara emana prost gust si setea de mărire. Fire perversa,acesta si- a condus viața ignorând oamenii fără bani uitând ca el S-a scăldat in sărăcie crescând in lipsuri.Un om fără onoare,fără cuvânt, fără mila un iubitor de arginți. La fel si fiul sau care a trecut , prin căsătorie la secta Martorii lui Iehovah,in acest fel Balan primind lovitura direct in inima de la fiul sau căsătorit cu fiica lui Grosu- fostul antrenor de fotbal, familia lui Balan RROMANIZINDU-xSE nepoata acestuia fiind o corcitura între o între un moldovean si o românca.Ce a ales Balan din viața lui? Visa pentru fiul lui Emil o. Uniune cu o fata din ne-am avut si sus pus ,dar, lovitura sortii a fost mai puternica si unde mai pui ca Rromanca nu- l suporta pe al Balan si nici pe fiul Emil tocanduAaaa-i acestuia banii prin concedii exclusiviste super costisitoare Dumnezeu l-a lovit direct in inima care moare pe zi ce trece.Avocatul Alexandru Balan a murit.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...

A venit vremea ţapi

O spun cu părere de rău, dar a venit vremea ...

Un interviu CUTREMUR

Ioan Sabău Pop, Prof. Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, ...

Scrisoare deschisă

Confederaţiile patronale şi confederaţiile sindicale representative semnatare îşi exprimă îngrijorarea ...

Eficienţă şi efic

Municipiul Galați, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție/Unitatea de implementare ...