logoImpact EST nr. 855 - 25.01.2021

Teodora Voicilă a fost adusă ca arhitect-şef al municipiului Galaţi în ultimul mandat al lui Dumitru Nicolae. Am crezut atunci că ea va reuşi să schimbe faţa chinuită şi cenuşie a oraşului, căci este o tânără profesionistă, dar ea a devenit repede un controversat subiect al Impact-est. În ediţia de faţă îi vom prezenta splendoarea de vilă, care nu este menţionată în declaraţia de avere dată pe anul fiscal 2015. Superba şi măreaţa clădire, care poate deveni cândva o grădiniţă cu program prelungit, este amplasată în exclusivistul cartier Traian Nord, pe Aleea nr. 5. Sigur că este o căsoaie făcută cu bun gust, la care domină culorile de pământ, pastelate. Ne uimesc, însă, mărimea acesteia şi gardurile din zid, de tip cetate. Sigur că banii nu par a fi o problemă pentru tânăra arhitect-şef bugetar, mai ales că în ultima declaraţie de avere în care viloaica nu este trecută, ea scrie că a contractat în anul 2012 un credit de 90.000 de lei scadent în 2042.
În anul 2014 ea a avut un salariu de 48.151 de lei, iar în anul 2015 aproape că i-a fost dublat, ajungând la 85.381 de lei. În schimb, pe al soţului, Florin Voicilă, nu-l declară, în rubrica respectivă scriind „confidenţial”. Neconfidenţial în declaraţia de avere este o felie de teren agricol în suprafaţă de 50 mp, cumpărat în anul 2012.
Şi, totuşi, uimirea cu vila creşte dacă ne uităm şi pe puţinele date despre SC Eumetria SRL Brăila, unde acţionar şi salariat unic este soţul arhitectei-şef, adică Florin Voicilă.
Conform codului CAEN, activitatea firmei seamănă cu activitatea bugetarei de lux din Primăria Galaţi, doamna arhitect-şef: adică fix activitate de inginerie şi arhitectură! Firma a fost înfiinţată în 2006 şi în 2013, an de vârf în profitul firmei, cifra de afaceri realizată cu acelaşi singur salariat, Florin Voicilă, a fost de 195.685 de lei, iar profitul net de 94.995 de lei!
Superb! De TOP, aproape jumătate din cifra de afaceri o reprezintă profitul net!
În schimb, în anul fiscal 2015, datele financiare arată dezastruos: cifra de afaceri a fost de 44.784 de lei, iar pierderea netă declarată a fost de 65.151 de lei!
Dar, una peste alta, în viaţă totul se compensează: nu a mers firma, dar s-a înălţat în totala-i splendoare vila doamnei bugetar de lux şi a soţului care patronează o afacere care merge în pierdere, ştiut fiind că de la criza mondială din 2008 piaţa imobiliară nu şi-a mai revenit, căderea din anii 2009-2010 fiind echivalentă cu un cutremur de peste gradul opt pe scara Richter.
Asta e, unii au noroc în viaţă şi prosperă şi atunci când produc pierderi în afaceri şi mai sunt, parte din ei, şi bugetari de lux, o adevărată instituţie căreia i se rupe cât de răpănos arată Galaţiul, inclusiv prin clădirile nou edificate sau cu faţadele recent zugrăvite.
Important este luxul palatului personal edificat în Traian Nord, ce gura mă-sii!

Gelu CIORICI 12 - mai - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Casa Agronomului a f

Aflată în administrarea Direcţiei Pentru Agricultură Judeţeană Galaţi, Casa Agronomului, ...

Buget de 4,7 milioan

Dă, Doamne, cu Aghiasmă Mare să auzim cum sfârâie cu ...

Final de an dezastru

Finalul anului 2020 a fost nefericit pentru fostul deputat Mihai ...